שתף קטע נבחר
 

הפתעה פראית באו"ם: תערוכת צילומים מישראל

תן זהוב אורב לדוכיפת בפארק הירקון, מריבה של טריסטרמיות על רקע ים המלח, עדר פראים דוהר בנגב, גורי שועלים על עץ ביער בן שמן ולהקת דגים עצומה באילת, הם חלק מתערוכת צילומי טבע שתוצג בשבוע הבא במטה האו"ם בניו-יורק בעקבות יוזמה של רשות הטבע והגנים בשיתוף עם שגריר ישראל באו"ם, דני דנון. "זכינו למשאבי טבע נדירים ועלינו להמשיך ולהגן עליהם לדורות הבאים", אומר מנכ"ל רשות הטבע והגנים

הדיפלומטים והמבקרים הרבים במטה האו"ם בניו יורק יוכלו לצפות מיום שלישי הבא בתערוכת צילומי טבע וחיות בר שצולמו על ידי צלמי טבע מישראל, ביניהם גם פקחי ואנשי רשות הטבע והגנים.

 

רשות הטבע והגנים בשיתוף עם שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, ישיקו את התערוכה בטקס במעמד השגריר ומנכ"ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין.

 

גל ביסמוט | פקח ברשות הטבע והגנים צילם נקבת צבי נגב עם עופר צעיר באחד מימי סופת האבק, שפקדה את ישראל בספטמבר 2015 בפתחת ניצנה ()
גל ביסמוט | פקח ברשות הטבע והגנים צילם נקבת צבי נגב עם עופר צעיר באחד מימי סופת האבק, שפקדה את ישראל בספטמבר 2015 בפתחת ניצנה

 

בחירת הצילומים נעשתה בשיתוף עם אנשי חטיבת המדע ברשות הטבע והגנים, בליווי מקצועי של דנה וולפיילר-ללקין, מנהלת ומייסדת תערוכות הצילומים השנתיות "עדות מקומית" ו"תמונת טבע" המוצגות במוזיאון ארץ-ישראל, ת"א.

 

מפיקת ואוצרת התערוכה, מזי מגנאג'י מוסקוביץ, מנהלת אגף הסברה ברשות הטבע והגנים אמרה ל-ynet כי לכל התמונות יהיו כיתובי הסבר באנגלית וכי כל הצלמים תרמו את הצילומים למטרת התערוכה. לדברי היוזמים, הצילומים נועדו להעניק לא רק הצצה לטבע המופלא והייחודי בישראל, אלא גם להציג את פעילות הרשות הטבע והגנים בתחום השמירה על הטבע ובעלי החיים.  

 

לדברי השגריר דני דנון, "אנחנו גאים להציג באו"ם את יופיה של ארצנו. ישראל לוקחת חלק משמעותי במאמצים העולמיים להגנת הסביבה ושימור הטבע וזו הזדמנות להציג את פניה היפות של ישראל לעולם".

 

עירית דרוב | תן זהוב צעיר - בן למשפחת תנים שאני מצלמת כבר שנתיים וחצי - אורב לדוכיפת בפארק הירקון. המפגש בין השניים הסתיים בסופו של דבר טוב - מבחינת הדוכיפת. ()
עירית דרוב | תן זהוב צעיר - בן למשפחת תנים שאני מצלמת כבר שנתיים וחצי - אורב לדוכיפת בפארק הירקון. המפגש בין השניים הסתיים בסופו של דבר טוב - מבחינת הדוכיפת.
 

 

שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים,  ציין בהודעת הרשות לקראת פתיחת התערוכה, כי "כחלק משותפותנו במאמץ העולמי לקידום השמירה על הטבע בכללותו, אנו גאים להציג בבניין האו"ם טעימה קטנה מהעולם העשיר של הטבע הישראלי בו התברכנו. זכינו למשאבי טבע נדירים ועלינו להמשיך ולהגן עליהם לדורות הבאים".

 

לדבריו, "רשות הטבע והגנים הישראלית מופקדת על שימור הטבע, הנוף והמורשת בישראל. לטבע אין גבולות ואנחנו מאמינים ששיתוף פעולה בין ישראל לשכנותיה בנושאים אלו יכול להביא לבניית גשרים טבעיים של שלום".

 

התערוכה תוצג במטה האו"ם עד ה-2.3 ותהיה פתוחה לביקור ללא תשלום לקהל הרחב ובהרשמה מראש. לכל מי שלא יספיק לצפות בתערוכה בניו-יורק, ברשות הטבע והגנים מתכננים להציג את התערוכה בישראל במהלך שבוע שמירת הטבע בחודש הבא.

