מרתון ת"א: אישה נפגעה קשה, הרחובות נפתחו לתנועה
יותר מ-1,800 רצים הגיעו לאירוע מחו"ל, ואת המקום הראשון השיג רץ מאתיופיה. בת 45 פונתה במצב קשה בשל מכת חום ונער בן 16 במצב בינוני-קשה. תושבי העיר נאלצו לתמרן את דרכם בין הרחובות החסומים: "הכול חסום, אין תחבורה ציבורית. העירייה הגזימה לחלוטין"
כ-40 אלף רצים השתתפו היום (ו') במרתון תל אביב, אירוע הספורט שרומם את רוחם של רבים אבל כרוך בחסימות כבישים רבים בתוך העיר ומחוצה לה, מהלך שגורר ביקורת בשנים האחרונות. הרץ האתיופי מקונן בלאטה ניצח במרתון, כשסיים 42 קילומטרים של ריצה תוך שעתיים, 12 דקות ו-13 שניות. מארו טפרי היה הראשון בין הישראלים שחצה את קו הסיום, תוך שעתיים ו-27 דקות. פרט למרתון המלא השתתפו רבים גם במסלול חצי מרתון (21 ק"מ), מרוץ 10 ק"מ, מרוץ 5 ק"מ, מרוץ אופני יד לנכים ומקצה מיני מרתון לילדים (420 מטר ו-1 ק"מ). 1,830 רצים הגיעו להשתתף במרוץ ממדינות שונות בעולם.
פרמדיקים של מד"א בשיתוף רופאים ואחיות מבי"ח איכילוב העניקו טיפול רפואי ופינו לבתי החולים איכילוב, תל השומר, וולפסון, בלינסון ודנה 17 ממשתתפי המרתון, בהם אישה בת 45 במצב קשה שסבלה ממכת חום ופונתה מורדמת ומונשמת לבית החולים קשה. בנוסף, נער בן 16 פונה במצב בינוני עד קשה גם ממכת חום ועוד חמישה נפגעו בינוני ו-10 קל. אחרי שעות של חסימות, בשעה 13:10 הודיעה המשטרה כי כל הצירים שנחסמו נפתחו מחדש לתנועה.
זאב רודמן, בן 58 מירושלים, מורה ללימודי יהדות ואב לתשעה, רץ במסלול של 10 קילומטרים עם בנו ועם חתנו וגם עם הרופא שניתח אותו עקב מחלה, הפרופ' המנתח יצחק פריד, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה תפקודית במערך הנוירוכירורגיה באיכילוב. "את הניתוח עברתי לפני ראש השנה, התאוששתי מהר מאוד וחזרתי לרוץ. בשבועיים האחרונים רצתי 10 קילומטרים".
עבור אליאב כהן צמח, בן 33 מפתח תקווה, זו הפעם ה-50 שהוא רץ מרתון "את המרתון הראשון עשיתי לפני שש שנים. אני מצפה לסיים בערך תוך ארבע שעות". הוא הסביר כי "רץ ממוצע מתאמן חצי שנה. אני מאחל לרצים להיות מאופקים, עם משמעת עצמית, לא לקחת את הגוף מעבר למסוגלות ולהמשיך ליהנות". את מזג האוויר תיאר כ"חלום, אי אפשר לבקש יותר טוב מזה".
רועי תמם (34) מירושלים רץ 21 קילומטר בשעה וחצי. "בשנה האחרונה הורדתי 115 קילו. אני מתאמן מחודש מאי, הבנתי שאני טוב בזה והצטרפתי לקבוצת ריצה. היה מצוין. מזג אוויר אחלה".
אבל לצד הרצים או אולי מאחוריהם נותרו תושבי העיר שנאלצו לתמרן את דרכם בין הרחובות החסומים. אורי (29), תושבת תל אביב, הביעה מורת רוח מהאירוע: "התעוררתי ב-07:00 בבוקר ממוסיקה רועשת, ברחוב נורדאו היו בומים מטורפים, כאילו יושב די.ג'יי בתוך הבית שלי. הכלב שלי השתגע". על הכבישים החסומים סיפרה ש"גם ככה בדרך כלל מחפשים חניה שעה או יותר, אתמול חיפשתי בכל מקום - כדי שלא אתקע ולא אצליח לצאת. אין פה טיפת שקט, הכל חסום, אין תחבורה ציבורית. באמת בעירייה הגזימו לחלוטין".
גולשת כתבה בדף העירוני: "אפשר לסגור חלק מהכבישים מסביב לאזורים מרכזיים, אבל למה את כולם? למה אני צריכה ללכת חצי שעה לעבודה?! זה לא נקרא 'הפרעה זמנית בתנועה', זה נקרא לשבש לאנשים את החיים! תעבירו את המרתון פעם הבאה לאזור חוף הים". עוד גולשת תבעה: "ביזיון, תפסיקו לשבש לנו את שגרת החיים!!".
העירייה הגיבה לתלונות: "המרתון הוא אירוע חגיגי המושך אליו עשרות אלפי משתתפים מדי שנה מכל קצוות הארץ ומהעולם. אירועים מסוג זה המתקיימים פעמים ספורות בשנה, עלולים ליצור לעתים אי נוחות לכמה שעות על מנת שעשרות אלפים יוכלו ליהנות מאירוע בסדר גודל שכזה. אלה הם חלק מהיתרונות והחסרונות שבמגורים בעיר גדולה ומרכזית".
נכון לשעה 10:00 לא דווחו אירועים חריגים במרוץ. כוחות מד"א ערוכים עם כ-200 חובשים, פרמדיקים ומגישי עזרה ראשונה לאורך המסלולים ובאוהל המרפאה שבנקודת הסיום, יחד עם רופאים ואחיות מבית חולים איכילוב. גבר כבן 42 סבל ממכת חום והועבר לבית החולים במצב בינוני ויציב. בנוסף, הוענק טיפול רפואי למשתתפים בודדים שחשו ברע. כ-4,000 שוטרים ומאבטחים פרוסים לאורך המסלול.