מעדן ישראלי בריא: חלבון מחגבים
אבקת יין ללא אלכוהול, סידן משלד סרטנים, חלבון מחגבים ועוד. השבוע התקיים בתל אביב אירוע "יצוא על הבר", ביוזמת מכון היצוא ו-wize - בו חברות ישראליות הציגו את הפיתוחים הכי חמים בתעשיית המזון הישראלי שכבר מיוצאים לעולם. היינו שם
מזה מספר חודשים מתקיימת סדרת הרצאות של מכון היצוא - "יצוא על הבר". בכל פעם מציגים מומחים ואנשי עסקים ישראלים בענפים שונים, על הפיתוחים והטכנולוגיות החדשות - כל אחד בתחומו. השבוע התקיים ערב כזה בבר הדיזי פרישדון בתל אביב, כשהנושא הפעם היה פוד-טק - טכנולוגיות מזון.
מה זה Food Tech? האם יהיה בעתיד תחליף למזון? האם ישראל הינה שחקנית בינלאומית בתחום? איך מייצאים חדשנות בתחום טכנולוגיות מזון? ועוד שאלות שהועלו לדיון, תוך כדי שתיית בירה וקוקטיליים. באירוע השתתפו ד"ר יוכי חגי מחברת ביוהרווסט, יוסי בן, מייסד חברת אמורפיקל, דרור תמיר, מנכ"ל חברת חרגול פודטק, אמיר זיידמן, סמנכ"ל פיתוח עסקי, החממה הטכנולוגית של שטראוס The kitchen HUB, ודפנה שטרנפלד, סמנכ"ל מוצרי צריכה במכון היצוא.
היינו שם. צפו
"אלה חגבים שאנחנו מגדלים בחווה בישראל במושב אליפלט", מציג דרור טמיר מייסד ומנכ"ל חברת פודטק. "אפשר לאכול אותם ככה שלמים. אבל המוצר שאנחנו הולכים לייצר ומייצרים כבר זה אבקת חלבון, למעלה מ-70 אחוז חלבון מלא. אנחנו מוכרים אותו כאבקה לתעשיית המזון בארצות הברית ומייצרים איתו מוצרי מזון בריא".
כשר וטעים?
"כשר. חגבים נחשבים לחרק הנאכל ביותר בעולם, יותר ממיליארד איש אוכלים אותם, והם לא נחשבים כאוכל פשוט וזול, הם נחשבים כמעדן".
"אנחנו מייצרים סידן מסרטנים", מספר יוסי בן, יזם ומנהל חברת אמורפיקל. "סרטנים אלו בונים מערכת שיניים שהיא דומה לשלנו ב-24 שעות. אנחנו רצים על ארבעה מסלולים, לתוסף מזון לתרופות, לגידול של תאים לעוברים, תאי זרע, תאי עצב למעבדות. בעצם יש לנו את הדשן הכי טוב שקיים היום בשוק לבני אדם ובעצם לחומר חי".
ד"ר יוכי חגי, מיסדת ומנכ"ל חברת ביו- הרווסט, הציגה בערב את המוצר הראשון של של החברה - אבקת תאי ענבים אדומים. "המוצר הזה מביא את כל המרכיבים של יין אדום בלי החומרים המזיקים - בלי אלכוהול ובלי סוכר". המוצר לדבריה טוב למי שלא יין אדום ורוצה להנות מהחומרים הבריאים של יין אדום. "קשית אחת שווה לאלף ענבים או לבקבוק יין אדום".
בשיתוף מכון היצוא