האח שחוסל התחנן בפני קים ג'ונג און: "חוס על חיי"
ראש הביון של דרום קוריאה אמר כי אם צפון קוריאה אכן עומדת מאחורי החיסול של קים ג'ונג נאם, הרי שמדובר באינדיקציה נוספת לאישיות הפרנואידית של קים ג'ונג און. לדבריו, ב-2012 ניסתה פיונגיאנג להתנקש בקים ג'ונג נאם, שלאחר מכן כתב לאחיו הקטן: "חוס בבקשה עליי ועל משפחתי"
קים ג'ונג נאם, אחיו הגדול של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און, חוסל במלזיה באופן מסתורי, והיום (יום ד') חשף ראש הביון הדרום קוריאני שהוא התחנן על חייו לאחר ניסיון ההתנקשות הכושל נגדו ב-2012.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
קים ג'ונג נאם מת לאחר שככל הנראה הורעל למוות ביום שני על ידי שתי סוכנות צפון קוריאניות בנמל התעופה הבינלאומי בקואלה לומפור, בירת מלזיה. משטרת מלזיה עצרה אישה שנשאה דרכון וייטנאמי בחשד למעורבותה בהרעלתו למוות של קים ג'ונג נאם. במקביל, פורסם תיעוד ממצלמות האבטחה בנמל התעופה במלזיה שבו נראית כנראה אחת הסוכנות שחיסלו את קים ג'ונג נאם.
קים ג'ונג נאם הוא בנו הבכור של השליט המנוח קים ג'ונג איל ובעבר סומן כמי שיירש אותו בתפקיד. אלא שהוא ירד מגדולתו לאחר שנעצר ב-2001 בשדה התעופה בטוקיו, לשם הגיע במטרה לבקר בדיסנילנד עם שתי נשים וילד כשאמתחתו דרכון מזויף של הרפובליקה הדומיניקנית. מאז התקרית הוא חי בגלות עם אשתו ושני ילדיו במקאו, סינגפור וסין. אחיו הקטן קים ג'ונג און, לעומת זאת, קיבל את השליטה על המדינה הקומוניסטית המבודדת בעקבות מות אביו בדצמבר 2011.
היה חסר כוח פוליטי, אבל בכל זאת חוסל
ראש סוכנות המודיעין הדרום קוריאנית, לי ביונג-הו, אמר בתדרוך סגור למחוקקים שצפון קוריאה ניסתה ב-2012 להתנקש בקים ג'ונג נאם - שקרא לא פעם לרפורמות בפיונגיאנג. "לפי לי, היה ניסיון התנקשות ב-2012, ובאפריל 2012 ג'ונג נאם שלח מכתב לקים ג'ונג און וכתב לו 'חוס בבקשה עליי ועל משפחתי'", אמר חבר ועדת המודיעין בפרלמנט בסיאול, קים ביונג-קי, לכתבים.
"במכתב נאמר גם 'אין לנו לאן ללכת. אנחנו יודעים שהדרך היחידה להימלט היא התאבדות", סיפר המחוקק הדרום קוריאני והוסיף שלקים ג'ונג נאם הייתה תמיכה פוליטית קטנה ביותר בתוך צפון קוריאה ושהוא לא היווה איום גדול על אחיו הקטן קים ג'ונג און.
לא החיסול הראשון של חבר האליטה הצפון קוריאנית
קים ג'ונג נאם היה בנו הבכור שלו קים ג'ונג איל מאשתו הראשונה ובמדינה פטריארכלית כמו צפון קוריאה, הבן הבכור נתפש כיורש אביו בשלטון. בשנת 1994 עבר השלטון בצפון קוריאה לקים ג'ונג איל לאחר מות אביו, מייסד האומה קים איל סונג. עם זאת, השלטון בצפון קוריאה עבר בסופו של דבר בירושה לקים ג'ונג, בנו של קים ג'ונג איל מאשתו השלישית.
משפחתו של קים ג'ונג נאם, אשתו לשעבר ואשתו הנוכחית ושלושת ילדיהם, חיה כיום בבייג'ינג ובמקאו. כך לפי חבר הפרלמנט הדרום קוריאני לי צ'ול-וו. "הם נמצאים תחת הגנת הרשויות הסיניות", אמר המחוקק והוסיף שקים ג'ונג נאם נכנס למלזיה ב-6 בפברואר, שבוע לפני חיסולו. הרצח שלו היה מקרה המוות של האישיות המפורסמת ביותר מצפון קוריאה מאז הוצאתו להורג של דודו ג'אנג סונג-טאק בדצמבר 2013 בגין בגידה. ג'אנג, שהיה קרוב לסין ותמך ברפורמה כלכלית בצפון קוריאה, מילא תפקיד מפתח בעלייתו של קים ג'ונג און לשלטון, אלא שכוחו הפוליטי הגדול לא מצא חן בעיני השליט הצפון קוריאני, שבחר בסופו של דבר לחסל אותו.
קים ג'ונג נאם הוא חבר האליטה האחרון שנרצח לאחר שלא התיישר עם מדיניות המשטר בפיונגיאנג, ששולט בצפון קוריאה ביד ברזל תוך כדי פולחן אישיות אגרסיבי מאז ייסודו ב-1948. יי האן-יונג, אחיינה של אמו של קים ג'ונג נאם, היה אחד מהם. הוא מתח בפומבי ביקורת על משפחת קים בספר זיכרונות שכתב וכן בכמה ראיונות שהעניק לתקשורת לאחר שערק לסיאול ב-1982. אלא שהוא נורה למוות מחוץ לביתו ב-1997 במה שכונה על ידי המודיעין הדרום קוריאני פעולת חיסול של סוכנים צפון קוריאנים. על פי הדיווחים, יי מלמל את המילה "מרגלים" לפני מותו. תוקפיו מעולם לא נמצאו.
בשנת 2010, שתי צפון קוריאנית שהתחזו לעריקים נעצרו בגין ניסיון התנקשות בהוואנג ג'אנג-יופ, האידיאולוג הבכיר של צפון קוריאה שערק לדרום קוריאה ב-1997. הוואנג מת בביתו מהתקף לב כמה חודשים לאחר ניסיון ההתנקשות בו.