ההשקעה בתחזוקת דירות ציבוריות זינקה פי 8
מנתוני סיכום 2016 של עמידר עולה כי התקציב לשיפוץ דירות דיור ציבורי בשנה האחרונה עמד על 250 מיליון שקל - לעומת 30 מיליון בלבד אשתקד
התקציב לתחזוקת דירות במערך הדיור הציבורי של חברת עמידר החדשה, מהרבעון האחרון של 2015 ועד סוף 2016, עמד על 250 מיליון שקל - זינוק של פי שמונה בתקופה זו. כך עולה מנתונים שפרסמה אתמול (ד') החברה.
לפני כן, תקציב התחזוקה של נכסי הדיור הציבורי עמד על כ-30 מיליון שקל בשנה, כלומר כ-500 שקל לדירה בשנה בממוצע. על פי הנתונים, בתקופה זו ביצעה החברה עבודות שיפוצים בכ-15 אלף דירות, והיא מתעתדת להגיע בשנה הקרובה לאלפי דירות נוספות.
בשנה החולפת, כל משפחה שהצטרפה לדיור הציבורי קיבלה דירה משופצת, בעלות ממוצעת של כ-40 אלף שקל לדירה. כך, הדיירים החדשים קיבלו בתים חדשים ומשופצים, והם אף יכולים היו לבחור חלק מהמפרט של הבית, כמו ארונות, בדומה לרכישת דירה מקבלן. בסך הכול, יושקעו מאות מיליוני שקלים בשנים הקרובות בשיפוץ כל הדירות הזקוקות לכך.
מהנתונים עולה עוד כי עבור דיירי הדיור הציבורי הנכים, שופצו בשנת 2016 כ-235 דירות בעלות של כ-35 אלף שקל לדירה. נכים רתוקים לכיסא גלגלים, הזכאים לדיור ציבורי, מקבלים בית מונגש בהתאם לצרכיהם, בליווי של אנשי מקצוע ומרפאים בעיסוק המתמחים בהנגשת בתים.
שיאניות השיכונים: דימונה ובאר שבע
על פי הדיווח, כ-1,559 משפחות שוכנו בדירות מערך הדיור הציבורי בשנה החולפת, ונרכשו עוד 310 דירות חדשות למלאי. "שיאניות השיכונים" הן דימונה ובאר שבע, שם קיבלו כ-164 משפחות אפשרות למגורים בדירה ציבורית (בכל עיר). אחריהן נמצאת ירושלים עם 100 משפחות.
את טבלת הרכישות של דירות ציבוריות חדשות מובילה העיר נתניה, עם 38 דירות שנוספו למלאי בעיר ב-2016, יחד עם עוד 15 דירות המיועדות לנכים רתוקים לכיסא גלגלים. בחולון נרכשו 22 דירות חדשות למערך הדיור הציבורי.
לדברי יוסי אבוטבול, סמנכ"ל תפעול בחברה, "אנחנו משפצים דירות ששנים לא הצלחנו להגיע אליהן. כמי שנולד וגדל בדיור הציבורי, אני יודע מה המשמעות של לחיות בבית עם תקלות ולעמוד מול שוקת שבורה כשרוצים לתקן. אנחנו לא ננוח עד שנתקן את כל הדרוש תיקון בנכסי הדיור הציבורי".
הכתבה בשיתוף חברת עמידר החדשה