מחקר ענק הוכיח: כך אומגה 3 מפחיתה מחלות לב
סקירת מחקרים של כמיליון איש מצאה קשר בין צריכת אומגה 3 לבין ירידה בסיכון ללקות במחלות לב, גם למי שנמצא בקבוצת סיכון כמו בעלי משקל עודף או הסובלים מכולסטרול גבוה
אומגה 3 בריאה ללב: חומצות שומן המכילות אומגה 3 שקיימות דגים ובתוספי תזונה קשורות לירידה בסיכון ללקות במחלות לב, גם באנשים בעלי סיכון גבוה ללקות במחלות האלה בגלל משקל עודף או רמות כולסטרול גבוהות, כך מצביעה סקירת של כ-35 מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות.
מחקרים קודמים על אומגה 3, כבר מצאו השפעה של נטילת אומגה 3 על הורדת הסיכון ללקות בקצב לב לא רגיל, הורדת שומנים בדם, הורדת הסיכון של חסימת עורקים (פלאק) ואפילו הורדה קלה של לחץ הדם.
איגוד הלב האמריקאי ממליץ על אכילת לפחות 2 מנות של דגים בשבוע או נטילת תוספי תזונה המכילים חומצות שומן המכילים אומגה 3, אם אין אפשרות לאכול את הדגים.
מהן חומצות שומן מסוג אומגה 3?
חומצות שומן מסוג אומגה 3 לא עשויות ממקשה אחת והן כוללות שלוש חומצות עיקריות :
חומצה איקוסאפנטאנואית (Eicosapentaenoic acid- ידועה בשם EPA.
חומצה דוקוסאהקסאנואית (Docosahexaenoic acid ) - ידועה בשם DHA.
חומצה אלפא-לינולנית (a-Linolenic acid ) ממקור צמחי - ידועה בשם ALA .
מיליון איש לא טועים
בסקירה הנוכחית, החוקרים התמקדו במחקרים קודמים שדיברו על EPA ו- DHA. המחקרים מצאו כי צריכה של אומגה 3 במזון או מתוספי תזונה, קשורה לירידה של 16 אחוזים בסיכון ללקות במחלת לב באנשים הסובלים מרמת טריגלצרידים גבוהה או רמת שומנים גבוהה בדם. כמו גם ירידה של 14 אחוזים ללקות במחלת לב בקרב אנשים הסובלים מרמות כולסטרול גבוהות (LDL) "הכולסטרול הרע".
כדי לבדוק את הקשר בין אומגה 3 למחלות לב, החוקרים דגמו נתונים מ-18 מחקרים, בהם נבדקו 93 אלף אנשים. במהלך הבדיקות נמצא קשר בין צריכת אומגה 3 לירידה של 6 אחוזים בסיכון ללקות במחלת לב, אבל לדברי החוקרים מדובר בנתון זעום למדי, כדי להסיק מסקנות נחרצות.
בנוסף לכך, המחקר בדק נתונים מ-17 מחקרים שפורסמו בעבר, בהן נבדקו 732,000 אנשים על פני תקופות זמן ארוכות, במהלכן עקבו החוקרים אחר הדיאטות שלהם. בכל המחקרים האלה נמצא כי צריכת אומגה 3 הייתה קשורה לירידה משמעותית של 18 אחוזים בסיכון למחלות לב.
כך שבסופו של דבר מדובר בנתונים של כמעט מיליון איש, מה שמצביע על היתרון של נטילת אומגה 3 וירידה בסיכון ללקות במחלות לב, כך מסביר אחד החוקרים, ד"ר צ'יפ לאווי, מאוניברסיטת קווינסלנד באוסטרליה.
הוא הוסיף ואמר כי מעט מאוד אנשים בעולם המערבי אוכלים מקבלים אומגה 3 מתזונה, ולכן כדאי להוסיף לתזונה היומית גם תוספי תזונה המכילים אומגה 3. ובכל מקרה מומלץ להגיע לרמה של כ-1,000 מ"ג ביום של אומגה 3.