הפלסטינים עונים: "שתי מדינות או מדינת אפרטהייד"
טראמפ אמר בפסגה עם נתניהו כי "יבחר במה שהצדדים רוצים", הפלסטינים העדיפו להתנגח בראש ממשלת ישראל: "הורס את פתרון שתי המדינות". ניו יורק טיימס: "דברי טראמפ - נסיגה דרמטית מעשרות שנים של מדיניות עקבית". פוקס ניוז: "טראמפ טעם לראשונה מהמזרח התיכון המסובך"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הבהיר אמש (ד') כי הוא לא מתכוון להתעקש על פתרון שתי המדינות - והפלסטינים זועמים, אבל מעדיפים שלא להתנגח ישירות בטראמפ. "ההתעקשות של ישראל להרוס את פתרון שתי המדינות תוביל לעוד קיצוניות ולעוד חוסר יציבות", נמסר מהנשיאות הפלסטינית לאחר מסיבת העיתונאים של טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו בבית הלבן.
"אנחנו מוכנים לעבוד בצורה חיובית עם ממשל טראמפ כדי להביא לשלום", נמסר בתגובה הפלסטינית הרשמית, "אך החזרה של ראש ממשלת ישראל לשפת התכתיבים על המשך השליטה הישראלית על הגבולות המערביים של פלסטין, כמו גם הדרישה שלו בהכרה בישראל כמדינה יהודית - כל אלו הם המשך הניסיון לכפות עובדות בשטח, להרוס את פתרון שתי המדינות ולהחליפו בעיקרון של מדינת אפרטהייד".
במסיבת העיתונאים דרש טראמפ מנתניהו "לרסן לזמן קצר" את הבנייה בהתנחלויות, והפלסטינים אמרו בנוגע לכך כי "אנו דורשים מראש ממשלת ישראל לענות לדרישה של טראמפ והקהילה הבינלאומית לעצור את הבנייה בהתנחלויות, כולל במזרח ירושלים. בנוסף, עליו להדגיש את נכונותו לחדש את תהליך השלום ולפתור את סוגיות הסדר הקבע ללא יוצא מן הכלל, על בסיס יוזמת השלום הערבית. המשך ההתעקשות של ישראל להרוס את פתרון שתי המדינות עם המשך הבנייה בהתנחלויות והצבת עובדות בשטח יובילו לעוד קיצוניות וחוסר יציבות".
פסגת נתניהו-טראמפ הגיעה לכותרות הראשיות של האתרים האמריקנים. באתר החדשות הפוליטיות המרכזי "פוליטיקו" נכתב: "בפגישה הדיפלומטית הראשונה עם הנשיא טראמפ נקט נתניהו אסטרטגיה מוכחת בכל הקשור לניסיון לרכך את איש העסקים חסר המעצורים שמנהיג כעת את מדיניות החוץ של ארה"ב – חנופה. נתניהו, פוליטיקאי הרבה יותר קונבנציונלי מעמיתו האמריקני החדש, הגן על טראמפ מפני ביקורת על אנטישמיות לכאורה והרעיף אהבה על חתנו ג'ארד קושנר".
עוד נכתב שם: "אחרי שמונה שנים של עימותים עם הנשיא אובמה נראה נתניהו כמי שמשתוקק לעבוד עם נשיא אמריקני שכבר עכשיו אוהד הרבה יותר את עמדותיו ומוכן לתת לישראל להוביל. כשהגיע תורו של נתניהו לדבר על הסכם הגרעין עם איראן הוא שיבח את גישתו של טראמפ להסכם ולמלחמה בטרור האיסלאמי בכלל. האדישות הברורה של טראמפ בנוגע לפתרון שתי המדינות מסמנת שינוי במדיניות האמריקנית ארוכת השנים ומדגישה את נכונותו לאמץ את עמדת ישראל בנושא. הטון השגרתי שנקט טראמפ כשדיבר על ההתנחלויות נשמע כקולו של שוטר תנועה הדורש מנהג הנוסע במהירות מופרזת להאט, אבל רומז שסביר שהוא לא ייתן לו דו"ח".
ב"ניו יורק טיימס", אחד העיתונים החשובים בעולם אבל גם זה שטראמפ מתעמת איתו שוב ושוב, כתבו תחת הכותרת "בפגישה עם נתניהו נסוג טראמפ מהרעיון של מדינה פלסטינית": "דבריו של טראמפ הם נסיגה דרמטית מעשרות שנים של מדיניות עקבית, והם מעלים שאלות נוקבות רבות בנוגע ליכולת היישום של עמדתו".
לפי ה"טיימס", "מאוד לא סביר להניח שהפלסטינים יסכימו לשום דבר שהוא פחות ממדינה עצמאית, ומדינה אחת בלבד שתהיה מדינת ישראל המקיפה את הפלסטינים תהיה מדינה שאינה דמוקרטית או אינה יהודית בהתחשב בקצב הריבוי הטבעי הגבוה של האוכלוסייה הערבית. טראמפ לא התייחס להתפתחויות האלה, ובמקום זה הוא העדיף להתמקד בביטחון שלו בכך שהוא יכול לגבש הסכם פורץ דרך. נתניהו מיהר לאמץ את מילותיו של טראמפ ואמר כי הוא מעדיף הסכם עם תוכן מאשר הדבקת תוויות וכותרות במשא ומתן עם הפלסטינים".
ב-CNN ציינו כי המילים שבהן בחר טראמפ כדי להזהיר את נתניהו מבנייה בהתנחלויות סימנו התנגדות עזה יותר לבנייה שם מדברים קודמים שהשמיע.
ב"פוקס ניוז" הידוע בעמדותיו הרפובליקניות נכתב שטראמפ דיבר על הצורך להאט את הבנייה בהתנחלויות ואילו נתניהו הדגיש שהן אינן ליבת הסכסוך, וכי "הייתה זו עבור טראמפ טעימה ראשונה מהגיאופוליטיקה המסובכת המצפה לו במזרח התיכון. אבל טראמפ, שבמהלך הקריירה שלו בנה לעצמו תדמית של רב אמן בניהול משא ומתן, נשמע אופטימי וציין את מערכת היחסים האישית שלו עם עמיתו הישראלי". גם ב"וושינגטון פוסט" ציינו שהצהרת טראמפ על פתרון שתי המדינות היא "נסיגה דרמטית ממדיניות ארה"ב בעבר, מדיניות של תמיכה במדינה פלסטינית עצמאית שתתקיים לצד ישראל".