שתף קטע נבחר
 

זה קורה: חברה בלגית הופכת את העובדים שלה לסייבורגים

באמצעות השתלת מיקרוצ'יפ - שבב קטן במיוחד, מתחת לעור באזור שבין האגודל לאצבע המורה, עובדי חברת הטכנולוגיה הבלגית ניגשים למבנה, פותחים דלתות ונכנסים למחשבים האישיים שלהם

"בהתחלה זה מרגיש קצת מוזר, אבל אחרי שבוע מתרגלים ולא שמים לב בכלל": ככה, במילים יבשושיות מתאר מנכ"ל סוכנות המדיה הדיגיטלית מבלגיה NewFusion, וינסנט ניס, איך זה מרגיש להסתובב בעולם עם שבב מושתל מתחת לעור. מה שנראה לפעמים במרחק חיים שלמים מאיתנו, קורם עור וגידים - תרתי משמע - חיבור שלעתים נדמה כי הוא בלתי נמנע, בין טכנולוגיה לבין אורגניזם חי - בני אדם.

חיתוך פשוט, ללא הרדמה. ביוהאקינג

חיתוך פשוט, ללא הרדמה. ביוהאקינג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קוראים לזה "ביוהאקינג" - הלחם של המילים "ביולוגיה" ו"האקינג", ומדובר בתנועה רעיונית שמאמצת את הערכים והנורמות של האקרים, כדי לחקור וליישם ביולוגיה ורפואה - מחוץ למעבדות מחקר מורשות, ובאופן שבו כולם יוכלו לקחת בו חלק. אבל לא מדובר כאן על ניתוח לב פתוח לצפרדע בסלון הביתי. הביוהאקינג מוקדש להתכה בין הפיזיולוגיה האנושית לבין הטכנולוגיה, והוא בוחן את הגבולות הלכאורה מוגדרים בין שני אלה, כל הזמן.

 

האידיאל של ביוהאקינג קורא לאמץ טכנולוגיות וחידושים שמסייעים להקל על החיים האנושיים, ולעשות את זה באמצעים פרקטיים. למשל, להשתיל בעצמכם שבבי RFID - ראשי תיבות של Radio Frequency Identification, שמהווים מעין תג זיהוי קבוע - כמו במקרה של הסטארטאפ הבלגי, אבל קיימות אפשרויות נוספות - כמו השתלת "ביומגנטים" בקצות האצבעות, או השתלת מפתחות קריפטוגרפיים, מהסוג שמציעה חברת VivoKey.

ביוהאקינג בהרכבה עצמית:

 

ניס סיפר כי 8 מתוך 12 העובדים בחברה בחרו להשתיל את השבב. הוא הדגיש כי ניתנה להם זכות להחליט בעצם אם הם מעוניינים לעשות זאת, והוסיף כי מדובר היה בהליך פשוט ביותר, שגם נעשה לעיני המצלמות. בעמוד הפייסבוק של החברה, שידרו הליך כזה בשידור חי.

 

ההליך הכירורגי הפשוט הזה נעשה באמצעות חיתוך בעור, וללא הרדמה. מי שלא יכולים להתאפק עד שהחידוש הזה יגיע גם למחלקת משאבי אנוש במקום עבודתם, יכולים לגשת לתחום הזה באופן עצמאי לגמרי - ולמעשה, זה בדיוק מה שמעודד הביוהאקינג.

 

אתר האינטרנט DangerousThings מוקדש כולו לתנועת הביוהאקינג, ומציע מגוון של טכנולוגיות כאלה - כולל משלוח עד הבית וגם הסברים מפורטים על התהליך הביולוגי שהם מחייבים. מעין "עשה זאת בעצמך" למיטיבי לכת.  

   

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
ביוהאקינג
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים