סטיב באנון: הכוח שמאחורי דונלד טראמפ
הוא ניסח את הצווים הדרקוניים ועמד מאחורי ההודעה לרגל יום השואה שלא הזכירה את היהודים: סטיב באנון הוא המושך בחוטים מאחורי הנשיא טראמפ
בימים הספורים שבהם מכהן דונלנד טראמפ כנשיא הפך האסטרטג שלו, סטיב באנון, לאיש החזק ביותר בבית הלבן, זה שמושך בחוטים, מנווט את המהלכים והקרוב ביותר לאוזן של הנשיא: בלילה, כשכולם עוזבים, הוא זה שנשאר בחדר הסגלגל ומתכנן עם הבוס את היום שלמחרת.
באנון (63) קיבל את כל התפקידים המשמעותיים בימים הראשונים: הוא כתב את נאום ההשבעה, הוא ניסח את הצווים, כולל הצו לחסימת מוסלמים משבע ארצות, הוא קבע באיזה יום יחתום טראמפ על כל צו, הוא גם עמד מאחורי הודעת הבית הלבן לרגל יום השואה שבה לא היה כל אזכור ליהודים או לאנטישמיות, והוא זה ששינן באוזניו את מה שטראמפ כל כך רצה לשמוע: "כן, אתה יכול לעשות כל מה שאמרת בקמפיין".
באמצע השבוע שיפשפו בממסד הביטחוני האמריקני את העיניים למראה הידיעה החדשה: באנון, האיש שעברו הצבאי מסתכם בשירות במארינס, קיבל מושב קבוע במועצה לביטחון לאומי, על חשבונם של הרמטכ"ל האמריקני וראש המודיעין אשר יוזמנו מדי פעם כאורחים לישיבות, על פי הנושא הנדון. "זה מטורף", אמרה על המהלך סוזן רייס שהחזיקה בתפקיד ראש המועצה לביטחון לאומי בממשל אובמה. גם ג'ון מקיין, הסנאטור הרפובליקני הבכיר, תקף בחריפות: "אני מוטרד, לא היה כדבר הזה בהיסטוריה של המועצה לביטחון לאומי".
באנון הוא המייסד והמנהל את ברייטברט, אתר ימני קיצוני שהפך להיות במה לארגונים אנטישמיים, גזעניים וכאלו הדוגלים בעליונות הגזע הלבן, כמו ארגון אלט רייט. באנון עצמו הכחיש שהוא אנטישמי, אולם גרושתו טענה במשפט הגירושין שלהם כי הוא סירב לשלוח את בנותיהם לבית ספר פרטי בקליפורניה כי "יש שם יותר מדי יהודים והוא לא אהב את הדרך שבה היהודים מחנכים את ילדיהם להיות יללנים".
חודשיים וחצי לפני הבחירות החליף טראמפ את צמרת הקמפיין שלו כשנראה היה שהמרוץ שלו תקוע. הוא הביא את באנון שיעמוד בראש ולמעשה כעת נחשב לארכיטקט ניצחונו. טראמפ הרגיש נוח עם באנון: יש קווי דמיון בין השניים. כמו טראמפ גם לבאנון יש שפה בוטה, הוא מהלך אימים על כל מי שלא מסכים איתו והוא שונא את התקשורת בדיוק כמו טראמפ: הוא הוביל בימים האחרונים את הקמפיין נגד המדיה ואמר בראיון "הם צריכים לסתום את הפה".
כמו טראמפ, גם באנון סבור כי העיתונות החופשית היא האויב. באנון שהיה בעברו גם מפיק בהוליווד, שם צבר את הונו והפך למיליונר, רצה לשוות לכניסה לבית הלבן ממד תיאטרלי ואמר לטראמפ כי הימים הראשונים הם שיקבעו את הטון וצריך לדפוק חזק על השולחן ולהציף את הציבור. באנון עצמו ממעט להופיע בתקשורת, אולם בראיון ל"הוליווד רפורטר" ימים אחדים לאחר הניצחון הוא נתן ביטוי להשקפת עולמו: "אופל זה דבר טוב", הוא אמר. "דיק צ'ייני, דארת' ויידר והשטן זה כוח".
ובתוך כך, דובר הבית הלבן שון ספייסר הגן על הנאום של טראמפ ביום השואה הבינלאומי, נוכח הביקורת הקשה שהופנתה אליו על שלא הזכיר את היהודים בציוץ. ספייסר טען כי הביקורת "פשוט מגוחכת" והוסיף כי "ההצהרה נכתבה בעזרת מישהו שהוא גם יהודי וגם צאצא של ניצול שואה", ברמיזה לחתנו של טראמפ, ג'ארד קושנר.