בשר מבשרו. אמן השווארמה הסעודי שלא מתבייש בעבודתו
בבקרים הוא לומד בתיכון ובערבים עובד במסעדה: בסעודיה לא רוחשים כבוד גדול לאנשים שעובדים בדוכן שווארמה, אבל למורתדא אל-מוסילים בן ה-18 זה לא מפריע: "גאה במה שאני עושה. צריך לפרנס משפחה של 14 נפשות"
אומרים שכל מקצוע מכבד את בעליו, אבל בסעודיה לא ממש כיבדו אנשים שעובדים בדוכן שווארמה - עד שהכירו את מורתדא אל-מוסילים. הצעיר בן ה-18 מככב בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות וגרם לממלכה שלמה להתאהב בו. "אני אישית לא ראיתי בחיים שלי סעודי שעובד בשווארמה", אמר האיש שצילם את "אמן השווארמה", כינויו של אל-מוסילים, בפעולה.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
אל-מוסילים עובד בחנות שווארמה במחוז אל-אחסאא' שבמזרח סעודיה, ברחוב שפירושו בערבית "הצלחה". בראיון שהעניק לרשת "אל-ערבייה" הסעודית, בין מנה למנה, סיפר אמן "השווארמה": "אני עובד במקצוע הזה ארבע שנים והתחלתי לאהוב את זה. התמקצעתי בעבודה ויש לי כבר את הלקוחות שלי. ייתכן שזה בגלל שאני סעודי, אבל ההכנסה לא גבוהה". בהמשך הוא הבהיר שזו לא בושה מבחינתו לעבוד כמוכר שווארמה ושבזכות עבודה זו הוא מסייע לאביו - שממנו למד את המלאכה - למלא את חובותיו המשפחתיות. שניים מאחיו של הצעיר הסעודי גם עובדים בחנות השווארמה. "אח אחד מכין מיצים ואח שני מבשל. הם חולמים להקים מסעדה משלהם בעתיד", סיפר אל-מוסילים.
אל-מוסילים תיאר כיצד התגלגל למקצוע שלא הרבה סעודים רואים בעין יפה. "בהתחלה עבדתי בחנות השווארמה בגלל המצב (הכלכלי) של משפחתי. העבודה שלי הייתה לעטוף את הכריכים. לאחר מכן עברתי לשיפוד השווארמה עד שהצלחתי להכין שיפוד שווארמה שלם". הצעיר הסעודי הודה שבתחילת הדרך הוא לא התלהב ממשלח ידו, אבל הנסיבות לא הותירו לו אפשרות אחרת. "הייתי צריך לכלכל את המשפחה שלי שמכילה 14 נפשות", הוא הסביר לאתר החדשות "הפינגטון פוסט" בשפה הערבית.
סיפור חייו של "אמן השווארמה" ריגש את הסעודים. בבקרים פוקד הצעיר את בית הספר התיכון שבו הוא לומד ובערבים הוא עובד שמונה שעות לפחות בחנות למכירת שווארמה. "אחרי תקופה קצרה התחלתי להתרגל לעבודה ולאהוב אותה", הוא אמר. "החלטתי לפתח את עצמי וללמוד את סודות המקצוע ואת הדרך לעשות שווארמה". התגובות שהוא מקבל מהסביבה, לדבריו, מפרגנות - בניגוד לציפיות. "החברים והמורים בבית הספר מעודדים אותי, וגם המשפחה תומכת בי ורוצה שאסיים את הלימודים במקביל לעבודה", הוא סיפר והתגאה בעובדה שהוא עובד: "הבושה היא לשבת בבית ללא עבודה ולקחת כסף מההורים. כל עוד העבודה מותרת ולא סותרת את המנהגים שלנו אז היא אינה מבישה, אלא מקור לגאווה ולפרנסה שמכלכלת את המשפחה".
סעודי ששוחח עם ynet אישר שברוב המסעדות בסעודיה עובדים זרים ולא סעודים, ולכן לדבריו סיפורו של אל-מוסילים עשה הרבה רעש בממלכה הערבית והוא מתקשר עם המאמצים האחרונים של הממלכה לאייש את מקומות העבודה במקומיים ולהפחית את התלות מעובדים זרים.