שתף קטע נבחר

ניו יורק ננעלה בעליות: טבע זינקה ב-5.6%, אפל בשיא כל הזמנים

המדדים המובילים עלו עד 0.7% וסגרו בשיאים חדשים; טבע היכתה את תחזיות האנליסטים ברבעון הרביעי; אייפקס העולמית מנהלת מגעים לרכישת סינרון הישראלית שעלתה ב-3%; הנפט נפל ב-1.7%

האופטימיות סביב תוכניתו המסתמנת של הנשיא טראמפ להקלת נטל המס ממשיכה לתת את אותותיה: המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים במדדים המובילים זה היום השלישי ברציפות והם שוב סגרו את המסחר בשיאים חדשים.

 

מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.5% לשיא סגירה ה-14 במספר מאז הבחירות בארה"ב, כשמניות הפיננסים עלו ב-1.1% ומניות התעשייה ב-1%. החברות שמרכיבות את המדד אף הגיעו לשווי של 20 טריליון דולר, וזאת לראשונה אי פעם. מדד הנאסד"ק עלה ב-0.5% לשיא הסגירה ה-23 מאז ניצחונו של טראמפ. מניית אפל עלתה ב-0.9% וסגרה ברמתה הגבוהה בתולדותיה. דאו ג'ונס עלה ב-0.7%

 

ברקע למסחר

ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, הגיע לפגישה בבית הלבן עם הנשיא דונלד טראמפ, שהצהיר במסיבת העיתונאים המשותפת כי "נקיים תיאום קרוב כדי להגן על משרות בחצי הכדור שלנו וכדי לשמור על העושר ביבשת שלנו". שני המנהיגים הדגישו כי המדינות חולקות מטרות כלכליות משותפות, כולל צמיחה ויצירת משרות משני צדדי הגבול.

 

בנוגע לסוגיית הפליטים אמר טרודו כי "הדבר האחרון שהקנדים מצפים ממני הוא לבוא לפה ולהטיף למדינה אחרת איך היא בוחרת לשלוט". טראמפ אמר כי הוא מעוניין שלארה"ב תהיה "דלת גדולה ויפה, אבל אנחנו לא יכולים לתת לאנשים הלא נכונים להיכנס".

 

בעקבות עלייה בתפוקה בארה"ב: הנפט (WTI) נפל ב-1.7% לרמה של 52.9 דולר לחבית. הברנט ירד ב-1.9% ל-55.6 דולר לחבית. זו הירידה הראשונה במחירי הנפט מזה ארבעה ימי מסחר.

 

המשקיעים אמנם מעודדים מקיצוץ התפוקה עליו התחייבו חברות אופ"ק ויצרניות נפט אחרות, אולם לפי דו"ח של מינהל האנרגיה האמריקאי, התפוקה מפצלי שמן במדינה צפויה לגדול ב-80 אלף חביות ביום בחודש הבא לרמה של 4.87 מיליון חביות. במקביל, מספר אסדות הנפט הגיע בינואר לרמה הגבוהה מאז אוקטובר 2015 - 591 אסדות.

 

הזהב ירד ב-0.8% - הירידה החדה בו זה שבועיים וחצי - והוא ננעל ברמה של 1,225.8 דולר לאונקיה. זהו היום השלישי ברציפות לירידות בזהב. הסיבה העיקרית למגמה: ההתחזקות שנרשמה בדולר (מדד ICE שבודק את חוזקו מול המטבעות העיקריים בעולם עולה ב-0.2%) ועלייה בשוקי המניות.

 

הבורסות באירופה חתמו את יום המסחר בירוק: מדד דאקס הגרמני עלה ב-1%, מדד פוטסי הבריטי הוסיף 0.4% לערכו ומדד קאק הצרפתי התחזק ב-1.4%. המדד היבשתי, יורוסטוקס 600, עלה ב-0.75% ונמצא ברמתו הגבוה מאז שנת 2015.

 

חששות ביוון, לאחר שמפגש בין שר האוצר של המדינה לבין המלווים בתוכנית החילוץ (קרן המטבע, הבנק העולמי ומדינות האיחוד) על המסך הסיוע הסתיים ללא תוצאות. נשיא הנציבות ז'אן קלוד יונקר אמר לאחר הפגישה כי תוכנית החילוץ של יוון נמצאת על "אדמה רעועה", לנוכח העובדה שקרן המטבע הבינלאומית עדיין לא החליטה האם תספק סיוע פיננסי נוסף.

 

הנציבות האירופית מוציאה תחזית מעודכנת ומשופרת במקצת לכלכלות גוש האירו בשנים הקרובות: שיעור הצמיחה של כלכלות הגוש צפוי לרדת בשנה הנוכחית ל-1.6%, בהשוואה ל-1.7% ב-2016 - אך יותר מהתחזית הקודמת של הנציבות ממנובמבר האחרון, שעמדה על 1.5%. תחזית התוצר המעודכנת לשנת 2018 עומדת על פלוס 1.8% - מול 1.7% בתחזית של נובמבר.

