שתף קטע נבחר
 

מעבר ארז: נתפס פלסטיני שניסה להבריח חוחיות בתיק

בודקי רשות המעברים של משרד הביטחון במעבר ארז ונציגי מנהלת התיאום והקישור לעזה, סיכלו הבוקר נסיון הברחה של עשרות חוחיות שניצודו בעזה לישראל, לאחר שהוסתרו בתיק. נשלל היתר הכניסה מתושב עזה, שניסה להבריח הציפורים למזרח ירושלים. החוחיות הוחרמו ויושבו לטבע ע"י רשות הטבע והגנים

אל מעבר ארז הגיע הבוקר (ד') סוחר פלסטיני בן 44, תושב העיר עזה כשהוא נושא עמו תיק מחורר. "הדבר העלה חשד בקרב הבודקים. לאחר בדיקה ידנית, התגלו בתוך התיק עשרות חוחיות", אומר ל-ynet מתאם החקלאות במנהלת התיאום והקישור, אורי מדר. "היו מקבצים של חוחיות בתוך שקיות רשת והן היו במצב לא טוב. לא מדובר במראה מרנין".

 

 (צילום: דוברות מתפ"ש) (צילום: דוברות מתפ
(צילום: דוברות מתפ"ש)

 

פקח רשות הטבע והגנים עודכן בנושא והציפורים הוחרמו מהסוחר והועברו לידי הרשות, במטרה להשיבן לטבע בישראל.

 

"הוא הכחיש קשר לציפורים אך במצלמות ניתן היה לראותו מגיע עם התיק למעבר. זו לא הפעם הראשונה שמנסים להבריח ציפורי בר. הסיבה לכך שיש שוק במזרח ירושלים לסחר בציפורים", מוסיף מדר.

 

 (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון) (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)
(צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)

 

לדבריו זו הפעם החמישית בשנתיים האחרונות בה נתפסו ציפורים שהוברחו לישראל.

 

צילום: שמואל לונדון

צילום: שמואל לונדון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(צילום חוחיות בטבע בישראל באדיבות שמואל לונדון)

 

היתר הכניסה נשלל מהחשוד בהברחת הציפורים והוא הושב לעזה. "העלייה בכמות ניסיונות ההברחה של ציפורים, מעזה ומיהודה ושומרון, נובעת מריבוי של ניסיונות ציד. אנחנו פועלים בשיתוף עם כל הגורמים, הישראלים והפלסטינים, כדי לסייע לבעלי החיים בעזה - מדובר בהצלת חיים לכל דבר", מציין מדר.

 

 (צילום: דוברות מתפ"ש) (צילום: דוברות מתפ
(צילום: דוברות מתפ"ש)

 

 

 

ציפור שיר מבוקשת בקרב ציידים

החוחית נחשבת לאחת מציפורי השיר הפופולריות בקרב מגדלים וציידים. הביקושים הגדולים בשווקים והדרישה לציפור השיר הצבעונית שניחנה בשירה עליזה וקולנית, גורמת לירידה במספרה בעשורים האחרונים בעקבות ציד וסחר.

 

 (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, shutterstock) (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, shutterstock)
(צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, shutterstock)

 

הציד מתבצע בדרך כלל באמצעות רשתות מיוחדות ללכידת ציפורים. הציידים נוהגים לפתות את החוחיות באמצעות פיתיון חי וקולות המצוקה שלה מושכת את בנות מינה אל המלכודת. במהלך הציד של החוחיות, החוחיות המשמשות כפתיון סובלות פעמים רבות משברים ברגליים ופציעות בכנפיים. חוחיות רבות שמוסלקות מאתרי הציד נחנקות במהלך ההובלה.

 

לאחר לכידת החוחיות, לרוב הציידים מוכרים אותן למטרות רבייה והכלאה עם קנרים, כדי ליצור יצור כלאיים המכונה "בנדוק". תופעת הציד של החוחיות והכלאתן עם קנרים נחשבת לנפוצה ברחבי הארץ.

 

חוחיות שנלכדו בטבע נמכרות על פי הערכת רשות הטבע והגנים בכ-150 שקלים לציפור ואילו מחירו של בנדוק עשוי להגיע לסכומים של 500 ואף 1,500 שקל, בהתאם לדרישה.

 

ב-2016 הוגשו 27 כתבי אישום על ידי רשות הטבע והגנים נגד ציידים החשודים בציד חוחיות. בשנים האחרונות למרות הגשת כתבי אישום, רק מקרים ספורים הביאו לעונשי מאסר בפועל עקב ציד הציפורים ולרוב התיקים מסתכמים בקנסות כספיים של 2,000 עד 7,000 שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מתפ"ש
חוחיות הוחרמו מפלסטיני במעבר ארז עזה
צילום: דוברות מתפ"ש
מומלצים