השעות האחרונות בעמונה: שירי קודש, תפילות ודמעות
עשרות בני נוער התאספו בבית משפחת ניזרי, אחד מסמלי המאבק נגד הפינוי, ערכו תפילה המונית ונפרדו בדמעות מהמאחז. ישי שהגיע מירושלים: "לא אצא מפה ברגליים". תמר, בעלת הבית, במסר לכוחות הפינוי: "תסרבו פקודה, זה בסדר לשלם מחיר על ערכים שמאמינים בהם"
נפרדים. בשעות שלפני פינוי עמונה התאספו הבוקר (יום ד') עשרות נערים ונערות, בהם תושבי המאחז, כדי לציין את הרגעים האחרונים במקום ששימש להם בית. בית משפחת ניזרי, מסמלי המאבק נגד הפינוי, הפך מוקד עלייה לרגל עבור בני הנוער, שנשכבו על הרצפה ושרו שירי קודש כשדמעות בעיניהם. אחרים כתבו כתובות על קירות הבית וערכו תפילה המונית.
"התחושות מעורבבות - מצד אחד יש תחושות בלתי נסבלות שאלו השעות האחרונות בבית שלנו, אבל מצד שני יש גם התרוממות רוח", אמרה תמר ניזרי. "זו סיטואציה חד פעמית והשעות הן שעות יקרות. העוצמות של הנוער מחממות את הלב ומחזקות מאוד".
ניזרי, מאמנת אישית שמתגוררת בעמונה, והייתה ממובילות המאבק של תושבי המאחז, חיזקה את פעולות הנערים: "בזכותכם אנחנו מקבלים כוחות. בזכות כל אחד שמגיע לפה, חוסם כבישים ועושה מה שהוא יכול כדי למחות". לממשלה אמרה ניזרי: "אכזבתם אותנו בגדול. ציפינו מכם להתיישב במקום הזה ולמנוע את הפינוי". לכוחות הביטחון שאמורים לפנות בפועל את היישוב, מסרה: "תסרבו פקודה, תהיו מוכנים לשלם את המחיר ותצאו חזקים ונחושים יותר. זה בסדר לשלם מחיר על ערכים שמאמינים בהם".
ישי, אחד הנערים שפקד את בית משפחת ניזרי, הגיע לעמונה מביתו בירושלים. "אני כאן ממוצ"ש, אני חבר טוב של משפחת ניזרי", סיפר ל-ynet. "הגעתי לכאן לתרום למאבק, לחזק את המשפחה ולהגן על הארץ".
כשנשאל האם בכוונתו להתנגד לפינוי, השיב ישי: "יש חלק מהנוער שמתכוון להתנגד, ויש חלק שלא. לי אישית ספציפית, אבא שלי אמר: 'אתה לא יוצא מפה ברגליים. תשב, ואם הם רוצים, שיוציאו אותך".
"כנראה שאני לא אתפנה, אני מקווה לא להיעצר", הוסיף ישי והבהיר: "אנחנו לא מרביצים לשוטרים. הם מהעם שלנו ואנחנו לא נגדם. באנו להגן על הארץ שלנו ואנחנו לא מתפנים סתם".
כוחות משטרה נכנסו בשעת בוקר מוקדמת לשטח המאחז, ועשרות שוטרים ושוטרות חמושים התפרסו בכביש ההיקפי. דחפורים בודדו את המאחז מהכביש. בתגובה להגעת הכוחות, קבוצת צעירים חסמה את כביש הגישה למאחז והבעירה צמיגים. כמה מהם אף יידו אבנים.
לאורך כל הצמתים שבין ירושלים להתנחלות עפרה בכביש 60 נפרסו חסימות משטרתיות. אין מעבר בכביש, פרט לתושבי האזור או לבעלי אישורים, והכניסה לעפרה מותרת לתושבי היישוב בלבד.
בשב"ס ערוכים לקלוט במידת הצורך מפונים מעמונה. בכלא גבעון פונה אגף מאסירים, שם ייקלטו כ-100 מפונים. כמו כן, נערכו בשב"ס לקלוט נשים, ילדים ובני נוער במידת הצורך.