שתף קטע נבחר
 

"כמו עם המטוסים - בסוף כולם יוכלו לטוס לחלל"

האסטרונאוט לשעבר גארט רייסמן הגיע לאולפן ynet ושיתף בזכרונות מהחברות הקרובה עם אילן רמון ז"ל: "אילן הבין שהוא לא מייצג קבוצה של אנשים, אלא יהודים בכל העולם". ומה לגבי טיסה למאדים? צפו בראיון המלא

במסגרת שבוע החלל של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הגיע לאולפן ynet האוסטרונאוט היהודי-אמריקני גארט רייסמן, שלקח חלק במשימות של נאס"א בין השנים 2003-2010. החל משנת 2011 הוא משמש כמהנדס בכיר בסוכנות החלל הפרטית SpaceX של אילון מאסק. בראיון הוא מספר על הקשר שלו לישראל, על החברות הטובה עם אילן רמון ז"ל, וגם על העתיד של טיסות פרטיות לחלל - וגם למאדים. צפו בראיון המלא:

גארט רייסמן בראיון באולפן    (צלם: חגי דקל)

גארט רייסמן בראיון באולפן    (צלם: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"ביקרתי בישראל פעמים רבות", מספר רייסמן, "בפעם הראשונה הגעתי לביקור עם המשפחה שלי כשהייתי ילד, ופעמים רבות עם משפחת רמון אחרי קולומביה". רייסמן, שתחזק חברות אמיצה עם רמון, נזכר: "אילן הגיע בשנת 1998, וזו הייתה הפתעה גדולה בשבילי. הייתי אסטרונאוט חדש, חלק מהכיתה החדשה, נכנסנו לאימון ואז הציגו לנו את אילן רמון, אמרו לנו שהוא הולך להיות האסטרונאוט הישראלי הראשון והוא הולך להתאמן איתנו. מאוד התרגשתי, כיהודי, שהאסטרונאוט הישראלי הראשון נמצא איתי בכיתת האימונים, והוא התגלה כבחור נהדר".

 

מה אתה זוכר ממנו כבן-אדם?

"וואו, הרבה דברים שונים, אבל דבר אחד שבלט בו - זה שהיה לו חוש הומור נפלא. הוא היה בחור מצחיק ואהב לספר בדיחות, אבל יחד עם זאת הוא הבין לחלוטין את חשיבות התפקיד שהוא מילא, והוא הבין שהוא לא מייצג רק כמה אנשים, לא רק את חיל האוויר הישראלי ולא רק את מדינת ישראל, אלא הוא ייצג יהודים בכל רחבי העולם. בישראל, באמריקה, בכל מקום שבו הם יכולים להיות. הוא עבד מאוד קשה כדי לוודא שכולם יוכלו להזדהות איתו. הוא הושיט יד לכולם ווידא שכולם, כל יהודי, טס איתו בחללית הזו".

 

רייסמן מתאר כי חוויית הטיסה לחלל אכן מדהימה בדיוק כמו שנדמה לנו, וכי לא רחוק היום שבו אנשים רגילים יוכלו לחוות זאת בעצמם. "זו תחילתו של עידן זהב חדש של טיסה לחלל. זה דומה לאופן שבו נתפסה תעופה בימים שבין מלחמת העולם הראשונה לשנייה, כשהיו כל מיני יוזמות תכופות. אנשים ניסו מטוסים עם כנף אחת, או ארבע, ניסו כל מיני צורות שונות. מיקמו את המנוע מקדימה או מאחורה. זו היתה תקופה מרגשת כמהנדס לנסות את כל הדברים החדשים האלו, ולבסוף הם הצליחו - וזה היה המגזר הפרטי שהוביל את הדרך. בהתחלה האנשים היחידים שיכלו לטוס לטיולים היו או הממשלה, הצבא, או אנשים מאוד מאוד עשירים כמו כוכבי קולנוע. הם לבשו טוקסידו כדי לטוס על המטוס הקטן הזה, והיום כולנו יכולים לטוס".

 

לטענתו, כיום במגזר הפרטי מנסים טכנולוגיות שונות - כמו קפסולות או מטוסי חלל - כדי לקרב אנשים רגילים אל החלל. "הטכנולוגיה משתפרת במהירות, ואמנם עכשיו רק אנשי ממשל או אנשים עשירים מאוד יכולים לטוב, אבל אני חושב שאנחנו נמצאים בתחילת הדרך - ובסופה כולם יוכלו".   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
גארט רייסמן באולפן ynet
צילום מסך
מומלצים