מסר לטראמפ ממצרים ומירדן: "פתרון שתי המדינות - לא נתון לפשרה"
במסיבת העיתונאים עם ראש הממשלה נתניהו אמר הנשיא האמריקני כי "שתי מדינות או מדינה אחת, מה שהצדדים ירצו". נשיא מצרים א-סיסי ועבדאללה מלך ירדן נפגשו ופרסמו הודעה משותפת שבה הבהירו כי רק שתי מדינות יהוו פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני: "חלק מעקרון לאומי שלא ניתן לוותר עליו"
נשיא מצרים ומלך ירדן משגרים מסר ברור לבית הלבן: הנשיא המצרי עבד אל-פתאח א-סיסי ועבדאללה מלך ירדן נפגשו היום (ג') בקהיר ופרסמו הודעה משותפת שלא משאירה ספק לגבי הפתרון שהם רואים שהוא הנכון עבור הסכסוך הישראלי-פלסטיני. "פתרון שתי המדינות לא נתון לפשרה", נמסר בהודעה המשותפת לשני האישים.
הדברים כוונו בעיקר לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ שבמסיבת העיתונאים שלו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בשבוע שעבר בוושינגטון אמר טראמפ כי לו זה לא משנה איזה פתרון יהיה רק ששני הצדדים יהיו בעדו. "אם מסתכלים על שתי מדינות או על מדינה אחת – אני אוהב את האופציה ששני הצדדים יאהבו", אמר טראמפ. "אני מאוד מרוצה מהאופציה ששני הצדדים יאהבו. אני יכול לחיות עם כל אחת מהאופציות. חשבתי למשך זמן מה כי פתרון שתי המדינות נראה הקל מבין השניים אבל למען האמת, אם ביבי והפלסטינים, אם ישראל והפלסטינים מרוצים - אני מרוצה מהפתרון שהם הכי מעדיפים".
דובר לשכת הנשיאות המצרית, עלאא' יוסף, מסר כי הנשיא א-סיסי והמלך עבדאללה דנו בדרכים לפעול בעתיד במסגרת הניסיון לשבור את הקיפאון בתהליך השלום במזרח התיכון ובייחוד אחרי כניסתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לתפקידו.
בהודעה של סוכנות הידיעות הרשמית הירדנית נמסר כי שני המנהיגים הדגישו את הצורך בכך שהמאמצים להתנעת תהליך השלום יובילו לפתיחת משא ומתן רציני ויעיל בין ישראל לפלסטינים, בהתאם לפתרון שתי המדינות, בהתחשב בכך שהוא "הפתרון היחיד לסיום הסכסוך". השניים גם הדגישו כי לכל הצעה שאינה מתבססת על פתרון שתי המדינות וההחלטות הבינלאומיות יהיו השלכות מסוכנות על האזור בכללותו.
השניים דנו גם בתיאום בין הצדדים במטרה להגיע לפתרון שתי המדינות והקמת מדינה פלסטינית בקווי 67' שבירתה מזרח ירושלים "בהתחשב בכך שזהו חלק מהעקרונות הלאומיים שלא ניתן לוותר עליהם ומתוך דאגה לשמירת זכויותיו של העם הפלסטיני וההגנה על המקומות הקדושים לאיסלאם ולנצרות בירושלים ובשטחים הפלסטיניים, זאת באופן שיסייע להחזרת היציבות למזרח התיכון".
השבוע אישר נתניהו את הדיווח כי השתתף לפני כשנה בפסגה מדינית חשאית שהתכנסה בעקבה, שבה השתתפו שר החוץ של ארצות הברית באותם ימים ג'ון קרי, מלך ירדן ונשיא מצרים. בפסגה הציג קרי מתווה ליוזמת שלום אזורית הכוללת הכרה בישראל כמדינה יהודית וחידוש של המשא ומתן עם הפלסטינים.
כמו כן, נטען בדיווח כי נתניהו בחר שלא להשיב בחיוב להצעה כיוון שיתקשה להשיג לה תמיכה בקואליציה. בתגובה, הסתייג נתניהו מהדיווח שקרי היה זה שיזם את הפגישה. "אולי אני יזמתי אותה?", אמר ראש הממשלה בישיבת שרי הליכוד.