אתגר הבוקר: להוציא את הילדים מהמיטה החמה
קשה לקום בבוקר ועוד יותר קשה בחורף. הילדים מתעקשים להישאר מתחת לפוך? קיבצנו כמה עצות שיעזרו לכם ולהם לעבור את ההתארגנות הלחוצה בצורה טובה יותר ואפילו נעימה
נכון שיש ילדים שקופצים מהמיטה בשמחה כדי להספיק כמה דקות של טלוויזיה או לעשות משהו אחר שאוהבים לפני שההורים קמים (יש לי אחד כזה). מצד שני, יש ילדים שאוהבים להמשיך את נמנום הבוקר שלהם בעצלתיים (יש לי גם אחת כזאת).
קבלו את מצעד הרעיונות שיעזרו לכם להוציא את הילדים מהמיטה בחורף:
בוקר חם
כדי לא לקום לבית קפוא לגמרי, כוונו את הטיימר של המזגן לשעה מוקדמת כדי שהחלל המרכזי בבית יתחמם. אם יש לכם מייבש כביסה, מומלץ לחמם את בגדי הילדים במשך עשר דקות כדי שיהיו נעימים ללבישה. את הבגד המחומם הניחו על הלחי של הילד כדי שיקבל את התחושה. המוטיבציה להוריד את הפיג'מה וללבוש את הבגד החמים על הגוף תהיה גבוהה יותר כשיבינו שמשהו נעים מחכה להם. אגב, אם בערב קשה לכם להוציא אותם מהמקלחת, חממו את המגבת שלהם במייבש הכביסה ועטפו אותם בחיבוק חם – זו הרגשה ממכרת! והם בעיקר מרגישים אהובים ועטופים.
לכתבות וטורים נוספים היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
זמן חיבוקים
בערב, לפני השינה, יושבים על מיטת הילד כשהוא ישוב על ברכי ההורה, פניו מופנות אלינו ופשוט מתחבקים ולוחשים מילים אוהבות וחמות. ככה הילד הולך לישון בהרגשה טובה עם עוד קצת זמן משמעותי עם אמא או אבא. זמן חיבוקים בהחלט מועיל בבתים רבים גם בשעת הקימה בבוקר - אין ילד שלא ישמח לקום לקראת ידיים מחבקות.
כיף זה שם המשחק
ילדים אוהבים ולומדים בצורה מיטבית כשאנחנו משתמשים בשיטות יצירתיות. הציעו להם לבחור שיר שהם אוהבים במיוחד והשמיעו אותו בבוקר כדי שיתעוררו באנרגיה שמחה. כל יום בשבוע אחד מבני המשפחה בוחר את השיר האהוב עליו. אמא יצירתית במיוחד סיפרה כי יש לה תזכורת בסלולרי לכל מטלה שהילדים צריכים לבצע - צליל התזכורת הוא שיר שקשור למטלה. בזמן ההשכמה השיר הנבחר הוא "בוקר אור, בוקר טוב, מי ישן עדיין?", כשמגיע זמן לארוחת בוקר - "אוכל קדימה אוכל", בזמן רחצה וצחצוח שיניים - "הסבון בכה מאוד" או "אני רוחץ ידיים" וכשצריך לצאת מהבית - "3,4 ולעבודה".מגפי גומי וחיות חורפיות הם אטרקציה אהובה במיוחד על ילדים. ערב לפני, הציעו לילדים הסכם - במידה ונצליח להתארגן בזריזות בבוקר, יישאר לנו זמן לנעול את מגפי הגומי ולחפש חלזונות בחוץ. משם הדרך לרכב תהיה קצרה ומהירה יותר.
עוד בערוץ הורים:
- דיכאון אחרי לידה: "כשבתי נולדה קיבלתי סטירה לפנים"
- "מהשנייה שבני נולד ראיתי בעיניו שמשהו לא בסדר"
- לדבר אל הילד ולשמוע את אבא שלך
ואם בכל זאת הוא מתעקש להישאר במיטה?
הנטייה הטבעית של ילדים היא לשתף פעולה ולהיות חלק מהעשייה המשפחתית. אם אנחנו חווים קושי על בסיס יומיומי כדאי שנבדוק ממה מורכב הקשר עם הילדים. אם יש ביחסים יותר גערות, נזיפות, לחץ ופקודות, כדאי לעשות קודם כל תיקון ביחסים. אם הילדים שומעים - "אוף נו מה יהיה, כל בוקר אותו סיפור?" סביר להניח שכל בוקר ייראה ככה. לכן, ההמלצה היא לטפל בבעיה מכיוון אחר. הנה כמה צעדים שמומלץ לעשות:
הורדת לחצים בבוקר
לחץ פועל בדרך הפוכה על ילדים. ככל שנלחיץ יותר הם יתעקשו יותר. בדקו אילו פעולות תוכלו להקדים לערב לפני כדי להפחית עצבים ועומסים מיותרים בבוקר - בחירת בגדים, הכנת כריכים או חיתוך ירקות, עריכת כלי שולחן לארוחת בוקר ועוד. אם אחד מבני הזוג סבלני יותר, חלקו ביניכם את התפקידים, כך שהוא יעיר את הילדים.
העצמה במקומות בהם הילד מצליח
כל ילד טוב במשהו! חשבו היכן תוכלו לחזק את הילד על דברים שהוא עושה בעצמו כדי שיבין שהוא מסוגל גם אחרת. אם אתם רוצים לפתח את העצמאות והאחריות שלו בעניין הבוקר, חפשו היכן הוא עצמאי ולוקח אחריות כדי שתוכלו לספר לו על עצמו שהוא כזה ולא רק בעייתי. למשל - "איזה יופי שאתה לוקח את המשחק שאתה אוהב בעצמך מהמדף או לקחת אחריות כשסיימת - אספת והחזרת למקום!".
בקשת עזרה
שיחה פשוטה עם הילד יכולה לסייע לנו בשינוי. ערכו שיחה בזמן רגוע ונוח. הציגו את הבעיה כעניין משפחתי ולא כהאשמה כלפי ילד מסוים. התייעצו - מה יעזור לך לקום מוקדם יותר? תנו להם להציע פתרונות ולבחור את הפתרון המועדף עליהם. כשאנחנו מאפשרים בחירה, הילד מרגיש מועצם וכשהוא מקבל תחושה של שליטה הוא פחות זקוק למאבקים כדי להראות את כוחו.
האם יש לכם זמן כיף יחד?
כשהיחסים טובים והתקשורת ביננו חיובית בסך הכל ופחות גוערת וביקורתית, שיתוף הפעולה יהיה טוב יותר. בכל עניין בו אתם מבקשים לעשות שינוי. אז נכון שהחורף מאתגר במיוחד אבל כדאי לזכור שכוס שוקו חם, חיבוק ועוד טיפה סבלנות יכולים לעשות מהפך.
הכותבת היא מנחת קבוצות הורים ומלווה משפחות בתהליכי שינוי במכון אדלר
איך לעזור לילדים להיות עצמאיים יותר? צפו: