10 עובדות מדהימות על אפליקציות מובייל
איך נראתה האפליקציה הראשונה לטלפונים ניידים, כמה סמארטפונים יש כרגע בעולם וכמה פעמים ביום אנחנו מציצים בטלפון? כל מה שרציתם לדעת על האפליקציות ששינו לנו את החיים
זוכרים את האפליקציה הראשונה לטלפונים ניידים? איך היא נראתה? מה עשינו איתה? אמנם זה היה לפני שני עשורים, אבל לפי הסטטיסטיקה רובנו שיחקנו בה לפחות פעם אחת - וחלקנו היינו מכורים של ממש. אז מה קרה מאז ואיך נראית ההיסטוריה הקצרה יחסית של שוק האפליקציות למכשרים ניידים? הנה כל מה שאתם חייבים לדעת על אפליקציות, ותמיד התעצלתם לחפש:
האפליקציות ששינו את חיינו - לכל הכתבות
1. האפליקציה הראשונה, איך לא - ההייתה המשחק "סנייק" שהוטמע בטלפונים הניידים של חברת נוקיה, בדגמי 6110, אי שם בשנת 1997.
2. עשור לאחר מכן הושק הטלפון החכם שאיפשר להוריד אליו אפליקציות ולהפעיל אותן על גבי מערכת הפעלה - ה"אייפון" של חברת אפל. שנה מאוחר יותר, נפתחו גם חנויות האפליקציות - "אפסטור" של אפל, ומיד אחריה "גוגל פליי" עבור מערכות הפעלה מסוג אנדרואיד. חנויות אלה נפתחו כשעל המדפים היו כמה מאות בודדות של אפליקציות בלבד.
3. נכון לשנת 2016, ישנם כ-2 מיליארד טלפונים חכמים בעולם, ובתוך שלוש שנים המספר הזה יעלה ל-2.5 מיליארד מכשירים.
4. בממוצע, אנחנו "בודקים" את הסמארטפון שלנו כ-80 פעמים ביום. האפליקציות הפופולריות ביותר בעולם הן וואטסאפ, וויצ'ט, מסנג'ר, פייסבוק, סנפצ'ט, אינסטגרם, יוטיוב, אובר, ספוטיפיי, טוויטר ונטפליקס.
5. במהלך שנת 2016 נרשמו בסך הכל כ-224,801,000 הורדות של אפליקציות, והמספר הזה צפוי לעלות ל-268,000,000 בשנה החדשה.
6. שיאנית ההורדות היא אפליקציית הרשת החברתית פייסבוק שהורדה הכי הרבה פעמים מאז הושקה בשנת 2008, ואילו בקטגוריית המשחקים לוקחת בענק אפליקציית "קנדי קראש סאגה" הממכרת.
7. זמן השהייה הממוצע שלנו באפליקציות הוא שעתיים ביום, שהן כ-86 אחוזים מזמן השימוש הכללי שלנו בטלפון החכם.
8. את מרבית הזמן אנחנו מעבירים ברשתות החברתיות ובאפליקציות משחק.
9. המדינה המובילה בעולם בשימוש בטלפונים ניידים היא הודו, בה נרשם נתון שלפיו כ-65 אוזים מכלל תעבורת הנתונים ברשת, מתבצעת באמצעות מכשירים ניידים.
10. הודו היא גם שיאנית וואטסאפ, עם לא פחות מ-70 מיליון משתמשים באפליקציית המסרים.