טוב לדיאטה: 10 סיבות בריאות לשתות תה ירוק
התה הירוק, שעשיר בנוגדי חמצון ומכיל את רכיב ה-EGCG, נלחם בכולסטרול הרע, מגן על הלב, מונע ריח רע מהפה ושתייתו אף הוכחה כמסייעת למנוע סרטן. הנטורופתית גפן בן צור מציגה: כל הסיבות שבעולם ליהנות לפחות מספל תה ירוק חם אחד בכל יום
מעבר להיותו טעים, מחמם ונטול קלוריות, כדאי להכיר את היתרונות הבריאותיים של התה הירוק. מחקרים רבים מראים ששתייה של תה ירוק באופן קבוע עשויה לתרום לבריאות שלנו באופן משמעותי - היא מגינה על השיניים ועל הלב ויכולה אפילו לעכב התפתחות סרטן. את התה הירוק אפשר תמיד לשלב גם עם צמחי מרפא שידועים בהשפעתם המרגיעה או בתרומתם לפעילות מערכת העיכול.
10 סיבות לשתות תה לפחות פעם ביום:
1. הוא מכיל נוגדי חמצון
מקורם של כל עלי התה - הירוק, השחור, הלבן ותה האולונג, הוא בצמח הקמיליה סיננסיס. ההבדל בין הסוגים השונים נעוץ בתהליך העיבוד שהם עוברים.
העיבוד שעובר התה הירוק עוצר את תהליך ההתחמצנות שלו בשלב מוקדם יחסית, ולכן יש בו כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים, קבוצת חומרים שמעניקים לתה הירוק את טעמו המריר וש"כוכב" המחקרים המוכר שלה הוא ה-EGCG. נוגדי החמצון מספקים לנו הגנה בפני נזקי הרדיקלים החופשיים ומגנים עלינו מפני מחלות.
2. הוא מכיל פחות קפאין מקפה
ספל תה ירוק מכיל 50% פחות קפאין בהשוואה לספל קפה, ואינו משפיע באותו האופן. השפעתו המעוררת של הקפה עלולה לגרום לתחושת עצבנות וחוסר שקט, בעוד שתה ירוק יגרום לכם לחוש ערניים ורגועים בו זמנית, בזכות התיאנין - חומצה אמינית שמצויה בתה הירוק ומשרה תחושות רוגע ושלווה.
3. הוא מפחית את הסיכון להתקף לב ושבץ מוחי
מחקרים רבים בדקו את הקשר בין תה ירוק ובריאות הלב. מסתבר שאותו צמח מופלא מקטין את הנטייה לטרשת עורקים בכמה דרכים: הוא מפחית את רמות הכולסטרול בדם ומשפר את היחס בין ה"כולסטרול הטוב", HDL, ל"כולסטרול הרע", LDL; הוא מונע את חמצון הכולסטרול והשומנים בדם; הקטכינים מסייעים בדילול הדם ובמניעת קרישי דם; רכיב ה- EGCG מונע נזק לשריר הלב ומסייע בזירוז החלמת תאי הלב בקרב חולים שעברו אירוע לבבי, ובצריכה קבועה הוא אף מסייע בהורדת לחץ הדם.
קראו גם:
בלי תרופות: 5 צמחי מרפא לאיזון רמת הסוכר בגוף
5 צמחי המרפא שנחקרו ונמצאו יעילים נגד סרטן
למה אנחנו יותר עייפים בחורף? 6 סיבות - והפתרונות
4. הוא מסייע בתהליך ירידה במשקל
כמעט בכל מוצרי הדיאטה תוכלו למצוא ברשימת הרכיבים תה ירוק. הרכב החומרים המצוי בתה הירוק מגביר את ההוצאה האנרגטית ובכך מסייע בירידה במשקל. ה-EGCG והקפאין משפיעים בצורה תרמוגנית - מגבירים את קצב חילוף החומרים, מעודדים את תהליך יצירת החום ובכך גם שריפת שומן.
במחקרים שבדקו את השפעת התה הירוק על ירידה במשקל ובערכי השומן התוצאה הייתה השפעה קלה אך מובהקת. השילוב המנצח הוא דיאטה בריאה ומאוזנת בשילוב צריכה יומיומית של תה ירוק.
5. הוא מגן על העצמות
האוסטאופורזיס, מחלת שלד אופיינית בעיקר לנשים מבוגרות, מאופיינת בירידה בצפיפות וחוזק העצמות ובסיכון מוגבר לשברים. חוקרים שונים בעולם בדקו את השפעת התה הירוק על בריאות העצם ומצאו קשר מובהק בין צריכתו ובין עלייה במדדי הצפיפות.
הסיבה לקשר נעוצה ככל הנראה בנוגדי החמצון שבתה, להם נודעת השפעה חיובית על הליכי בניית העצמות והשפעה מעכבת על תהליכי הפירוק שלהן.
6. הוא שומר על בריאות הפה
הקטכינים המצויים בתה מעכבים שגשוג חיידקים היוצרים חומצה הפוגעת באמייל השן. שתייה קבועה של תה ירוק מסייעת במניעת ריח רע מהפה ותורמת לבריאות החניכיים ולמניעת עששת.
7. הוא תורם למלחמה בסרטן
התה הירוק מעכב צמיחה ושגשוג של תאים סרטניים. הפוליפנולים שבו, ובעיקר רכיב ה-EGCG, יוצרים פעילות אנטי דלקתית. בנוסף, אותם רכיבים מעודדים אפופטוזיס, "התאבדות" תאים שאינם תקינים. זהו אחד המנגנונים החשובים בגוף במניעת התפתחות סרטן, וכל זאת מבלי לפגוע בתאים בריאים.
השפעה נוספת היא עיכוב ביצירתם של כלי דם חדשים המזינים גידולים סרטניים.
8. הוא משפר את תפקוד המוח
תה ירוק ידוע כצמח מעורר התורם לחידוד יכולת הריכוז. הרכיבים התורמים לשיפור התפקוד הקוגניטיבי הם ל-תיאנין, חומצה אמינית המצויה בתה ושוב, רכיב ה-EGCG. מחקרים הראו קשר ישיר בין שתיית תה ירוק באופן קבוע לייצור תאי מוח חדשים. הוא עשוי לעכב הידרדרות בכישורים המנטליים בקרב קשישים ואף מומלץ לסטודנטים בתקופת מבחנים.
9. הוא מגן בפני אלצהיימר ופרקינסון
אלצהיימר ופרקינסון הן מחלות ניווניות של המוח שתוקפות מיליוני אנשים בכל שנה. שתיית תה ירוק תורמת לבריאות המוח לטווח ארוך, עוצרת היווצרות משקעים המקושרים לפרקינסון ואלצהיימר ושומרת על תקינות כלי הדם במוח.
10. הוא מפחית את הסיכון ללקות בסוכרת סוג 2
סוכרת מסוג 2 אופיינית בעיקר למבוגרים, אך מופיעה גם אצל ילדים, וקשורה במידה רבה באורח החיים ובהשמנה. היא מאופיינת בתנגודת לאינסולין, כלומר, הקולטנים שנמצאים על גבי התאים בגוף אינם רגישים להורמון האינסולין שתפקידו להכניס את הסוכר לתאים.
מצב זה גורם לכך שרמת הסוכר בדם נשארת גבוהה. תה ירוק עשוי לשפר את רגישות התאים לאינסולין ובכך מסייע בהפחתת רמת הסוכר בדם. שתייה קבועה של תה ירוק, בשילוב דיאטה ופעילות גופנית, משפרת את המדדים ותורמת לירידה במשקל.
הכותבת היא נטורופטית N.D
צפו: 60 שניות על איך לא נדבקים בשפעת