שתף קטע נבחר
 

הישג ל-spaceIL: ישראל מתקרבת לירח

עמותת SpaceIL הישראלית היא בין חמש החברות שעלו לגמר תחרות Google Lunar XPRIZE. המטרה: לשגר את החללית הישראלית הראשונה לירח

מתקרבים בצעדי ענק לירח: עמותת spaceIL, הנציגה הישראלית בתחרות הבינלאומית להנחתת חללית על הירח שעורכת גוגל, העפילה לשלב הגמר. כך הכריזו הערב (יום ג') מארגני התחרות. בנוסף לחברה הישראלית - עלו לגמר חברות מיפן, ארצות-הברית, הודו והחברה הבינלאומית Synergy Moon. בכך קרובה ישראל מתמיד להצטרפות לחוג היוקרתי של שלוש מעצמות העל, שהצליחו עד היום להגיע לירח: ארה"ב, רוסיה וסין.

 

צילום: חגי דקל

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כפיר דמרי, מייסד עמותת spaceIL, סיפר בראיון לאולפן ynet על התחרות: "זו תחרות בינלאומית, תחרות שבעצם גוגל תורמת את הפרס - להנחית חללית לא מאוישת על הירח. זו הפעם הראשונה שזו תהיה חללית לא ממשלתית של גוף פרטי". 

 

על ההעפלה לשלב המתקדם, אמר דמרי: "בעצם שלב הגמר הוא אבן דרך, אבל בסופו של דבר המטרה היא להנחית חללית על הירח, לזוז 500 מטר ולשדר תמונות וידאו. כשהתחלנו את התחרות היו 33 קבוצות, זה ירד ל-16. מארגני התחרות הכריזו כי מי שלא קונה שיגור לחלל עד סוף 2016 - יוצא מהתחרות. אנחנו היינו הראשונים שקנינו שיגור". דמרי הוסיף כי השיגור מתוכנן כעת לסוף השנה. "יש לנו חלון שיגור של חצי שנה", הוא אמר.

 

הדמיה של החללית על הירח
הדמיה של החללית על הירח

חמש החברות שהעפילו לגמר ()
חמש החברות שהעפילו לגמר

 

על הסיבה להשתתפות בפרויקט, הוא אמר: "יש לנו חזון חינוכי, דרך הנחיתה להראות לתלמידים שמדע והנדסה זה דבר מגניב ולהפוך אותם למדענים".

 

ערן פריבמן מנכ"ל עמותת SpaceIL', אמר: "חיכינו לרגע הזה זמן רב. ההכרזה על העלייה לגמר של Google Lunar XPRIZE אישרה לנו באופן רשמי את מה שכבר ידענו - שישראל נמצאת בחזית הטכנולוגיה העולמית. עלייתנו לגמר ממצבת אותנו בעמדת מובילות בתחרות. העבודה הקשה שלנו בשש השנים האחרונות נושאת פרי ואנו מצפים בכליון עיניים ליום ההיסטורי של השיגור וליום שבו תנחת חללית ישראלית ראשונה על הירח".

 

33 קבוצות מרחבי העולם נרשמו במקור לתחרות Google Lunar XPRIZE, שנפתחה בשנת 2007. התחרות היא, למעשה, מרוץ בינלאומי מודרני בין קבוצות פרטיות להנחתת חללית בלתי מאוישת על הירח. בתוך שנים ספורות נשרו רוב המתחרות, כשהבינו שמדובר במשימה מורכבת ומאתגרת וכך נותרו 16 קבוצות בלבד במירוץ. בהמשך, הודיעה הנהלת התחרות Google Lunar XPRIZE כי קבוצה שלא תצליח לחתום על חוזה שיגור עד סוף 2016- תודח אוטומטית מהמרוץ. כעת, כשהסתיימה השנה, הפור נפל ורק חמש הקבוצות שחתמו על חוזי שיגור- כשהראשונה לעשות כן הייתה SpaceIL הישראלית - עלו לגמר ונותרו בתחרות כפיינליסטיות.

 

הזוכה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית תזכה ב-20 מיליון דולר והזוכה במקום השני תזכה ב-5 מיליון דולר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים