שגב משה מכין כבד עוף ברוטב שזיפים
הוא קל להכנה, עשיר בברזל וזמין אפילו במחיר הוגן: השף שגב משה מפנק את כבד העוף ברוטב שזיפים מתקתק עם שחקני חיזוק כמו דבש, ג'ינג'ר ויין אדום. ויש גם מתכון לתפוחי אדמה אפויים שישתלבו נפלא לצידו
כבד עוף ברוטב דבש שזיפים לצד תפוחי אדמה אפויים
המצרכים:
400 גר' כבדים טריים ונקיים6 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל איכותי, גרוס גס
לרוטב -400 מ"ל בקבוק יין אדום מתוק
1 גבעול טימין
2 שיני שום
1 שורש קטן של ג'ינג'ר, חתוך לפרוסות
1 כף קורנפלור
3 כפות דבש
2 חופנים של שזיפים טריים
לתפוחי אדמה -5 תפוחי אדמה לאפייה, מבושלים במים רותחים 3/4 בישול וחתוכים לפלחים
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב - מכניסים את כל המרכיבים לסיר, ומערבבים. מניחים על אש גבוהה ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים עד לקבלת רוטב עשיר ומצומצם (עד חצי מהכמות הראשונית). כשהרוטב מוכן, מניחים בצד.
- את הכבדים מכינים סמוך לזמן ההגשה - מתבלים את הכבדים בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, וצולים במחבת חמה מאוד עד לקבלת גוון צלוי מבחוץ ורך מבפנים.
- מוסיפים את הרוטב למחבת, ומצמצמים עם הכבדים.
- כשהכבדים מצופים ברוטב סגלגל וסמיך, מוציאים מהמחבת לצלחת הגשה.
- מכינים את תפוחי האדמה - מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לפריכות.
כבדי עוף ברוטב שזיפים לצד תפוחי אדמה
צילום: נועם פריסמן
מומלצים