בני נוער יתארחו אצל הנשיא ריבלין: "אנחנו אחראים לאחות את הקרעים בחברה"
ארבעה בני נוער מאוכלוסיות שונות יפגשו בשבוע הבא בנשיא המדינה ראובן ריבלין במסגרת ועידת החינוך של "ידיעות אחרונות" ו-ynet. "חשוב שנייצר שיח חילוני, ערבי ודתי-לאומי כי אחרי הכל אנחנו חיים באותה מדינה". צפו בראיון עמם
ביום שלישי הקרוב, ה-7 במרס, תיערך בבנייני האומה בירושלים ועידת החינוך של "ידיעות אחרונות" ו-ynet במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין, מומחי חינוך מהארץ ומהעולם, אישי ציבור, מנהלים, מורים ותלמידים. במהלך הוועידה צפוי הנשיא ריבלין לארח ארבעה בני נוער מאוכלוסיות שונות: נוראן אבו כותוב - תלמידת כיתה י"א מיפו, חניכת עמותת "חינוך לפסגות", שמעון פרץ - תלמיד ישיבת "חכמי לב" מירושלים, עדן רימון מקיבוץ חצרים ועדי זמיר מהמכינה הקדם-צבאית "מיתרים" שבחבל לכיש, שמשלבת בין דתיים לחילוניים.
"בחיי היומיום יוצא לי לפגוש מדי פעם חילוניים וערבים, אבל הייתי ממש מעוניין לבוא וליצור איזשהו שיח מסוים - גם חילוני, גם ערבי וגם דתי-לאומי - כי אחרי הכל אנחנו חיים ביחד באותה מדינה", אמר שמעון בראיון לאולפן ynet. עדן מוסיפה: "בגלל שהפוליטיקאים לא עושים מספיק כדי לאחות את הקרעים, האחריות היא עלינו - על כל אחד שיושב כאן. אנחנו צריכים לשנס מותניים ולקחת אחריות על איך שהחברה שלנו תיראה בעתיד".
"אי אפשר להתעלם מהעובדה שערבים הם קבוצה מדוכאת בישראל ושיש המון גזענות", טוענת נוראן. "יש סיטואציות, דברים הכי קטנים, שלא משנה מי אני ומה הדעות שלי, בגלל שאני ערביה אז צריך לחשוש ממני. למי שיושב בשלטון יש הרבה כוח לשנות את זה, וקודם כל דרך חינוך. אני חושבת שעם כל מה שאומרים על הנוער, שהוא עסוק בטלפונים וכו', אז יש גם נוער אחר - שפועל, עושה ויוצר הזדמנויות דרך מפגש בין אנשים".
עדי, שנמנה על האוכלוסייה הדתית-לאומית, מלין על הקטלוג שנעשה בציבור למגזר שממנו הוא בא: "מדובר במגזר שאולי בחלקו הוא סגור, אבל מנגד הוא גם מאוד רחב ומגוון. לדעתי הבעיה היא בנבחרי הציבור שמדברים בצורה מסוימת כלפי מגזרים שונים. כשאנחנו מצביעים, אנחנו לדעתי עושים זאת הרבה פעמים מבלי להסתכל על מה הבחירה שלנו עושה לחברה הישראלית, אלא רק על הסוגיה הביטחונית. כשאני אצביע בפעם הראשונה, אני יודע שאחשוב שונה מההורים שלי".