שתף קטע נבחר
 

אורז תאילנדי מוקפץ: כך תכינו בזריזות

משביע, טעים וקל להכנה: השפית התאילנדית סוואלי אלדר מלמדת איך להכין בזריזות אורז תאילנדי מוקפץ עם ירקות - ארוחה שלמה במנה אחת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אורז מוקפץ

בתאילנד קוראים למנה הזאת "Ahan chan diewu" - מנה בצלחת אחת, והכוונה היא שבדרך כלל ארוחה תאילנדית מורכבת מ-3 מנות, ובמנה הזו יש הכל בצלחת אחת. המנה קלה להכנה, והיא מתאימה גם לילדים. תוכלו לשדרג את המנה ולהוסיף לה ירקות שאתם אוהבים ושיש לכם במקרר.

 

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

המצרכים (למחבת משפחתית):

3 כוסות אורז, מבושל

5 כפות שמן
1 ביצה

1 כף שום, קצוץ

3 כפות סויה בהירה

3 כפות רוטב טריאקי

3 כפות רוטב הויסטיר

3 כפות סויה מתוקה

1/4 כוס גזר, חתוך

1/4 פטריות, חתוכות

1/4 כוס ברוקולי, חתוך

1/4 כוס בצל לבן, חתוך

1/4 כוס בצל ירוק, חתוך (לקישוט)

1 מלפפון

1/4 לימון להגשה בכל צלחת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בווק, כאשר השמן חם מוסיפים את השום ואת הביצה.
  2. מטגנים במשך 3 דקות, מוסיפים את הירקות (בצל, ברוקולי, פטריות, גזר) ומבשלים את הכל ביחד 3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את האורז, סויה בהירה, טריאקי, רוטב אוויסטיר, סויה מתוקה, ומערבבים. מבשלים הכל ביחד עוד 5 דקות.
  4. מעבירים לצלחות הגשה, ומגישים עם בצל ירוק חתוך, מלפפון ורבע לימון בכל צלחת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
אורז תאילנדי מוקפץ
צילום: יח"צ
מומלצים