דמי שדכנות: 13.5 מיליון שקלים - לשיפוץ הקבר בעמוקה
המדינה תשדרג את קבר רבי יונתן בן עוזיאל - השני המתויר בישראל, אחרי קבר הרשב"י - ב-13.5 מיליון שקלים, ובכך צפוי לזנק מספר המבקרים מ-800 אלף איש בשנה - ל-1.2 מיליון. עוד ישופצו וישודרגו, קבר רבי עקיבא וקבר הרמח"ל בטבריה, בתקציב של 3.25 מיליון שקלים
בשורה לרווקים ולרווקות: המדינה תשדרג את קבר הצדיק בעמוקה ב-13.5 מיליון שקלים, ובכך צפוי לזנק מספר המבקרים מ-800 אלף איש בשנה - ל-1.2 מיליון. האתר שבו קבור התנא רבי יונתן בן עוזיאל, אף צפוי להיות נגיש לנכים. עוד ישופצו וישודרגו, קבר רבי עקיבא וקבר הרמח"ל בטבריה, בתקציב של 3.25 מיליון שקלים.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
ה"עמוקה" ידוע כאתר עלייה לרגל לרווקים ולרווקות המבקשים להתפלל לזיווג מוצלח, ואת ההצעה גיבש השר לשירותי דת, דוד אזולאי (ש"ס), והיא הופצה לשרי הממשלה במסגרת "נוהל מעטפה", הקובע שאם לאחד השרים אין הסתייגויות – אזי בתוך שבוע היא הופכת להחלטת ממשלה מחייבת.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- המהפכה היהודית: כך הפך הרב הראשי של רוסיה ל-BFF של פוטין
- הרב שטיינמן שוחרר מבית החולים
- אשדוד: הבלניות דורשות זכויות. רבנים: אתן חוטאות
על פי ההצעה, ישדרג משרד הדתות את התשתיות במקום, וכן ישמר וינגיש את ציון הקבר לקהל הרחב, בהתאם לתוכנית המתאר של יערות בירייה - ולתוכנית מפורטת לפיתוח האתר, הכוללת: פתרון נגישות, חניונים, תנועה, ביוב וחשמל.
התקציב יתחלק בין ארבעה גופים: המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים יקצה 3.25 מיליון שקלים - תרומת שתי משפחות יהודיות ממכסיקו; המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל יקצה 4.5 מליון שקלים, משרד התיירות יקצה 3 מיליון והמשרד לשירותי דת - 2.75 מיליון.
20 אלף איש ב-48 שעות
רבי יונתן בן עוזיאל משתייך לדור הראשון לתנאים, וחי כמה עשרות שנים לפני חורבן בית המקדש השני. היא חיבר את "תרגום יונתן" ואת "תרגום הנביאים" לארמית. על פי המסורת שמופיעה בכתב לראשונה ב"מגילת אביתר", מסוף המאה ה-11 - מצוי קברו בעמוקה, ואלפים נוהגים לעלות אליו מדי שנה, כסגולה למציאת זיווג ופריון.
בימֵי שִגרה מבקרים באתר בין אלף לאלפיים איש ביום. בימים מיוחדים כגון ראשי חודשים, מועדי ישראל, חול המועד, ו"בין הזמנים", מגיעים כ-4,000-5,000 מבקרים. בט"ו באב ובל"ג בעומר, מטפסים המספרים עד לעשרת-אלפים איש ביום. ביום ההילולה של יונתן בן עוזיאל מגיע מספר המבקרים ל 15-20 אלף איש, במהלך 48 שעות.
על פי נתוני משרד הדתות כפי שנמסרו לשרים, מבקרים מדי שנה באתר כ-800 אלף איש, והוא פתוח בשעות היום בלבד מאחר ואין חיבור לחשמל במקום, ולכן אין תאורה בלילה. במסגרת השדרוג הצפוי, יחובר ציון הקבר לראשונה לחשמל, ויואר בשעות הלילה – דבר שעתיד להקפיץ את מספר המבקרים ל-1.2 מליון איש בשנה.
הרב שמואל רבינוביץ', רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, אמר כי זהו המקום הקדוש המתויר ביותר בישראל אחרי הכותל (במקום הראשון) וקבר שמעון בר יוחאי.
תהום עמוקה
כמו כן, מתכוונת המדינה לשפץ את קבר רבי עקיבא וקבר הרמח"ל. רבי עקיבא, מגדולי חכמי ישראל, היה בן הדור השלישי של התנאים. הוא הטביע את חותמו על הלכות רבות ועל ערכים במסורת ובחשיבה היהודית. מוזכר בתלמוד הבבלי 1,500 פעמים, ונחשב סמל למסירות נפש על תורת ישראל. הוא נהרג על קידוש השם כאחד מעשרת הרוגי מלכות.
במתחם ממוקם גם קברו של רבי משה חיים לוצאטו (הרמח"ל) – מקובל ורב איטלקי ידוע. את האתר פוקדים כ-250 אלף מתפללים ותיירים בשנה, והוא סובל מרמת בטיחות ירודה, מִפגעים רבים, בעיות נגישות, בעיות חנייה קשות והיעדר שירות מינימאלי לציבור.
המִתחם מצוי בין שני מצוקים תלולים ממזרח וממערב, וביניהם תהום עמוקה המהווה סכנה למבקרים הרבים, ותגודר לאורך מאות מטרים.