אורז תאילנדי מוקפץ: כך תכינו בזריזות
משביע, טעים וקל להכנה: השפית התאילנדית סוואלי אלדר מלמדת איך להכין בזריזות אורז תאילנדי מוקפץ עם ירקות - ארוחה שלמה במנה אחת
אורז מוקפץ
בתאילנד קוראים למנה הזאת "Ahan chan diewu" - מנה בצלחת אחת, והכוונה היא שבדרך כלל ארוחה תאילנדית מורכבת מ-3 מנות, ובמנה הזו יש הכל בצלחת אחת. המנה קלה להכנה, והיא מתאימה גם לילדים. תוכלו לשדרג את המנה ולהוסיף לה ירקות שאתם אוהבים ושיש לכם במקרר.
המצרכים (למחבת משפחתית):
3 כוסות אורז, מבושל
5 כפות שמן
1 ביצה
1 כף שום, קצוץ
3 כפות סויה בהירה
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות רוטב הויסטיר
3 כפות סויה מתוקה
1/4 כוס גזר, חתוך
1/4 פטריות, חתוכות
1/4 כוס ברוקולי, חתוך
1/4 כוס בצל לבן, חתוך
1/4 כוס בצל ירוק, חתוך (לקישוט)
1 מלפפון
1/4 לימון להגשה בכל צלחת
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בווק, כאשר השמן חם מוסיפים את השום ואת הביצה.
- מטגנים במשך 3 דקות, מוסיפים את הירקות (בצל, ברוקולי, פטריות, גזר) ומבשלים את הכל ביחד 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז, סויה בהירה, טריאקי, רוטב אוויסטיר, סויה מתוקה, ומערבבים. מבשלים הכל ביחד עוד 5 דקות.
- מעבירים לצלחות הגשה, ומגישים עם בצל ירוק חתוך, מלפפון ורבע לימון בכל צלחת.
אורז תאילנדי מוקפץ
צילום: יח"צ
מומלצים