פורצות דרך
הראל סביליה אמנם זכתה בתוארי יופי, אבל את עתידה היא רואה כמהנדסת. גם שרה ספניוליטו, שעזבה את רומא והגיעה לבדה לישראל בגיל .15 מחר הן יגיעו למפגש הראשון של פרויקט "מהנדסות העתיד:" "בעינינו זה השילוב המושלם. ככה אנחנו ממצות את הכישורים שלנו וגם תורמות למדינה"
בשיתוף התעשייה האווירית
"מאז ומתמיד אני מרגישה שאני צריכה להוכיח את עצמי יותר," אומרת הראל סביליה (16) מאשדוד. "כשמסתכלים עליי, הדבר הראשון שרואים הוא החיצוניות, אבל לי תמיד חשוב להראות שמעבר למראה החיצוני יש בי עוד הרבה מאוד."
במבחן ההוכחה, סביליה, שזכתה גם בתוארי יופי, עומדת יפה מאוד. היא לומדת בכיתה י"א בבית הספר מקיף ו' באשדוד ומשתייכת לכיתת המצטיינים: "עשר יחידות במחשבים, וחמש יחידות בפיזיקה, במתמטיקה ובאנגלית," היא מסבירה. "זה לא משאיר הרבה חיים חוץ מזה."
באחרונה היא נבחרה להיות גם אחת מתוך מאה תלמידות י"א מצטיינות במגמות מדעים מכל רחבי הארץ שנבחרו מתוך אלפי מועמדות להשתתף בפרויקט "מהנדסות העתיד" שמתקיים זו השנה השנייה ביוזמת התעשייה האווירית, "ידיעות אחרונות" .ynet-ו
אבל לפני שתהפוך למדענית מוכרת, או למהנדסת בכירה, סביליה היא כבר מעין סלבריטי מקומי בעירה, לאחר שקטפה את המקום השלישי ואת תואר נסיכת היופי-עשרה בתחרות "מלכת היופי של הדרום" שנערכה בקיץ.
"כבת של צלם אירועים ועיתונות אני מול מצלמה מגיל אפס," היא מסבירה. "אמא שלי תמיד אומרת שעוד לפני הנשימה הראשונה כבר היה לי בוק. אחרי שזכיתי בתחרות הגיעו אלינו הביתה חוזים לחתימה מכמה סוכנויות דוגמנות, אבל ההורים שלי ואני מאמינים שהלימודים הם מה שחשוב כרגע."
ולצד הלימודים?
"על הדברים שאני אוהבת אני לא מוותרת. מגיל ארבע אני בחוגי ריקוד, וגם עכשיו אני רוקדת היפ-הופ. חוץ מזה אני נמצאת בסדנת 'אחריי' שמכינה לשירות קרבי בצה"ל. למרות שהחלום שלי הוא דווקא לשרת ביחידת המודיעין ,8200 'אחריי' היא מסגרת מצוינת לקבלת ערכים."
ההורים היו המומים
מחר יגיעו מאה מהנדסות העתיד הנבחרות למפגש ראשון מבין שישה שייערך בתעשייה האווירית. הן יחולקו לעשר קבוצות, יכירו את המנטוריות שלהן - כולן מהנדסות בכירות בתעשייה האווירית - וייצאו למסע טכנולוגי עתיר הזדמנויות עבורן.
במהלך המפגשים תכיר ודאי סביליה את שרה ספניוליטו ,(16) תלמידת י"א, שנבחרה אף היא להיות אחת מתוך מאה התלמידות שישתתפו בפרויקט. ספניוליטו, שנולדה באיטליה, עלתה לפני קצת יותר משנה לבדה מאיטליה לישראל, מתוך תחושת ציונות עמוקה ורצון לשרת בצה"ל.
"נולדתי ברומא," היא מספרת. "בת למשפחה יהודית-איטלקית שחיה באיטליה מזה דורות. "למדתי בבית ספר יהודי, והייתי חברה בתנועת השומר הצעיר ברומא, וככה קיבלתי החלטה לעלות לחיות בישראל.
ההורים - האב מורה בבית ספר יהודי, והאם עורכת דין - היו המומים. "הם לא קיבלו את זה כל כך בקלות," היא מספרת. "הם הופתעו מאוד מזה שהבת בת 15-ה שלהם פתאום רוצה לעלות לבדה לחיות בישראל. אבל כשהם ראו שאני רצינית
ושזה באמת מה שאני רוצה, הם תמכו בי ועזרו לי."
ספניוליטו חיה ולומדת בכפר הנוער "מוסינזון" בהוד-השרון ומצטיינת במקצועות המדעים, המתמטיקה והכימיה. "המחנך שלי, שראה שממוצע הציונים שלי מעל ,90 הציע לי לנסות להתקבל לפרויקט, ומובן שרציתי את זה מיד. תחום ההנדסה מאוד מעניין אותי. זה גם מה שאני רוצה להמשיך ולעשות בחיי."
במסגרת הפרויקט יעבדו הקבוצות עם המנטוריות על פרויקטים טכנולוגיים פורצי דרך וינסו למצוא פתרונות הנדסיים לבעיות שכולנו מכירים. "אני מאוד מתרגשת ומצפה כבר למפגש הראשון ולתחילת הפרויקט," אומרת סביליה.
"אני רוצה להיחשף לתחום הזה מבפנים, לראות מקרוב איך נשים משתלבות בתעשייה הזו. אני יודעת שזו לא עבודה קלה לנשים, אבל אני מקווה מאוד שאחרי הצבא אמצא את עצמי במקום עבודה כזה. בעיניי זה שילוב מושלם שגם נותן מענה ליכולות שלי וגם עונה לרצון שלי לתרום למדינה."
גם ספניוליטו רואה את עתידה בתחום ההנדסה, ותולה תקוות רבות בפרויקט. "אני בטוחה שהפרויקט יעזור לי ויקדם אותי," היא אומרת. "גם ההורים באיטליה שמחו מאוד שהתקבלתי אליו. וכן, אני לגמרי רואה את העתיד שלי בתחום הזה - וכאן, בישראל."
במקביל לעבודה בקבוצות על הפרויקטים יזכו המשתתפות לשמוע הרצאות מאישים בכירים בתחום התעשייה והטכנולוגיה וכן לסייר בתעשייה האווירית ולראות מקרוב את פסי הייצור המתקדמים ביותר. "הנדסה היא תחום רחב, מגוון ומאתגר," אומרת ג'ני גורביץ, מהנדסת בתעשייה האווירית ואחת מהמנטוריות שילוו את הבנות בפרויקט.
"בכל אחת מהבנות שנבחרו יש את הפוטנציאל להתמודד עם האתגרים שיוצבו בפניהן בשבועות הקרובים, ולמצוא את הפתרונות פורצי הדרך שיהוו תרומה לכלל. לכל אחת מהן יש הזדמנות אמיתית להשפיע על המחר, ואני קוראת להן להביא למפגש הפתיחה את כל היצירתיות שלהן."
הכתבה התפרסמה במוסף "24" של "ידיעות אחרונות"
בשיתוף התעשייה האווירית