להעניש את גאודלוק וסטודמאייר
אם לא יתנצלו - אם לא, שחרור לאלתר בסיום העונה או אפילו לפני כן. כמו כן, קנס גבוה והשעיה (מטעם מנהלת הליגה) של 5-3 משחקים
המקרים בהם היו מעורבים אנדרו גאודלוק ואמארה סטודמאייר שונים, אך המסקנה היא אחת: יש להענישם ובמלוא חומרת הדין. למען הכדורסל בישראל. וידוי - לא ראיתי את התקריות בהם שני השחקנים היו מעורבים. עם זאת, אין מנוס, כצעד שאפשר לקרוא לו "חינוכי", להעניש את שני השחקנים.
תזכורת לגבי הקריירה של שניהם - גאודלוק הגיע למכבי ת"א אחרי שניסה לחזור להיות שחקן NBA לגיטימי ולא הצליח. לפני כן, הסתובב כמה שנים באירופה ואף קנה לעצמו שם של שחקן יעיל הצולף ללא הכרה, בייחוד בפנרבחצ'ה. יש לציין כי בניגוד לרוב הרכישות של האימפריה השוקעת בצהוב, גאודלוק הוא הברקה, ומבחינה מקצועית בלבד, יש להאריך את חוזהו שם ככל הניתן.
סטודמאייר, לעומתו, הגיע לטריטוריה חדשה מבחינתו. אחרי שכל חייו שיחק בארה"ב (פיניקס, ניו-יורק, דאלאס ומיאמי), החליט לשנות אווירה ולעבור לארץ הקודש, להפועל ירושלים - שבה הוא גם בעל מניות. בינתיים, אחרי קשיי התאקלמות, סטודמאייר הופך לאחד משחקניה החשובים של הקבוצה הירושלמית - מה שנותן להם סיכוי להצלחה, בליגה ובאירופה.
דווקא לאור הצטיינותם המקצועית, מצופה מהשניים שיבליגו על הרחקותיהם וישמשו דוגמה לחבריהם לקבוצה, ישראלים וזרים כאחד. בהתנהגותם, הם חצו ללא ספק את גבול המותר והאסור בספורט. נכון, יש בישראל שופטי כדורסל שלא מגיע להם לשפוט בליגה למקומות עבודה. עם זאת, שחקן צריך לשחק ולא לחרוג מגבולות הגזרה שלו. עוד יותר צריכים להתבייש מנהלי שתי הקבוצות, אשר בשתיקתם מגבים את ההתנהגות הנפסדת הזאת.
הפיתרון, לשיטתי: להכריח את שניהם להתנצל. אם לא, שחרור לאלתר בסיום העונה או אפילו לפני כן. כמו כן, קנס גבוה והשעיה (מטעם מנהלת הליגה) של 5-3 משחקים. עונשים אלה יגרמו להם להבין מהם חוקי המשחק.
אמארה סטודמאייר
צילום: יאיר שגיא
מומלצים