 

מאקרו בריטניה: היצוא מהממלכה גדל ב-2.4% בחודש דצמבר, ובכך צומצם הגירעון המסחרי ב-300 מיליון ליש"ט ל-3.3 מיליארד ליש"ט; הייצור התעשייתי בבריטניה עלה בדצמבר בשיעור של 1.1% .

 

בנעילה באסיה: ניקיי עלה ב-0.4%, שנגחאי עלה ב-0.6%; בסחורות: הנפט מסוג ברנט יורד ב-0.3% ל-56.5 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-0.5% ל-53.6 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.3% ל-1,232.7 דולר לאונקיה.

 

העם השוויצרי דחה במשאל העם את רפורמת המיסוי על תאגידים בינלאומיים. ההצבעה נדחתה ברוב של 60%.

 

התוצר היפני ברבעון הרביעי של 2016 עמד על 1% (בקצב שנתי), מעט מתחת לתחזית הכלכלנים שעמד על 1.1%. בצד האופטימי, מדובר ברבעון רביעי רצוף של התרחבות, הרצף החיובי הטוב ביותר מאז 20013.

 

מניות מרכזיות

סינרון: על רקע הכתבה שפורסמה הבוקר ב"כלכליסט", לפיה קרן אייפקס העולמית מנהלת מגעים לרכישת החברה בסכום המוערך ב-400–350 מיליון דולר (כ-1.5 מיליארד שקל). שווי השוק של סינרון עומד על כ-322 מיליון דולר.

 

חברת רסטורנטס ברנד (Restaurant Brands International), מפעילת רשת ברגר קינג וטים הורטון, סיימה את הרבעון הרביעי עם רווח של 185.9 מיליון דולר, מול 119.2 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח המתואם עמד על 50 סנט למניה, מעל התחזיות בשוק שעמדו על 41 סנט למניה. הההכנסות עלו ב-4.9% ל-1.11 מיליארד דולר, בדומה לציפיות האנליסטים.

 

טבע פרסמה את הדו"חות, כרבע שעה לאחר שפורסמו בבלומברג, וכחצי שעה לפני שעת פרסומם המתוככנת: החברה הפסידה ברבעון הרביעי מיליארד דולר או 1.10 דולר למניה - מול רווח של 500 מיליון דולר או 55 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.38 דולר למניה - מעל צפי האנליסטים שעמד על 1.35 דולר.

 

ההכנסות ברבעון המדווח עמדו על 6.5 מיליארד דולר, עלייה של 33% בהשוואה לרבעון המקביל, בעיקר בשל הכללת מכירות אקטביס שנרכשה מאלרגן - ההכנסות התעלו על התחזיות שעמדו על 6.25 מיליארד דולר.

 

החברה הביטחונית השבדית סאאב (Saab), המייצרת נשק, מוצרי תעופה ומודיעין סיימה את הרבעון עם רווח לפני מס של 960 מיליון קורונות שבדיות ועל הזמנות בשווי של 6.87 מיליארד קורונות.

 

הסאנדיי טיימס מדווח כי רויאל בנק אוף סקוטלנד יודיע בהמשך החודש על תוכנית התייעלות חדשה, במקביל לפרסום הדוח השנתי. התוכנית צפויה לכלול פיטורים של אלפי עובדים - בשלב זה בוחן הבנק אפשרות לפיטרים של 15 אלף משרות, בשעה שיעד החיסכון של התוכנית החדשה עומד על כ-800 מיליון ליש"ט. RBS צפוי לדווח ב-23 בפברואר על הפסד שנתי תשיעי ברציפות.

 

הייניקן (Heineken) רוכשית את ברזיל קירין (Brasil Kirin) תמורת 664 מיליון אירו, בעסקה שתהפוך את הייניקן לחברת הבירה השנייה בגודלה בברזיל - לברזיל קירין נתח של 9% משוק הבירה בברזיל. יצרנית הבירה ההולנדית רוכשת את ברזיל קירין מידי יפן קירין (Japan's Kirin Holdings), יצרנית בירת קירין (העוסקת גם בייצור כימיקלים לרפואה). דבר המגעים בין הייניקן לקירין אושר על ידי 2 החברות לפני כחודש.

 

לי ג'אה יונג (Lee Jae-yong), סגן יו"ר סמסונג ונכדו של מייסד החברה, זומן היום לחקירה נוספת של התביעה בדרום קוריאה, בחשד למעורבותו בפרשת השחיתות הגדולה שהסעירה את המדינה בשנה שעברה (ושגרמה להתפטרות הנשיאה). על פי התובע הכללי במדינה, סמסונג העבירה 43 מיליארד וון (36.6 מיליון דולר) בשוחד לחברות הקשורות לחברה של הנשיאה, בתמורה לאישור המיזוג הפנימי של חברות בתאגיד.

 

בחודש שעבר נחקר לי במשך 22 שעות, אך בקשת התובע הכללי למעצר על סמך פעולות השוחד, המעילת ועדות שקר, נדחתה על ידי בית המשפט. אתמול הודיע דובר מטעם התובע הכללי כי חקירתו הנוכחית של לי מתבססת על ראיות חדשות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים