שתף קטע נבחר

העריק הבכיר ביותר: הקוריאנים יתקוממו נגד משטרו של קים ג'ונג און

סגן שגריר צפון קוריאה בבריטניה לשעבר ערק ב-2016 עם משפחתו לדרום קוריאה ומאז מדבר על החיים במדינה המבודדת: "יותר ויותר צפון קוריאנים מביעים בגלוי את אי שביעות רצונם מקים ומהמשטר, שייפלו יום אחד"

 

 

האליטה בצפון קוריאה מביעה כלפי חוץ את חוסר שביעות רצונה משליט המדינה הצעיר קים ג'ונג און וממשטרו בשעה שיותר ויותר מידע מחלחל חיצוני לתוך המדינה המבודדת. כך טען היום (יום ד') סגן שגריר צפון קוריאה בבריטניה לשעבר, תאה יונג הו.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ    

 

תאה ערק באוגוסט 2016 לדרום קוריאה מאז דצמבר האחרון הוא מתראיין לכלי תקשורת ומופיע בתוכניות טלוויזיה שונות ומספר על עריקתו לסיאול ועל חייו כדיפלומט צפון קוריאני. "כשקים ג'ונג און עלה לראשונה לשלטון, הייתי מלא תקווה שהוא יקבל החלטות הגיוניות ורציונליות כדי להציל את צפון קוריאה מעוני, אבל מהר מאוד שקעתי בייאוש כשצפיתי בו מבצע טיהורים של אנשי ממשל בלי כל סיבה לדבר", אמר תאה במהלך מסיבת עיתונאים ראשונה שערך בפני התקשורת הזרה.

 

ימיו בשלטון ספורים? קים ג'ונג און (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ימיו בשלטון ספורים? קים ג'ונג און(צילום: רויטרס)
"מחאה ברמה נמוכה או ביקורת על המשטר, שעד לאחרונה היו בלתי נתפשות, הופכות להיות נפוצות יותר ויותר", אמר תאה באנגלית שוטפת. "אנחנו חייבים לשפוך בנזין על צפון קוריאה ולתת לעם הקוריאני להצית אותה". בראיון שהעניק לרשת החדשות הבריטית BBC, הוא אמר שיבוא יום והעם הצפון קוריאני יקום יום אחד נגד המשטר ויפיל אותו.

 

"אני בטוח שאחים ואחיות שלי נשלחו למחנות כליאה"

תאה, בן 54, סיפר שחוסר שביעות רצונו מקים ג'ונג און הוביל אותו לעזוב את משרתו ולערוק מארצו ביחד עם שני בניו ורעייתו. תאה אמר ששני הבנים שלו היו הגורם המרכזי שהניע אותו לערוק מארצו. הוא סיפר ששניהם התלוננו בפניו שחבריהם לכיתה בבית הספר צוחקים עליהם בגלל אופי המשטר בארצם. אז, לדבריו, הוא סיפר להם את האמת על צפון קוריאה ורצה למנוע מהם חיים אומללים בה כשיחזרו לארצם. הוא אמר שהוא בטוח שהמשטר העניש את בני משפחתו בגין העריקה שלו לדרום. "אני בטוח שקרובים שלי, אחים ואחיות שלי נשלחו למחנות כליאה סגורים באזורים מרוחקים וזה באמת שובר לי את הלב", הוא אמר.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בניו הושפלו בבית הספר. תאה יונג הו (צילום: AP) (צילום: AP)
בניו הושפלו בבית הספר. תאה יונג הו(צילום: AP)

לדברי תאה, למערכת בצפון קוריאה "אין שום קשר לקומוניזם". הוא הוסיף שהאליטה במדינה, בדומה אליו, צפתה בחוסר נוחות במדינות כמו קמבודיה, וייטנאם ומדינות שקמו לאחר התפרקות ברית המועצות מאמצות רפורמות חברתיות וכלכליות. תאה נחשב לאישיות הבכירה ביותר אי פעם שערקה מצפון קוריאה לדרום. במהלך מסיבת העיתונאים הוא טען שעוד דיפלומטים צפון קוריאנים ממתינים באירופה לערוק לדרום קוריאה.

 

צפון קוריאה עדיין מתיימרת להפגין כלפי חוץ כלכלה לפי הדגם הסובייטי, אבל במשך שנים רבות המקור העיקרי למזון וכסף לאנשים הפשוטים היה רשת של שווקים לא רשמיים ומסחר בין אנשים במקום שהמדינה תיקח אחריות. הדיפלומט העריק אמר שאימוץ רפורמות בכלכלה ובחברה הצפון קוריאנית ישים סוף למשטרו של קים ג'ונג און. כאשר הוא נשאל אם אחיו של השליט, קים ג'ונג צ'ול, עשוי לרוץ לנשיאות צפון קוריאה, הוא השיב שהוא סקפטי. "לקים ג'ונג צ'ול אין עניין בפוליטיקה. הוא מתעניין רק במוזיקה", אמר תאה. "הוא מתעניין רק באריק קלפטון. אם הוא היה אדם רגיל, אני בטוח שהוא היה גיטריסט מקצועי מאוד טוב".

 

מבחינה טכנית, צפון קוריאה ודרום קוריאה נמצאות במצב של מלחמה מאז שהמלחמה ביניהן בשנים 1950-1953 הסתיימה בהפסקת אש, ולא כל הסכם, שלטענת פיונגיאנג נקרעה מאז לחתיכות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דיפלומטים נוספים ממתינים לערוק. קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים