מתוק וקל: מלבי עם גרניטה אבטיחים וקוקוס
השף שגב משה משדרג את קינוח המלבי המוכר, ובמקום מי ורדים ובוטנים מקשט בגרניטה אבטיחים וקוקוס. צפו
מלבי עם גרניטה אביטיחים וקוקוס
שימו לב: מומלץ להכין את הגרניטה כמה שעות לפני ההגשה על מנת שתקפא.
המצרכים:
למלבי -
3 כוסות חלב (750 מ"ל)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גר')
5 כפות מחוקות קורנפלור (60 גר'), מעורבבות ב-5 כפות חלב
1 גבעול למון גראס
לגרניטה -
3 כוסות מלאות באבטיח נקי ומתוק, ללא גרעינים
1/3 כוס סירופ בטעם אבטיח - אם אין לכם, גם בטעם פטל זה בסדר
להגשה -
1 אבטיח טרי ומתוק, חתוך למשולשים ונקי מהקליפה
4 כפות קוקוס לבן
גבעולים ירוקים ויפים
אופן ההכנה:
- מכינים את המלבי - בסיר מערבבים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס עד לרתיחה במשך 5 דקות. שולפים את מקל הלמון גראס, מוסיפים לתערובת החלב קורנפלור ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה, ומכבים את האש.
- מחלקים לכוסות נמוכות ושקופות, ומכניסים למקרר למשך כמה שעות עד לקבלת תערובת מוצקה.
- מכינים את הגרניטה- טוחנים בבלנדר שייקר את האבטיח עם הסירופ, ומעבירים לכלי פלסטיק ולמקפיא.
- הגשה - מוציאים את הגרניטה, ומגרדים קלות עם מזלג עד לקבלת פירורי קרח אווריריים. מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיח, מפזרים קוקוס ומעטרים בעלים ירוקים, ומגישים.
העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2
מלבי עם אבטיח וקוקוס
צילום: ינאי מנחם
מומלצים