הכי ישראלי: הצילומים הבלתי נשכחים של דוד רובינגר
מלחמת ששת הימים, הטבח בנמל התעופה בשנות ה-70, ביקורי מנהיגים בישראל, פוליטיקאים ברגעים אינטימיים וגם גיחות של כוכבים אמריקניים לארץ - את כולם ליוותה ברגישות עדשת המצלמה של דוד רובינגר, מבכירי צלמי ישראל, שהלך לעולמו. טעימה קטנה מגלריית התמונות שהייתה מפעל חייו וטבועה בדי אן איי של כולנו
מחגיגות סיום המנדט הבריטי, דרך מלחמות ישראל, ועד לכוכבים כמו צ'אק נוריס ופארה פוסט שביקרו אצלנו: דוד רובינגר, מבכירי הצלמים בארץ, שהלך לעולמו הלילה (ה') בגיל 92, היה כאן לכל אורך הדרך - לכוון את עדשת המצלמה אל עבר רגעים מכוננים שעיצבו את הישראליות לאורך השנים, ולהבטיח את מקומם בין דפי ההיסטוריה.
אחד מתצלומיו המפורסמים ביותר הוא הצנחנים בכותל המערבי אחרי מלחמת ששת הימים. "צילום טוב הוא כזה שאין בו שום דבר מיותר, וכל פרט בו נחוץ", אמר בראיון ל"בלייזר". "בצילום הצנחנים המפורסם שצילמתי אחרי הכניסה לעיר העתיקה, יש חצי ראש מאחור ועוד קסדה בצד ימין, שהורסים בעיני את הפריים. מבחינת קומפוזיציה הוא בהחלט לא מושלם, ואני לא חושב שהוא הצילום הכי טוב שצילמתי, אבל הוא כבר קיבל חיים משלו והציבור הפך אותו לאייקון".
רובינגר נולד בווינה שבאוסטריה ב-1924 ועלה ארצה בשנת 1939. הוא החל לעסוק בצילום לאחר ששב משירות בבריגדה יהודית של הצבא הבריטי, וב-1945 הפך לצלם עיתונות ועבד עם השבועון "העולם הזה". בהמשך החל לצלם עבור המגזין "TIME".
תוך כדי תיעוד המדינה שקמה, רובינגר גם הנציח את מנהיגיה. מלבד תמונות רבות של ראש הממשלה הראשון בן גוריון ושל ראש הממשלה מנחם בגין, רובינגר גם היה מי שצילם את תמונתה המפורסמת של גולדה מאיר שוטפת כלים במטבחון. "אין פוליטיקאי שלא אוהב להצטלם", אמר על כך באותו ראיון, "עם בגין עבדתי וביליתי הכי הרבה זמן, והוא גם היה הקפדן מכולם. גם עם רבין היה מעניין, והוא מאוד אהב צילום. עם שמיר לא היה לי חיבור, ועם גולדה לא היה קל לעבוד. שרון העריך אותי מאוד, למרות שהוא ידע שבחיים לא אצביע בשבילו".
אלפי תמונות נלכדו בעדשת המצלמה של רובינגר לאורך השנים. הנה טעימה מאלו שנכנסו לפנתיאון הזכרונות הישראלי:
הסינדרלה שלו: ראש הממשלה מנחם בגין עוזר לאשתו עליזה בגין לנעול את הנעל, במטוס בדרכם לארצות הברית (1978).
אשת חיל: גולדה מאיר שוטפת כלים במטבח ביתה שבירושלים.
סתם יום של חול: ראש הממשלה יצחק רבין ורעייתו לאה אוכלים ארוחת בוקר בביתם שבתל אביב.
מחווה של אהבה: לילי שרון מחבקת את בעלה אריאל שרון, שר השיכון והבינוי, בביתם שבחוות השיקמים.
תמונה משפחתית: נהלל, משה דיין מחזיק על כתפו את ראומה שוורץ, אחותה של אשתו רות דיין, ולימים אשתו של עזר ויצמן.
עושה היסטוריה: אנואר סאדאת' בנאומו הידוע במשכן הכנסת.
שמחת הניצחון: הרב הצבאי הראשי שלמה גורן נישא על כתפי חיילים שרוקדים ברחבת הכותל המערבי בירושלים, במלחמת ששת הימים, עם שחרור העיר העתיקה (1967).
נותן את הדין: המחבל היפני קוזו אוקמוטו בבית הדין הצבאי בצריפין. אוקמוטו עמד בראש חוליית מחבלים מתאבדים שביצעה את הטבח בנמל התעופה בלוד. כתוצאה מהירי נהרגו 24 אנשים ו-78 נפצעו. המחבלים היו חברי ארגון קומוניסטי קיצוני בצבא האדום היפני (1972).
תמונת מצב: ראש הממשלה יצחק שמיר מקבל דיווח אודות ליל הגלשונים מראש עיריית קריית שמונה פרוספר אזרן, ולצדו אלוף פיקוד צפון יוסי פלד (1987).
חגיגה בשחור-לבן: צעירים על רכב בריטי משוריין, יוצאים לרחובות ירושלים וחוגגים את החלטת האו"ם על סיום המנדט הבריטי בארץ ישראל.
חדר מלחמה: הדרג הצבאי העליון במלחמת יום כיפור - שמואל גונן (גורודיש) אלוף פיקוד דרום, הרמטכ"ל לשעבר חיים בר-לב, תת אלוף אורי בן-ארי והאלוף מוטי הוד (1973).
חובשים את הפצעים: לאה נהוראי, חיילת בגולני, מגישה בבית החולים בצפת טיפול רפואי להלל ברקין, חייל שנפצע במלחמת יום הכיפורים.
משנכנס אדר - מתאבלים: עמרם בלוי (במרכז) מנהיג נטורי קרתא לבוש בגדי שק ומסביבו חסידים נוספים - המתאבלים על קיום העדלאידע בירושלים (1956).
גולני שלי: חייל מחבק את אמו בירושלים. ברקע נמצאים אחיו.
על חבל דק: הלוליין פיליפ פטי הולך על חבל מאזור גיא בן הינום עד הר ציון בירושלים (1987).
יהלומים לנצח: שחקנית הקולנוע האמריקנית פארה פוסט בביקורה בישראל, בוחנת יהלומים במשרדו של משה שניצר, מנהל הבורסה ליהלומים ברמת גן (1979).
הו ארצי: שלמה ארצי מופיע בפני חיילים שמשרתים על גבול ישראל-לבנון (1970).
היכל התהילה: השחקן והרקדן ג'ין אנטוני ריי, המגלם את לירוי בסדרת הטלוויזיה "תהילה", ודבי אלן הידועה בתור המורה למחול לידיה גרנט, רוקדים ברחבת היכל הספר בירושלים, במסגרת ביקור בישראל (1983).
יפה בסגול: הזמרת יפה ירקוני ליד הכנרת (1971).
רק חול וחול: שחקני הקולנוע האמריקנים רוק הדסון ורוברט מיצ'ם מוקפים בצוות הסרטה ועיתונאים, בעת צילומי הסרט "השגריר" במדבר יהודה (1983).
הראשון בבידור: השחקן והבדרן דודו טופז מופיע ברחוב בירושלים (1990).
ו... אקשן: במאי הקולנוע מנחם גולן בצילומי סרטו "מחץ הדלתא" בישראל (1985).
בלתי מנוצח: השחקן האמריקני צ'אק נוריס רוכב על אופנוע במסגרת צילומי הסרט "מחץ הדלתא" (1985).
כוכבת בירושלים: השחקנית אליזבת' טיילור מבקרת בעיר העתיקה ובכותל המערבי כשמסביבה מעריצים (1979).
עושה זאת בדרכו: השחקן והזמר האמריקני פרנק סינטרה מבקר בישראל עם אשתו ברברה (1978).
גולדה כפול שתיים: ראשת הממשלה גולדה מאיר עם שחקנית הקולנוע אן בנקרופט, שמגלמת אותה בסרט על חייה. השתיים מתארחות בקיבוץ רביבים בו מתגוררת בתה של מאיר (1977).
הכובע שלי הוא כחול ולבן: שחקן הקולנוע האמריקני ג'ק למון בביקור בקיבוץ בגולן - מתמסר לישראליות עד הסוף כשלראשו כובע טמבל (1982).
ארוחה נשיאותית: רוזלין קרטר אשת נשיא ארצות הברית, עליזה בגין אשת ראש הממשלה, מנחם בגין ראש הממשלה וג'ימי קרטר נשיא ארצות הברית מגיעים לארוחת ערב בבית הלבן (1980).
חמוש במשקפת: ראש הממשלה דוד בן גוריון ומשמאלו אריאל שרון אלוף פיקוד דרום, בביקור בתעלת סואץ.
"שלח את עמי": (מימין) אריה דולצין יו"ר הסוכנות היהודית, מנחם בגין ראש הממשלה ומנחם סבידור יו"ר הכנסת - בוועידה היהודית העולמית בעד העלאת יהודי ברית המועצות לישראל, בבנייני האומה בירושלים.
הרגע שאחרי: ראשת הממשלה גולדה מאיר יושבת בכנסת ונראית עצובה במיוחד, ביום בו הודיעה על התפטרותה מהממשלה.