 



 

צילום ועריכה: ארז ארליכמן

צילום ועריכה: ארז ארליכמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גל ביסמוט, פקח ברשות הטבע והגנים על הדרך לצילום של הצבאים בסופת החול בפתחת ניצנה בראיון ל-ynet לאחר זכייה בקטגוריית יונקים בתערוכת "תמונת טבע3"
 


דורון ניסים | איש רשות הטבע והגנים צילם שתי נקבות של צבי ארץ ישראלי ניצבות בעמדת הגנה. פגשתי אותן בעת שיטוט רגלי בשעת צהריים של מזג אוויר חורפי מעונן וקר, סמוך לשפך נחל עוג'ה, בקרבת מושב נעמה שבבקעת הירדן.

 

 


 

איליה שלמייב | טריסטרמיות על ראש סלע במצוק מעל ים המלח. הטריסטרמיות אינן חוששות מבני אדם ולכן ניתן היה להתקרב אליהן ולצלמן ממרחק קצר. הטריסטרמיות הן ציפורים חברתיות מאוד, שקריאתן מגוונת וערבה לאוזן. הן ניזונות מפֵּרותיהם של צמחי מדבר ומטפילים שהן פולות מפרוותם של יעלים, חמורים וגמלים. בשנים האחרונות למדו הטריסטרמיות להגיע למגרשי החניה בעין גדי ובמצדה וללקט את החרקים הנלכדים ב׳גריל׳ הקדמי של כלי הרכב החונים.

 

 

צילום ועריכה: ארז ארליכמן

צילום ועריכה: ארז ארליכמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:



אלכס גייפמן | במסגרת מעקב שערכתי במהלך הקיץ האחרון אחר משפחה של שועלים מצויים באזור יער בן שמן, לא הרחק ממושב גִמזו, הבחנתי בגורי שועל בני ארבעה או חמישה חודשים בעת שטיפסו על עץ לעת ערב. זו הייתה הפעם הראשונה שהבחנתי בשני גורים המטפסים יחדיו, תוך כדי משחק. קודם לכן הייתי רגיל לראותם מטפסים כל אחד לחוד. לא הספקתי לצלם את השניים, והנה אחד מהם מתנדנד על הענף, מנסה להציל עצמו מנפילה. בהתרגשות רבה צילמתי תמונות אחדות מתוך הרכב ששימש לי כמחבוא. לאחר מכן נפל הגור על הקרקע, אך לא נגרם לו כל נזק.

 

 


 

קרן איזנברגר | צילום תקריב של דבורת דבש בתוך כלנית מצויה בשמורת נחל אלכסנדר.


 

אמיר שטרן | בין הקפצן השקופן, שגודלו כסנטימטר אחד, לבין האלמוג סכינית הבועות, שגודלו כגודל כף יד, מתקיימת סימביוזה: הסרטן מנקה את האלמוג מלכלוך שנסחף במים והאלמוג מעניק לסרטן מקום מגורים ומחסה מפני טורפים. הסרטן, שאינו שוחה, מעביר את כל חייו על האלמוג וניזון מפלנקטון – יצורים מיקרוסקופיים שמרחפים במים. פגשתי את הצמד בעת צלילת בוקר, בשמורת האלמוגים בים האדום.

 


 

אריאל לשינסקי | להקת זרזירים, המונה מאות פרטים, נראית כמו תמרת עשן הבוקעת מארובת המפעל בנאות חובב. להקות הזרזירים עפות בתיאום מושלם, כשהן מסתחררות באוויר, מתכנסות ומתפזרות ועורכות תרגילים אוויריים. בעבר היו מופעי הזרזירים מחזה שכיח בכל הארץ. אולם כיום, עקב התמעטות מספרם בארץ, יש להרחיק לגליל או לצפון הנגב כדי לחזות בהם.

 

 


דויד מונסונגו | צפרדע נחלים כחלק מהנוף הדומם, בשעת בוקר מוקדמת. המים משקפים את צבע השמים ויוצרים קו תוחם לצפרדע ולאבנים. הצילום נערך כחלק ממעקב אחר התנהגותן של הצפרדעים, שנערך מתוך אהבתי לטבע בכלל ולצפרדעים בפרט. צפרדע הנחלים היא הגדולה והנפוצה ביותר מבין מיני הדו-חיים החיים בארץ. היא מבלה במים את רוב זמנה, ושם היא גם צדה את טרפה, שכולל דו-חיים אחרים.

 

 


 

דניאלה קרני-הראל | נשר מקראי מתאושש מפציעה בבית-החולים לחיות בר. בית- החולים שייך לספארי ולרשות הטבע והגנים, בשיתוף עמותת המרכז הישראלי לשיקום חיות בר. מטרתו להעניק טיפול וטרינרי הולם לחיות בר פגועות ולהשיבן לטבע במידת האפשר. הנשר שבתצלום החלים ושוחרר לטבע. אוכלוסיית הנשרים בארץ התמעטה מאוד עקב הרעלות, התחשמלות וצמצום שטחי מחיה. כיום חיים בטבע הישראלי כ-150 נשרים בלבד.

 


 

ירון הלוי | חילזון מהמין סגלגלית היקפית מטיל ביצים על אלמוג רך מהסוג ססגונית. את הסגלגלית צילמתי בים האדום מול המגדלור בחוף הדרומי של אילת, בשעת לילה, שאז יצורי לילה רבים, ביניהם חלזונות, יוצאים לפעילות.

 


 

מרים צחי | עין גב, שעת צהריים של יום חורפי גשום. הרשתות נמשו מהמים והועלו אל סירת הדייגים, ושחפים עטו עליהן ללא פחד ושלפו דגים מבין חורי הרשתות.

 


 

נועם קורטלר | כבר יותר מ- 20 שנה שאני צולל, כמעט מדי יום, בים האדום באילת, ולהקה אדירה כזו של דגי אִדרון טרם ראיתי. זהו בהחלט אירוע נדיר. מימדי הלהקה והצפיפות שבה התנהלה החשיכו את הסביבה. אי אפשר היה לראות את פני המים ולא היכן מתחיל ונגמר ענן הדגים הענק הזה.  גם כשצילמתי בעדשת עין הדג, הרחבה במיוחד, לא יכולתי להמחיש את גודל הלהקה ולתפוס את כולה בפריים. לכן ביקשתי מחבר צוללן שישחה לצִדה וידגים את הפרשי הגדלים. התמונה צולמה בסמוך לתחנה למניעת זיהום ים בחוף אלמוג, בשעת בוקר של מזג אוויר נעים, עם עננות קלה וטמפרטורת מים של 22 מעלות.

 


 

ערן גיסיס | בעוד שעה חצות. חרקים נמשכים אל חלונות מוארים, ובעקבותיהם - שממיות רעבות. מצִדו השני של החלון צללית של שממית הבתים הממתינה לטרף. הצהבהבים ברקע הם אורות ממפעל לטיפול בפסולת אורגנית בעמק חפר, האור סגול הוא אורו של הטלפון הסלולרי שלי.

 


 

אהרון שמשון | מבט מקרוב על עגורים אפורים בשעת בוקר ערפִלית, מלקטים מהקרקע גרעינים ושורשים. התמונה צולמה מתוך עגלת המסתור הרתומה לטרקטור ומאפשרת תצפית קרובה על העגורים. בתרבויות שונות, הן באירופה והן במזרח הרחוק, העגור האפור מסמל טוהר, אצילות וזוגיות ממושכת. ואכן, העגורים שומרים על זוגיות ארוכת שנים ומחזקים אותה בריקוד חיזור טקסי, הכולל קפיצות, מחוות זוגיות והשמעת קולות.

 


 

אורן אוסטר | תוך כדי שוטטות בחולות ניצנה ומעקב אחר עקבות נחשים, הבחנתי בעכן הקטן כשהוא זוחל על פני השטח, מתכונן להתחפר. הייתה זאת שעת לילה מאוחרת, ומפאת החושך הכבד נעזרתי בפנס. העכן הקטן הוא נחש ארסי ממשפחת הצפעיים. בתצלום אפשר לראות יפה את לשונו הממוזלגת בקצה, האופיינית לנחשים. בלשונו אוסף הנחש מולקולות ריח מסביבתו ומעבירן לאיבר ריח מיוחד, הנקרא איבר יעקובסון ונמצא מעל החך העליון.

 


 

צחי יפה | ביום סערה, ביער אודם שברמת הגולן, עצר הזאב במנוסתו והביט היישר אל עדשת המצלמה. היה זה זאב בוגר מרהיב, בפרוות חורף סמיכה. הזאבים החיים ברמת הגולן גדולים יותר וכהים יותר מהזאבים החיים באזורים אחרים בארץ. יש הרואים בהם תת-מין של הזאב האפור ומכנים אותם זאב הגולן.

 


 

רון גפני | בעת טיסת בוקר מוקדמת מעל לנחל כרכום שבנגב נגלה לעיניי עדר פראים מרובה פרטים (בתמונה נראים רק כמחצית הפרטים שהיו בעדר). בעבר נכחדו הפראים מהנגב, אך בשנים האחרונות הם מושבים לטבע לאחר שגודלו והתרבו בתנאים מבוקרים בשמורת החי-בר ביטבתה. כיום משוטטים הפראים בבר, מנחל צין בצפון ועד לבקעת סיירים בדרום.

 

 


 

שי כהן | בעת שוטטות בוקר מוקדמת ביער בן שמן, באזור תל חדיד, הבחנתי בזבוב טורף ממשפחת הטורפניים אוחז בטרפו על גבעול קש. זבוב טורף שני, גדול יותר אך מאותו מין, התקרב, חג במשך שניות אחדות סביב חברו, והסתלק כלעומת שבא.

 

 


 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גייפמן
שועלים מצויים על עץ
צילום: אלכס גייפמן
מומלצים