שתף קטע נבחר

מה כדאי לטעום מהמטבח המקומי?



דובי לנץ, עורך בגל"צ וברזילאי בנשמתו, עונה:

בקשר לאוכל, הכול תלוי בגודל התקציב שלכם. ניתן ורצוי לקנות ברחוב את האוכל של באהייה (ולא רק בבאהייה אלא ברחבי ברזיל כולה) מידי ה"באהייאנות", בנות באהייה הלבושות בבגדי התחרה הלבנים האופיניים להן. מומלץ לטעום מה-Acaraje; מן כדור מטוגן בשמן עמוק, שלתוכו מכניסות המבשלות לפי בקשתך סרטנים, בשר, סלט וכד'. זהו מאכל עממי ביותר, ושמן הטיגון אינו גרוע יותר משמן הטיגון של הפלאפל בארץ (אם לא חטפנו צהבת, נקווה שגם הפעם לא נקבל).
רצוי לפחות פעם אחת להיכנס למסעדת בשרים, Churasceria. מסעדות כאלה קיימות בכל פינה ובתמורה למחיר קבוע אפשר לאכול כפי היכולת עד שמתפוצצים. התעלמו מן הסלטים – התרכזו בבשר ואכלו לאט!!!
מסעדות אחרות נפוצות ביותר בברזיל בשנים האחרונות הן מסעדות שבהן משלמים לפי משקל האוכל שנערם על הצלחת. אפשר להערים מכל טוב: בשרים, פסטות, פירות ים, סלטים וכד'. במסעדות העממיות הללו אפשר לאכול לא רע במחיר סביר ביותר.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים