שתף קטע נבחר
 

זוכרים את החיים לפני האייפון?

עשר שנים מלאו לאחת ההמצאות הגדולות בהיסטוריה המודרנית. איך השתנו חיינו? איך לא. הנה עשר דוגמאות

השבוע לפני עשר שנים עמד סטיב ג’ובס, גבר רזה, מזוקן, לבוש בג’ינס לא אופנתי ומטורף על כל הראש, על במה בסן פרנסיסקו והחזיק ביד מכשיר טלפון סלולרי. או לפחות ככה הוא הציג אותו. “אני מחכה לרגע הזה שנתיים וחצי”, אמר ג’ובס, “היום אפל ממציאה מחדש את הטלפון”. עשר שנים אחרי, סטיב ג’ובס כבר לא בינינו, אבל כשהלך לעולמו ב-2011 ידע שהוא עשה הרבה יותר מאשר רק להמציא מחדש את הטלפון, הוא שינה את העולם כמעט בכל תחום חיים.

 

הנה עשרה שינויים כאלה:

 GPS

הזקנים שבינינו זוכרים טיולים בחו”ל, כשאחד נוהג ואחד אחראי לחפש מסלולים על המפה. אפילו באייפון הראשון שירותי מיקום עוד לא היו קיימים, אבל מי יכול היום לדמיין חיים בלי ווייז, וכמה טוב להימנע מלהיראות כמו תייר אומלל שנאבק במפה ענקית בפינת רחוב באמסטרדם.

 

חיבור מתמיד לאינטרנט

פעם הייתם צריכים להדליק את המחשב, לחכות לוויי פיי, או חיבור קווי רחמנא ליצלן, לפתוח דפדפן ובסוף הייתם מגיעים לאינטרנט. היום אתם מחוברים דרך הטלפון, כל הזמן, תרצו או לא.

 

סלפיז

אלוהים יודע איך אנשים חי לפני שהיתה להם אפשרות להפוך את המצלמה ולצלם את עצמם, ולא חשוב מה הרקע. בארה”ב הושעו בשבוע שעבר שני שוטרים שלקחו סלפי לפני בית עולה בלהבות. איזה קטעים.

 

Autocorrect 

הדרך לפרסום סטטוס מביך או הודעת טקסט מחסלת-קריירה רצופה כוונות טובות של האייפון שרק רוצה לתקן לך את השגיאות. וכך יכול הנשיא הנבחר של ארה”ב לצייץ כי הוא עשה משהו unpresidented (לא נשיאותי, בתרגום מאולץ כי אין באמת מלה כזו), כשלמעשה רצה לומר unprecedendent (חסר תקדים). לפרויד יש תיאוריה שלמה על זה.

 

 

מסך מגע 

בכל גינת שעשועים היום אפשר לראות תינוקות מחזיקים טאבלטים קטנים, או מנסים בבית לגרום למסך הטלוויזיה להתחלף בנגיעה. פחות או יותר כל מוצר חדש נבנה היום כדי לאפשר למשתמש לשלוט בו באמצעות האצבעות.

 

אין סודות

האפשרות לקבל תשובה לכל שאלה היא כמובן מתנה אמיתית, אבל תודו שהיה נחמד גם לא לדעת הכל, לנהל ויכוחים עם חברים במשך שעות, בלי שהתשובה תהיה במרחק של שתי הקלדות או שיחה עם סירי האנטיפטית.

 

אפליקציות

כשג’ובס הציג את האייפון הראשון, רוב האנשים אפילו לא הכירו את המלה ‘אפליקציה’. היום זו אחת התעשיות הגדולות בעולם, שמסדרת לאנשים את החיים מא’ ועד ת’. אולי חוץ מהעניין הפעוט של אושר.

 

סוף ימי הארנק

אפליקציית הארנק של אייפון מאפשרת תשלום מבלי להציא את הארנק הפיזי מהתיק, שומרת כרטיסי אשראי, כרטיסי טיסה וכרטיסי קולנוע, ולא רחוק היום בו אם ירצו לכבד מדינאי גדול, יצטרכו להפוך אותו לאימוג’י במקום שטר.

 

 

 

התמכרות לסוללה

זו סצינה מוכרת: אתם נכנסים לבית קפה ודבר ראשון מחפשים שקע, כי האייפון אומר שלסוללה נשארו רק עוד 90 אחוז, אמא’לה. לפני האייפון, טלפון נייד יכול היה לחיות על סוללה אחת שלושה ימים. היום היא מחזיקה פחות מיום ואין התמכרות גדולה יותר בעולם המערבי מאשר לסוללת אייפון מלאה.

 

מות שיחת הטלפון

האייפון חיסל את הטלפון. מילולית. מחקר שנערך בשנה שעברה העלה כי רבע ממשתמשי האייפון בארה”ב לא ניהלו ולו שיחת טלפון אחת במשך שבוע. הכל בטקסטים, אימיילים, מסנג’רים. ההודעה הקולית בכלל הלכה לעולמה, תהיה נשמתה צרורה בצרור אפליקציות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שינה את העולם. 10 שנים לאייפון
מומלצים