הרובוטים שיחליפו את פקידי הקבלה במלון
הכירו את HOSPI: רובוט שיכול לנוע כמעט עצמאית לחלוטין ויציע לכם שתייה קלה בקבלה של המלון, יודיע על האוטובוסים שיוצאים ממנו ואף יספק לכם מידע אודות הטיסה שלכם, לאחר שפינה כלים מלוכלכים. הצצה מיוחדת לעתיד עולם התיירות
העתיד כבר כאן, והוא מגיע אל בית המלון שלכם. הוספי (Hospi) הוא רובוט בגובה מטר וחצי, שיכול לנוע כמעט באופן עצמאי. הוא מסוגל להציע לכם שתייה קלה בקבלה של המלון, להודיע על אוטובוסים שיוצאים ממנו ואף לספק לכם מידע אודות הטיסה שלכם בשדה התעופה לאחר שפינה כלים מלוכלכים. עולם תיירות חדש.
האם מדובר בעוד שלב אל עבר העתיד הרובוטי, שבו נראה פחות עובדים בשר ודם ויותר מכונות מדברות? עוד לא בטוח, אבל ביפן כבר מתחילים להדגים איך העתיד הזה הולך להראות. חברת פנסוניק השיקה החודש את הגרסה התיירותית של הרובוט Hospi שהגיע בכלל מעולם הבריאות ובתי החולים. בתפקידו הקודם הוא נדרש לבצע שליחויות של מסמכים רפואיים ותרופות בין חדרי הניתוח והמחלקות השונות על מנת לייעל את הטיפול הרפואי בחולים ובפצועים.
כיום, ועם מבט קדימה אל עבר שנת 2020, מבינים ביפן כי כוח העבודה שלהם אוזל בשל שיעור הילודה שנמצא בירידה מתמדת והחברה המזדקנת. עם זאת, יפן גם צפויה לגדול משמעותית מבחינת מספרי התיירים מחוץ שמגיעים ויגיעו למדינה בשנים הקרובות. כל אלה הפכו אותה, אם תרצה בכך או לאו, לחלוצה בתחום הענקת שירותים באמצעות רובוטים.
שוטף כלים בשלוש שפות
זאת לא הפעם הראשונה שאנו רואים כי רובוט מחליף תפקידים של בני אדם בתחום השירות. התופעה כבר קיימת במסעדות, ברים וכאמור בתי חולים ברחבי המדינה אך להבדיל מרובוטים שנותנים שירותי אירוח, הוספי מסוגל גם לשאת בתוכו חפצים.כך לדוגמה, הרובוט אשר הציבו להדגמה במלון ANA Crowne Plaza Narita באמצע החודש, הציע לאורחי המלון בקבוקי שתייה קלה שאוחסנו ב"בטנו". בנוסף, הכריז Hospi בזמן אמת על שעות יציאת האוטובוסים מהמלון ליעדם.
לפני כשבוע הוצב Hospi בלאונג' של שדה התעופה הבינלאומי נריטה בטוקיו, שם כבר פינה כלים משומשים ואף העביר אותם לדלפק שטיפת הכלים. בנוסף, הסתובב הרובוט המחוייך בין העוברים והשבים והעביר מידע על הטיסות של הנוסעים. זאת כמובן לצד הצעת משקאות, כשכל השירות שלו נעשה בשלוש שפות: יפנית, אנגלית וסינית.
מדובר ברובוט מקטגוריית Indoor Delivery Robot (שליחות במתחמים סגורים). כשהייחודיות שלו היא היכולת להתמצא במרחב ובכך הוא יכול לנוע בצורה חופשית ממקום למקום לפי הוראות שניתנו ללא צורך בהשגחה או הפעלה מרחוק. אם מישהו מתכנן להביא את החבר המתוכנת הזה לישראל, כדאי לדעת שהמחיר של רובוט כזה עומד על כמאה אלף דולרים על פי פרסומים שונים, או בעברית אם תרצו, כ-380,000 שקל.
ההדגמה של Hospi שבוצעה במלון במשך ארבעה ימים במהלך החודש, והדגמתו בשדה התעופה בשבוע שעבר, נערכו במטרה להוכיח כי הוא מסוגל לספק שירותים מלאים בסביבת עבודה שדורשת שירותי אירוח. הרובוט עליו התחילו לעבוד בפנסוניק עוד בשנת 2004, יועד כאמור לשוק בתי החולים בלבד. גם כיום הוא מתפקד בבתי חולים, ארבעה במספר, ברחבי יפן.