טראמפ: רוצה להגדיל את הארסנל הגרעיני
7 שנים אחרי התוכנית של אובמה להפחתת הנשק הגרעיני מודיע טראמפ בראיון לרויטרס כי יפעל להגדיל את המאגר של ארצו - "כדי שיהיה חזק משל כולם". על הטילים הרוסיים: "אדבר עם פוטין". המסר לישראל ולפלסטינים: "אני אוהב את הרעיון של שתי מדינות, אבל אתמוך בכל פתרון שישמח אתכם"
נשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה הקדיש את תחילת כהונתו לניסיון ליצור עולם חדש שבו יפחיתו את המעצמות את הנשק הגרעיני שבו הן מחזיקות ויעשו מחוות בונות אמון. אמש (יום ה') הבהיר שוב מחליפו בתפקיד, דונלד טראמפ, כי העידן שלו עומד להיות שונה לחלוטין: בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס אמר טראמפ כי הוא רוצה להגדיל את הארסנל הגרעיני של ארה"ב כדי לוודא שהוא חזק משל כל מדינה אחרת. לדבריו במרוצת השנים חלה נסיגה ביכולותיה הגרעיניות של ארה"ב.
"אני הראשון שאשמח לראות את כולם בלי נשק גרעיני, אבל אנחנו לא הולכים להיקלע לעולם לפיגור אחרי מישהו, גם לא אחרי מדינה ידידותית, לעולם לא נהיה בפיגור", אמר טראמפ בראיון. "זה יהיה נהדר, זה יהיה חלום אם לשום מדינה לא יהיה נשק גרעיני, אבל אם למדינות אחרות יש נשק גרעיני, לנו יהיה יותר".
אמנת START בין רוסיה לארה"ב, נזכיר, קבעה שעד 5 בפברואר 2018 שתי המדינת יפחיתו את ארסנל הנשק הגרעיני שלהן לרמה שבה היה לפני עשר שנים. פרשנים תהו בחודשים האחרונים אם טראמפ יקיים את ההסכם במלואו. בראיון אמר טראמפ כי אמנת START היא "הסכם חד-צדדי – סתם עוד הסכם גרוע שארצנו עשתה, כמו ההסכם עם איראן. אנחנו הולכים להתחיל לעשות הסכמים טובים".
למרות ניסיונו להושיט יד של שלום לרוסיה בשנה האחרונה התלונן טראמפ בראיון על כך שרוסיה פרסה טילי שיוט בהפרה של אמנת בקרת הנשק, והוא אמר שבכוונתו לדון בנושא עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אם וכאשר הם ייפגשו.
בראיון שנערך בבית הלבן אמר טראמפ כי בעניין הישראלי-פלסטיני הוא תומך בפתרון שתי המדינות, אך הוא שב והדגיש כי הוא יהיה מרוצה מכל פתרון שיעשה את שני הצדדים מרוצים. בכך הבהיר שוב כי בניגוד לאובמה ולאיחוד האירופי – הוא אינו סבור שפתרון שתי המדינות הוא הפתרון היחיד האפשרי.
טראמפ דיבר בראיון גם על ניסויי הטילים שביצעה לאחרונה צפון קוריאה, המרבה לאיים על ארה"ב. הוא תקף את סין, ואמר כי זו יכולה לפתור "בקלות רבה אם היא רק תרצה" את האתגר שמציבה צפון קוריאה לביטחון הלאומי האמריקני.
הוא אמר כי הוא "כועס מאוד" על הניסויים שעשתה צפון קוריאה בטילים בליסטיים, וכי קידום מואץ של מערכת הגנה ליפן ודרום קוריאה, בעלות בריתה של ארה"ב, הוא אחת מאפשרויות התגובה הקיימות.