מושלם לאירוח: שגב משה מכין רוסטביף
צ'יק צ'אק ולתנור: השף שגב משה מלמד אתכם להכין רוסטביף בתנור עם סלט כרוב ובצלים אפויים ליד
רוסטביף עם סלט כרוב ובצלים אפויים
המצרכים:
לרוסטביף -
500 גר' בשר אנטרקוט1/2 כוס יין אדום מתוק
5 כפות שמן זית
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל גרוס גס
2 כפות חרדל גרגירים
לסלט כרוב -
1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
2 גזרים, חתוכים לרצועות במנדולינה או בפומפייה
לרוטב -
1 כף חרדל חלק
1 כף סוכר לבן
מיץ מ-2 לימונים
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
4 כפות מיונז מעולה
1/4 כוס שמן זית
לבצלים אפויים -
6 בצלים סגולים, חתוכים לחצאים
6 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
2 קורט פלפל חריף טרי או יבש
להגשה -
מלפפון חמוץ
צנימים
אופן ההכנה:
- מכינים את האנטרקוט - משרים את האנטרקוט ביין אדום במשך 15 דקות. לאחר מכן, מושחים את הנתח בשמן זית וחרדל גרגרים, ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס. מכניסים לתנור לטמפרטורה של 220-200 מעלות למשך 20 דקות (במהלך הצלייה אין לפתוח את התנור).
- לאחר 20 דקות פותחים את התנור, וחותכים את הבשר כדי לבדוק את מידת העשייה שלו וממשיכים לבשל בהתאם למידת הצלייה הרצויה. בסיום הבישול מוציאים את האנטרקוט מהתנור, ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת סכין לבשר.
- מכינים את הבצלים האפויים - מערבבים את הבצלים בקערה עם שמן זית, סוכר חום, מלח ופלפל חריף. מצפים את הבצלים המתובלים ברדיד נייר אלומיניום, ומכניסים לתנור לוהט למשך 35-40 דקות. בסיום הבישול מסירים את הנייר, ומחזירים לתנור ל-15 דקות אפייה על פעולת גריל עליון לעד לקבלת גוון זהוב ומגרה.
- מכינים את סלט הכרוב - מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בעזרת בלנדר מוט. מערבבים את רצועות הכרוב עם הרוטב וטועמים. במידה וחסר מעט מלח, מוסיפים.
- הגשה - מסדרים את פרוסות הרוסטביף על צלחת הגשה, ומגישים לצד צנימים חמים, סלט כרוב וכוס בירה קרה או יין אדום.
"מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2
כל אחד יכול להכין בבית. רוסטביף בתנור
צילום: נועם פריסמן
מומלצים