שתף קטע נבחר
 

התורמים היהודים של טראמפ שואלים שאלות

בסוף השבוע האחרון אירח שלדון אדלסון את התורמים היהודים של המפלגה הרפובליקנית בבית המלון שלו בלאס וגאס. בין הנאום של סגן הנשיא פנס, לשקילת המילים של אדלסון, הביקורת לא איחרה לבוא

בסוף השבוע האחרון בלאס וגאס אירח שלדון אדלסון את קבוצת התורמים היהודים הגדולים של המפלגה הרפובליקנית בבית המלון שבבעלותו, Venetian hotel.

רבים מהתורמים הגדולים ביותר של טראמפ היו שם. מהדיווחים על אותו סופשבוע, ניכר שהשאלה הגדולה ביותר שעלתה נגעה ללגיטימציה בקרב קהילת היהודים הרפובליקנים לבקר את טראמפ. באתר פוליטיקו דווח על דילמה בין יהודי ארה"ב. רבים מהם זעמו על ההתמהמהות של הנשיא בגינוי האנטישמיות העולה, רבים מהם טענו שהגינוי הפומבי איננו מועיל ויש לחזק את הממשל והגב שזוכה לו מהציבור היהודי, בעיקר על רקע ההבטחות בנוגע לתמיכה בישראל.

 

העדויות שפורסמו העידו על מחלוקת גוברת בקרב קבוצת הרפובליקנים היהודים. לא מעט הביעו תרעומת על ההתנהלות של טראמפ מאז נכנס לחדר הסגלגל. הם דיברו על היעדר האיזכור של היהודים ביום השואה הבינלאומי, אפילו שנציג הבית הלבן בוריס אפשטיין שלפי הדיווח היה זה שניסח את ההודעה, הגיע כדי לרכך, הם הביעו את מחאתם על הגינוי המאוחר כנגד התקריות האנטישמיות ובעיקר הביעו חשש מאי הבהירות בנוגע ליחס למדינת ישראל, זה שבמידה רבה חיבר אותם להנהגת טראמפ.

 

"המעשים מדברים חזק יותר מכל מילה", צוטט אחד התורמים הגדולים בסוף השבוע. "זה דבר אחד לגנות את האנטישמיות, אבל מה אתה מתכוון לעשות בנוגע לזה?". ציטוט של אחד החברים בקבוצת הורמים היהודים העיד על חשש בנוגע להתנהלות של הנשיא באופן כללי. "אנשים חוששים שהוא לוס קנון, לכן יש חשש אמיתי".

 

קשר קרוב לבנון וקושנר. שלדון אדלסון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קשר קרוב לבנון וקושנר. שלדון אדלסון(צילום: AFP)

 

נראה שיותר מהכל החשש מגיע למדינת ישראל. בנאום שנשא באותו כנס סגן הנשיא פנס הוא ציין שהעברת השגרירות היא עניין שבבדיקה בימים אלו. רבים מהם הביעו חשד שהממשל יתנער מאותה הבטחה להעברת השגרירות לירושלים. את החשש הביעו בשקט. עוד פורסם השבוע כי הבית הלבן עושה לא מעט כדי לשמור על אותם תורמים יהודים רפובליקנים, בעיקר על התורם הגדול ביותר שהעניק עשרות מיליונים לקמפיין של טראמפ, שלדון אדלסון. דווח כי גם ג'ארד קושנר וגם סטיב בנון משוחחים עם אדלסון לעיתים תכופות בעיקר עם עדכונים והתייעצויות, על פי הדיווח, בנוגע למדינת ישראל.

 

בין השאלות והחששות, לא מעט מאותם נוכחים, שתרמו רבות לקמפיין של טראמפ צוטטו כתומכים נלהבים של הנשיא החדש ואמרו שלמרות כל הדרמות, הם נלהבים מכל מה שעלול להתרחש. נורם קולמן, לשעבר סנטור ממינוסוטה התראיין והביע את שמחתו. אנחנו נרגשים" אמר. "אנחנו יוצאים מתקופה שבה אובמה בעט את ישראל את מתחת לגלגלי האוטובוס כמעט אל תקופה שבה יש מנהיג באמריקה שמחבק את ההנהגה שנבחרה להוביל את ישראל".

 

השאלה על הלגיטימציה לבקר בפומבי את הנשיא החדש עלתה לא מעט. לפי פרסום שיחות שהתקיימו בין התורמים דובר על הצעה שבה החופש לבקר את הנשיא הוא הכרחי אך חובתו של כל יהודי רפובליקני לציין שהביקורת שמביע היא בשמו בלבד. מי ששתיקתו הייתה רמה במיוחד בנוגע לנשיא הנבחר, היה, על פי הדיווח, שלדון אדלסון. הדבר היחיד שאמר בנוגע לנשיא היה שטראמפ יהיה הנשיא האמריקאי הטוב ביותר שהיה עבור מדינת ישראל. העובדה שאדלסון אמר כל כך מעט על טראמפ הייתה חזקה אולי יותר מכל אמירה קולנית, כך לפי כמה מהמשתתפים.


פורסם לראשונה 27/02/2017 14:47

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים