איך עומר דרור מתחזק גוף שרירי ונפש בריאה
הדוגמן והשחקן עומר דרור מדווח שהתזונה שלו "מוקפדת, אבל עם רוח שטות", פורק תסכולים על ספת הפסיכולוג ותמיד לוקח איתו רצועות TRX. המומחים ממליצים לו להוסיף לתפריט ירקות ופירות ולנסות אימונים שעובדים על כל שרירי הגוף
מי אני:
מי אני: "אמן, מתעסק בשלל תחומי האמנות – צילום, נגינה ומשחק וכמובן הפרזנטור של קסטרו כבר שלוש שנים. בחנוכה האחרון הייתי ועדיין, עסוק מאוד בהופעות של 'היי סקול פסטיגל 2 הגמר הגדול'. השתתפתי ב 'אנחנו על המפה 2' ולקחתי חלק בקמפיין החדש של גינדי TLV. לאחרונה לוהקתי לתפקיד מאתגר בהצגה 'סיפור אהבה בשלושה פרקים' בתיאטרון הבימה ובפסח אמור לצאת סרט קולנוע שנקרא 'כמעט מפורסמת' בו אני משחק בתפקיד הראשי. דוגמנות היא לא חלק ממני, זה צ'ופר שקיבלתי על הלוק שלי. בן 23, גר בתל־אביב, רווק, גובה 1.82 מ', שוקל 71 ק"ג".
יום העבודה שלי:
"בפסטיגל היו לנו כמה הופעות ביום. בסופ"ש, כשכולם נופשים, אני בארבע הופעות, אין זמן לנשום. בהתחלה הייתי בחזרות שגזלו ממני 70% מהיום, אחר כך מה שגזל את הזמן זה הנסיעות, כי רוב הזמן היינו על גלגלים. אני ניצלתי את הזמן להאזין למוזיקה טובה.
"כשהייתי בחזרות היו הרבה רגעי שעמום, לפעמים הגעתי בשמונה בבוקר ועד 12 בצהריים לא עשינו כלום. אני משתדל לישון ב־12 בלילה ולפעמים זה גולש לאחת, משתדל לשמור על שש שעות שינה ולא יוצא לבלות. כשיש הופעות שמתחילות בשתיים בצהריים אני מרשה לעצמי לצאת. כשלא הייתי בפסטיגל השתדלתי להיות בים כמה שאני יכול, לעשות ספורט ולהיפגש עם חברי ילדות".
התזונה שלי:
"מוקפדת, אך עם רוח שטות מסוימת. אני שומר על פחמימות לא משמינות ומנת חלבון מספיקה ליום, אבל אני לא מונע מעצמי שוקולדים וחטיפים, זה יצר שקיים בי ואני לא יכול להתעלם ממנו. אני אוכל חטיף שוקולד אחרי ארוחת צהריים ושם זה נגמר, אני לא יכול להעביר יום בלי פסק זמן, קליק או טעמי לבן. אם יש לי זמן אני אוכל בבוקר ביצה וירקות או דייסת קוואקר מהירה או צלוחית קורנפלקס, אם אין לי אני חוטף סנדוויץ' שנופל לי בידיים.
"בצהריים אני משתדל לאכול מנה בשרית עם חלבון וקצת פחמימה, אני לא חסיד גדול של סלטים. בחזרות הלכנו למסעדה תימנית בשוק ואכלנו לחוח, מרק, בכל פעם משהו אחר. בדרך להופעות לא אוכלים. כשאנחנו מגיעים מחכה לנו ארוחת בוקר מושקעת עם טוסטים וגבינות וירקות, מה שאנחנו רוצים. אחרי ההופעה הראשונה מחכה לנו ארוחה מסודרת, מפטמים אותנו. אין לי סדר קבוע באוכל, אני מקשיב לבטן שלי, לא משנה לי אם אני אוכל לפני הופעה או אחריה, כשאני רעב אני אוכל בכל שעה ובכל מצב".
כושר:
"פעמיים בשבוע אני בחדר כושר, עושה אימונים לפי קבוצות שרירים, עם מכשירים ומשקולות. אירובי אני עושה על הבמה, אני מוציא המון אנרגיה, קשה להשמין שם. אם אני לא מצליח להגיע לחדר כושר בגלל הלו"ז, יש לי TRX שאני לוקח לכל מקום, כולל לתא ההלבשה מאחורי הקלעים, ובין נאמבר לנאמבר אני מתאמן בתוך התא הקטן שלי.
"אף פעם לא שיחקתי כדורסל באופן מקצועי. למען התפקיד בפסטיגל למדתי טריקים כמו לסובב את הכדור על האצבע או מעברים של הכדור בין הרגליים ומסביב לאגן. השנה אני צריך לעשות סלטה ובכל יום אני מתאמן על הסלטות שלי, השריר קצת תפוס, אבל מתרגל. אני עושה חימום לפני ומתיחות אחרי. במסגרת ההופעה אני צריך לעשות סלייד על הרצפה וכל הברך שלי שפשופים מהאספלט, אבל אני מנסה להשיג מגן ברכיים, לכל בעיה יש פתרון".
טיפוח:
"לא כל כך משקיע, גוזז ציפורניים כשצריך, משתדל להשאיר את הזקן שלי במצב יאה. לרוע מזלי הייתי ילד מחוצ'קן, אז אני הולך לקוסמטיקאית פעם בשנה כדי להוציא שחורים. אני שוטף את הפנים בסבון פנים בכל מקלחת ובכל בוקר, ומורח קרם לחות כי זה מייבש את הפנים".
לנפש:
"זאת תקופה קשוחה, אבל עם כל החיסרון שבלוחות הזמנים אני מקבל פרץ אדרנלין שאף קפה לא נותן – לעמוד מול 6,000 איש בכל בוקר זה משהו שאי־אפשר לתאר, אתה מתעורר מהר ופותח את הבוקר באנרגיות טובות. אני מקבל אהבה מהילדים ומהקהל שבא לראות, וזה ממלא אותי. לא כל בן אדם מקבל דבר כזה. העבודה הזאת סוחטת, אבל צריך להיסחט, לעבוד קשה, כי אין דרך אחרת להצליח.
"נולדתי להורים עם נפש חזקה ויציבה, ובגלל שהחיים שלי הובילו אותי למקצוע שמכביד על הנפש אני משתדל להתאמן עליה ולחזק אותה בכל מיני דרכים. אני דואג לנפש יותר ממה שאני דואג לגוף – מוזיקה מאוד משפרת את הנפש, אני מנגן. שיחה טובה עם אמא תמיד יכולה לעזור כי יש לה גישה ונגישות לנפש שלי. לפעמים אני נעזר בשיחות עם פסיכולוג כשיש לי אבן גדולה על הלב, ניסיתי את זה בפעם הראשונה בקיץ, זה היה טיפול קצר וקולע ואני מרגיש הרבה יותר טוב.
"החדירה לפרטיות ולהסתדר עם הציבור הם דברים שנעשים מסובכים, ושיטת NLP גורמת לבאלאנס מאוד טוב בחיים האלה ובמטרות האישיות שלנו. אבא שלי למד NLP (ניתוב לשוני פיזיולוגי, Neuro-linguistic programming, שיטה המציעה טכניקות ומיומנויות פסיכולוגיות שמטרתן יצירת השפעה ושינוי במחשבות, רגשות והתנהגויות – ג.ק) ואמא למדה רפלקסולוגיה, אז אני מטופל מכל הכיוונים, מרמת הצוואר התפוס בבוקר ועד כאבי לב.
"אני צריך מגע כדי להיות הרבה יותר רגוע. אני מאמין שלנשים יש כוח מיסטי שמגיע ממקום אחר ואנחנו הגברים חייבים ללכת איתו יד ביד ולתת לו תשומת לב. אני בלי זוגיות כבר שנתיים ולא מחפש, כשאהבה תיפול עליי מהשמיים אני אעוט על זה. אני מאחל לעצמי להיות עם אישה אחת אהובה כל החיים, רוצה שיהיה לי בית עם משפחה וילדים ואישה טובה, אבל לא עכשיו, כי אני נורא עסוק וזה גיל שאתה מגבש לעצמך דעה על מה טוב לך ומה אתה צריך ומה אתה לא צריך. אם הייתי מתקבע על בחורה אחת בגילי, הייתי מגביל לעצמי את האופקים".
שורה תחתונה:
"לא רוצה שורה תחתונה, אני לא מסתכל על העבר או העתיד, אני מאוד חי את ההווה והוא מרגש אותי כל הזמן".
מה אומרים המומחים?
רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, שערי צדק ספורט:
"עומר אוכל בהתאם לתחושת רעב, מה שנקרא 'אכלן אינטואיטיבי', ולא בהתאם לרגש או לסיטואציה שבה הוא נמצא. היצר למזון מתוק, שמן, מלוח קיים בכולנו. החוכמה היא לא להילחם בחשק, אלא לצרוך במינון נמוך. נראה שלא חסרים לו בתפריט חלבונים, פחמימות או שומן, אבל רצוי שירבה בצריכת ירקות, פירות, אגוזים ושקדים, וכך יוסיף עוד ויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון".
צחי נחום, מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ ברשת הולמס פלייס:
"אימוני כוח הכרחיים עבור עומר בעיקר לשמירה על המסה ועל המראה השרירי (מלבד היתרונות הבריאותיים). כיוון שעומר מתאמן פעמיים בשבוע בחדר כושר, נכון לו לבצע אימון מסוג Total Body, כלומר אימונים שעובדים על קבוצות שרירים גדולות ומערבים את רוב שרירי הגוף. לאימון כזה תועלת רבה יותר מאשר חלוקה לקבוצות שרירים ספציפיות, בייחוד לאור מספר האימונים המצומצם. נראה שעומר מחובר לספורט, ועובדה שהוא לוקח איתו TRX ועושה אימוני השלמה, אף אם קצרים. זה לא עניין של מה בכך".
ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:
"עומרשומר על שגרת טיפוח הגיונית ולא מוגזמת, הכוללת שטיפת הפנים בסבון, מה שחשוב מאוד בשל נטיית עורו לפתח ראשים שחורים. יש לשים לב שהקרם שלו בעל מרקם קליל ומותאם לסוג עור שמן. הוצאת ראשים שחורים אצל קוסמטיקאית היא עניין שנוי במחלוקת מבחינת נחיצותו ויעילותו. עיסוק תכוף בניקוז הראשים השחורים עלול לאורך זמן להותיר סימנים דמויי צלקות בעור, ולכן לדעתי מומלץ למעט בכך".
צביה חי אל, מנהלת מעגלים, בית הספר לאימון ולהתפתחות אישית:
"אהבתי מאוד את השורה התחתונה של עומר, והיא שאין שורה תחתונה. יש כאן ועכשיו. יש את הרגע הזה. נדיר שפוגשים בחור צעיר כל כך עם תובנה עמוקה ומבוססת על החיים. הוא אדם שמוכן לעבוד קשה בשביל המטרות שלו, הוא יסודי ומשקיע בכל מה שהוא בוחר לעשות, והרבה מההצלחה שלו מבוססת על זה. הוא לא לוקח את החיים כמובן מאליו ויודע להשתמש היטב בקלפים שחולקו לו. יש בו משהו מן הישראליות המחוספסת והוא יודע בדיוק מה הוא רוצה מהחיים ולאן הוא שואף להגיע, ועם זאת יש בו עידון ופרופורציות שלא לוקחים את החיים כבד או רציני מדי.
"יש לו גישה בריאה ביחס לזוגיות בכלל ולנשים בפרט. הוא לא רודף אחרי זוגיות, הוא יודע שלכל דבר זמן ומקום והוא מפנה כרגע מקום לקריירה ולמקצוע, אך בה־בעת הוא לא שוכח את החשיבות והמשמעות שיש ליחסים זוגיים.
"עומר מוצא המון דרכים להירגע ולהתחבר. הוא גדל בבית טיפולי וזו ברכה גדולה, כי החיים העמוסים שלו מקבלים איזון בזכות הפתיחות הגדולה שלו לטיפולים מסוגים מגוונים. יש בכלים הטיפוליים עוצמה גדולה ויכולת משמעותית להקל על לחצים ועומסים ולייצר הרבה שקט, פרספקטיבה ושלווה. המוזיקה משמשת לו כלי טיפולי ותורמת גם היא את חלקה. מרשים מאוד לראות איך בחור צעיר סולל את דרכו בעולם מקצועי לא פשוט כלל וכובש את מטרותיו בזו אחר זו. נראה שעומר בדרך הנכונה ושהוא כאן כדי להישאר".
הכתבה מתפרסמת במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"