מחפשת הכרה בינ"ל: מתקפת הקסם של לה פן בלבנון
בעקבות טראמפ: מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת והמועמדת לנשיאות נסעה לחו"ל ונפגשה לראשונה עם מנהיג זר - נשיא לבנון מישל עון
כשדונלד טראמפ התמודד בבחירות לנשיאות ארצות הברית , הוא רצה לחזק את תדמיתו הבינלאומית ונסע למכסיקו להיפגש עם נשיא המדינה אנריקה פנייה נייטו. מנהיג זר נוסף שעמו נפגש הרפובליקני לפני הבחירות בארה"ב היה ראש הממשלה הישראלי בנימין נתניהו - בניו יורק: כעת הולכת מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת בדרכו של איל הנדל"ן בעבר והנשיא האמריקני בהווה - ועורכת ביקור מתוקשר בלבנון בתקווה שהדבר יעזור לה בסקרים.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
מרין לה פן, מועמדת מובילה במרוץ לנשיאות צרפת, נפגשה היום (יום ב') לראשונה עם מנהיג מדינה זרה, נשיא לבנון מישל עון.
לפי כלי תקשורת בלבנון, לה פן אמרה לנשיא לבנון בפגישתם כי "בחירתו מהווה את תחילת תקופת היציבות, הפריחה וההתחדשות בלבנון". היא ייחלה לכך שהיחסים בין צרפת לבין לבנון יזכו "לימי נעורים שניים" בזכות הפרנקופיליות שלהן. עון עצמו הדגיש בפגישה את עומק היחסים בין לבנון לצרפת וקיווה שבהמשך היחסים ישתרשו עוד יותר באמצעות הסתכלות על הערכים המשותפים שמאחדים בין העם הצרפתי ללבנוני.
דיברה עם הנשיא הלבנוני על משבר הפליטים
"דיברנו על החברות הארוכה והפורה בין שתי המדינות שלנו", מסרה לה פן לאחר פגישתה בת 30 הדקות בביירות עם עון, הנשיא הנוצרי היחיד במזרח התיכון.
הבחירות לנשיאות צרפת צפויות להיערך באפריל (סיבוב ראשון) ובמאי (סיבוב שני). נכון לסקרים האחרונים, לה פן מנצחת בסיבוב הראשון, אולם מפסידה למועמד העצמאי עמנואל מאקרון. עם זאת, הפער בין השניים מצטמצם לאחרונה לטובתה של מנהיגת מפלגת הימין הקיצוני "החזית הלאומית". לה פן אמרה שהיא שוחחה עם הנשיא הלבנוני על משבר הפליטים בארצו, שאליה הגיעו יותר ממיליון סורים שברחו מארצם מוכת הקרבות.
מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת נודעה בעמדתה נגד הגירה. היא קראה לקהילה הבינלאומית להגדיל את הסיוע ההומניטרי כדי לעזור לפליטים שנמצאים בתוך לבנון. פגישתה עם עון נועדה, כאמור, לחזק את האמינות הבינלאומית שלה. לה פן גם אמרה שהיא שוחחה עם הנשיא הלבנוני על עליית האיסלאם הקיצוני שמעוררת דאגה מרכזית בעולם וכן על הדרכים להתמודד איתה.
גם מאקרון סימן V על ביקור בלבנון
במהלך ביקורה בלבנון נפגשה לה פן גם עם ראש הממשלה סעד אל-חרירי ועם שר החוץ ג'יבראן באסיל. אל-חרירי אמר ללה פן שהמוסלמים הם הקורבנות הראשונים של הטרור שמסתתר תחת אמתלה דתית בזמן שבפועל אין לו שום דת. "המוסלמים המתונים שמהווים את רוב המוסלמים בעולם הם המטרה הראשונה של הטרור הקיצוני שפועל בשם הדת. זאת משום שהם הראשונים להיאבק בו", אמר ראש הממשלה הלבנוני.
גם יריבה העיקרי של לה פן במרוץ לארמון האליזה, שר הכלכלה לשעבר מאקרון, ביקר ב-24 בינואר בלבנון, בעבר מדינה תחת מנדט צרפתי, ונפגש עם חרירי ועם עון.
מאז נבחרה לראשות מפלגת "החזית הלאומית" בצרפת ב-2011 נפגשה לה פן עם כמה גורמים במשרדי חוץ זרים, אך אף פעם לא עם מנהיג מדינה זרה. קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, סירבה לפגוש אותה, וראש ממשלת ספרד מריאנו ראחוי אמר בשבוע שעבר לסוכנות הידיעות הצרפתית ש"ניצחון של הפופוליסטים יהיה הסוף של אירופה", והתייחס לכוונתה של לה פן להוביל את צרפת למשאל עם ליציאה מהאיחוד האירופי כפי שעשתה בריטניה בשנה שעברה.