שתף קטע נבחר
 

אמזון: ל"אלכסה" יש הזכות לשמור על שתיקה

העוזרת הביתית של אמזון משמשת עדת מפתח בתיק רצח שמתנהל בארקנסו, ארצות-הברית. המשטרה הגישה תביעה לשליפת המידע ממכשיר ה"אקו", שייתכן ותיעד את האירועים שקדמו למותו של ויקטור קולינס בשנת 2015. באמזון מסרבים למסור את המידע תחת טיעון "התיקון הראשון" לחוקה

לעוזרת הקולית של אמזון, "אלכסה", אפשר להוסיף עכשיו כישרון נוסף: היכולת לשמור ולהגן על הפרטיות שלכם, תחת התיקון הראשון לחוקה האמריקנית - הזכות לשמור על שתיקה. באמזון מחזיקים חזק בעמדה המסרבת לאפשר לרשויות החוק לגשת אל מידע שנמצא על מכשיר "אקו" ומופעל באמצעות השירות הקולי "אלכסה", שעשוי להכיל פרטים חדשים הנוגעים לתיק רצח במדינת ארקנסו.

אלכסה של אמזון בפעולה

אלכסה של אמזון בפעולה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרשת הרצח התרחשה בנובמבר 2015, במהלכה נרצח ויקטור קולינס. החשוד המרכזי הוא ג'יימס אנדרו בייטס, שבביתו נמצא מכשיר "אקו", ושהצהיר כי הוא כופר באשמה המיוחסת לו - רצח מדרגה ראשונה. בחודש דצמבר האחרון הגישה המשטרה צו לשליפת המידע המאוחסן על גבי המכשיר באמצעות השירות הקולי "אלכסה", בטענה כי הוא עשוי לשפוך אור חדש על מה שאירע ברגעים שקדמו לרצח.

 

בשבע שעבר הגישה אמזון עתירה באורך 91 עמודים, המבקשת לבטל את צו החיפוש הניתן לה על ידי הרשויות, ולמנוע את מתן הגישה למידע הפרטי של הנאשם. העתירה נשענת על "הזכות לשמור על שתיקה", שלטענת החברה תקפה גם במקרה של העוזרת הקולית, וכן מציעה השלכות "אורווליות" - על שם ג'ורג' אורוול, מחבר "1984", ונכתב בה כי מכשיר ה"אקו" נועד להקל על חייהם של משתמשים, ובשום אופן אין לעשות בו שימוש כנגדם. 

 

המידע המאוחסן מכיל שתי קטגוריות מרכזיות - הראשונה, קולו של הנאשם, המבקש מידע מ"אלכסה", והשניה - תמליל וחומרים ויזואליים הנוגעים לתוצאות החיפוש שניתנו על ידי "אלכסה" ושנקבעו על ידה כרלוונטיות ביותר עבורו.

 

באמזון מתעקשים כי על התובעים להוכיח שאת המידע המצוי על גבי המכשיר אין שום דרך אחרת לאתר, וכי בית המשפט צריך להכריע אם אכן מדובר במידע חיוני עבור פיענוח תיק הרצח. המאבק של אמזון דומה במהותו לזה של חברת "אפל" מול ה-FBI, לאחר פיגוע הירי במרכז קהילתי בסן ברנרדינו בשנת 2015, במהלכה נהרגו 14 בני אדם. הסוכנות הפדרלית דרשה אז מהחברה לגשת למכשיר האייפון של היורה ולדלות מתוכו מידע, באפל סרבו, והמחלוקת בין הצדדים לא הוכרעה עד אשר הצליחו ב-FBI להגיע אל המידע בדרכים עוקפות.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים