790 מיליון אירו: המגדל המדהים שמשנה את פניה של המבורג
באיחור של שבע שנים ובהשקעה של פי עשרה מהמתוכנן, נפתח המבנה החדש והמדהים של הפילהרמונית של המבורג. צפו בקטע מאירוע הפתיחה ובתמונות מהמגדל שמשנה את פני העיר השנייה בגודלה בגרמניה
אולם הקונצרטים החדש של הפילהרמונית של המבורג, ה"אלבה-פילהרמוני" (Elbphilharmonie) נחנך בסוף השבוע באירוע חגיגי בהשתתפות קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל. המבנה האיקוני החדש הוא אחד המתקדמים מסוגו בעולם. חנוכתו התקיימה באיחור של כשבע שנים אחרי המועד המקורי בשל עיכובים בבנייה, וגם התקציב חרג מהמתוכנן והגיע עד ללא פחות מ-790 מיליון אירו.
עם פתיחת המבנה המאוחרת, נשמו רבים בגרמניה לרווחה, אחרי שחששו שהוא יהפוך לפארסה דוגמת שדה התעופה החדש של ברלין - ברנדנבורג. השדה שסיום בנייתו מתעכב פעם אחר פעם מסיבות שונות לא נפתח עד היום, ונחשב לאחד "הפילים הלבנים" והמבוכות של גרמניה בת זמננו.
המבנה החדש שגובהו 37 מטרים, משנה ממש את פניה של העיר השנייה בגודלה בגרמניה, הוא סוג של מופת אדריכלי והפך לאחד המבנים המדוברים של התקופה. בנוסף לאולם הפילהרמונית המרשים שהוא מאכלס, הוא מכיל גם מרכז קניות חדיש, מסעדות, משרדים ואף כמה יחידות מגורים. בסיסו של המבנה לבנים אדומות וחלקו העליון זכוכית. לקהל הרחב תהיה גישה אל ראש המבנה, המספק תצפית מרשימה אל העיר.
עוד חדשות תיירות גם בפייסבוק של ynet חופש
חלונותיו של המבנה החדש מעוגלים ואלמנטים עיצוביים בגג יוצרים צורה של גל, בהשראת נהר האלבה הזורם באזור. המבנה הוקם על חורבות מבנה ענק ישן לאחסון תה, טבק וקקאו שפעל בשנות ה-60. מכיוון מעגן הסירות הענק של המבורג, המבנה מזכיר ספינה הצפה על המים, חלק בלתי נפרד מאותה תקופה תעשייתית של הנמל המפותח של העיר.
באשר לאולם הקונצרטים, זה מכיל 2,100 מקומות ישיבה המקיפים את הבמה. על פי התכנון ואף בפועל, אף אחד מהיושבים בקהל לא נמצא במרחק של יותר מ-30 מטרים מהמנצח על התזמורת, כך שהחוויה מתעצמת גם בשל הקרבה המיוחדת לבמה שהצליחו לייצר במקום.
"המבנה החדש הוא עיר בפני עצמה בתוך העיר", היטיבו לתאר זאת האדריכלים האחראים על עיצוב המבנה, הרצוג ודה-מאורון. באירוע הפתיחה של האולם החדש נכחו בסוף השבוע שעבר קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, הנשיא יואכים גאוק. קונצרט הפתיחה אותו ביצעה ה"אלבה-פילהרמוני" כלל יצירות של בטהובן, וגנר וקאבליירי.
התקשורת הגרמנית היללה בימים האחרונים את האולם החדש בהמבורג, שמתעתד לארח לצד מופעים של מוזיקה קלאסית גם אופרות ואף יצירות והרכבים מודרניים יותר. "בתקופה שלאחר המלחמה, התרבות הייתה משהו כמו הגנה עצמית אל מול העבר האפל וההווה העכור", נכתב ב-"Sueddeutsche Zeitung". "היום היא הוכחה לכך שהזמנים טובים יותר".
המבורג, כאמור העיר השנייה בגודלה בגרמניה ואחת משלוש ערי המחוז של המדינה, פועלת רבות בשנים האחרונות לשיפור תדמיתה בקרב תיירים מרחבי אירופה כמו גם בעיני הגרמנים עצמם. על אף גודלה (1.8 מיליון תושבים), המבורג מדשדשת בטבלת היעדים התיירותיים בגרמניה, אי שם אחרי ברלין, היער השחור ומחוז בוואריה ובירתו מינכן.