במרחק נגיעה: הזוגות שחיים בשגרה הפוכה
יש לא מעט זוגות שחיים בשעות מתחלפות: כשהוא מתעורר לעבודה - היא עדיין ישנה, וכשהיא חוזרת - הוא צריך ללכת לישון. ליאת רוטנר שוחחה עם שני זוגות כאלו ושמעה מהם כיצד ממלאים את הזמן הזוגי החסר, ואיך דואגים עדיין להיות שם זה עבור זו ברגעים הקשים
אחד הדברים הכי מבאסים בלהיות סופרת, זה לעבוד מהבית. נכון, זה גם אחד הדברים הכיפיים, אבל באיזשהו שלב הפריבילגיה של לקום בבוקר ולהתיישב בפיג'מה מול המחשב גורמת לך להתגעגע לימים שהתלבשת יפה למשרד ופגשת חברים במטבחון. זאת גם הסיבה ששמחתי כשהציעו לי להשתמש בחינם בחלל עבודה נחמד בדרום העיר. העניין הוא שההצעה נפלה די מהר. השעות הפנויות שבהן יכולתי להשתמש במשרד נפלו בדיוק על חלון הזמן שבו בן הזוג שלי חוזר מהעבודה, ובאותה תקופה הוא כמעט ולא היה בבית ממילא, וגם הוא לא התלהב כל כך ששעות העבודה שלנו לא יחפפו, ובקושי נצליח להתראות.
המקרה הזה גרם לי לתהות לגבי זוגות שהשגרה שלהם הפוכה והם עובדים בשעות מתחלפות. איך הם מסתדרים? ובכן, מסתבר שהם מסתדרים, ואפילו לטובה. טובה טטיאנה חנימוב (23) היא סטודנטית להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ובן זוגה, ליאור זטלאוי, הוא איש הייטק. שניהם עסוקים מ-6 בבוקר ועד 1 בלילה בעבודה, קריירה, הכנות לחתונה ועוד.
"אנחנו מחזקים את הקשר עם הרבה מכתבי אהבה אחד לשני", היא מספרת. "הרבה פוסטים ותיוגים בפייסבוק. אנחנו פשוט באים אחד לקראת השניה: אם קובעים לסרט, זה רק מאוחר. שולחים הודעות אחד לשני. מתקשרים בנהיגה אחד לשני, פשוט מוצאים זמן. כשאני מתייגת אותו בפייסבוק, אני מראה לו שאני חושבת עליו. אני גם שולחת לו הודעות מהעבודה על מה שקורה, נניח אם יש אקזיט או נניח אם יש התקדמות בעבודה, ובכללי מנסה לעדכן אותו בכל מה שחדש אצלי".
לא קורה שאתם נעלמים קצת אחד לשני?
"כן, לפעמים לאחד מאיתנו יש תקופה קשה, ואז השני צריך להבין. היו פעמים שלא הייתה לנו דקה להיפגש למשהו כיפי, אבל הבנו שזה זמני, וכל הזמן אמרנו אחד לשני: תודה שאתה מבין".
מה עם אדם נוסף - חברה, ידיד, אימא, אחות או שכן - שאיתו את חולקת את מה שאת לא מצליחה או מספיקה עם בן זוגך?
"בטח. יש לי חברה מהתיכון שקוראים לה סתיו, והיא מארגנת איתי את החתונה שלי. אנחנו הולכות יחד לסרטים ואני משוחחת איתה על דברים של בנות, דימוי גוף וכאלה, דברים שליאור יהרוג אותי אם אנסה לשוחח איתו עליהם. את מעט הזמן שיש לי עם ליאור אנחנו מעבירים בלדבר ולאכול".
יש לך טיפ לזוגות שחיים בלוחות זמנים שונים?
טובה: "לעזוב את האגו. צריך להבין שגם כשאתה בזמן קשה ובא לך לדבר, אבל השני לא יכול להיפגש איתך עכשיו, אז זה מה המצב ולא לכעוס".
שירה ומייקי, בני ה-24, נמצאים יחד בזוגיות כבר שלוש שנים. הוא מוכר והיא הידרותרפיסטית. הוא עובד בבקרים ומסיים בשלוש, ואילו היא עובדת מהצהריים ומסיימת בלילה. "מייקי קם בבוקר, מתארגן ונותן לי את השילוש הקדוש - נשיקה על המצח, האף והפה - ויוצא מהבית. אני קמה ב-10 בערך, מתארגנת לי באיזי, יוצאת לעבודה בצהריים וחוזרת הביתה בתשע. אנחנו משתדלים לנצל את כל הרגעים הפנויים שלנו ביחד: כשאני מגיעה אנחנו תמיד נשב לארוחה משותפת, אבל אם הוא עובד ערב אנחנו נאכל ארוחת בוקר ביחד, ואני אבוא לאסוף אותו מהעבודה ומשם נלך ברגל הביתה ונספר אחד לשניה איך עבר עלינו היום. שנינו גם מגבילים למקומות העבודה את הסופ"ש כדי לבלות ביחד".
יש מחוות קטנות שאתם עושים כדי להזכיר את עצמכם אחד לשני?
"בטח! מחוות כמו הסנדוויצ'ים שאני מכינה לו לעבודה, השילוש הקדוש בבוקר (הנשיקות) ועוד. מייקי תמיד מעורב בחיים שלי, בכל אספקט אפשרי. נכון שלפעמים, כשאני צריכה עצה או עזרה בנושא מסוים, אז יש לי חברה טובה שהיא גם תרפיסטית והיא עוזרת לי, אבל אני תמיד מספרת לו על הדברים האלה, והרבה פעמים אני מתפלאת כשהוא יודע להגיד את המילה הנכונה".
מה תייעצי לזוגות שחיים כמוכם – בסדרי יום שונים?
שירה: "לא לשלול את הטכנולוגיה כמקור בילוי זוגי. מבחינתי, ניקוי ראש זה לשכב מאוחר בלילה מתחת לפוך עם מייקי ולראות את הסדרות הקבועות שלנו".
כנרת טל מאיר, מטפלת ומאמנת לזוגיות, מסכימה עם הנאמר ומוסיפה: "הסכנות הגדולות ביותר עבור זוגות כאלה הם ריחוק רגשי וניהול חיים טכניים - של החלפת משמרות בבית ועם הילדים, תוך וויתור על החלקים האינטימיים והרגשיים של החיים. לכן הדבר החשוב ביותר הוא לשמור על הקשר במהלך היום, גם ובעיקר כאשר לא מתראים: באמצעות הטלפון, הווטסאפ וכדומה. המטרה היא שבני הזוג יהיו שותפים ומעורבים זה בחייו של זו, וירגישו ביחד גם כשהם לחוד. חשוב שהקשר לא יהיה רק ענייני וטכני, אלא עמוק, רגשי ואפילו סקסי. אפשר לעשות את זה אפילו בכמה דקות שיחה ביום בתנאי שמכוונים ומודעים לכך".
"הדבר השני שחשוב לעשות הוא לנצל באופן מיטבי את הזמנים בהם כן נפגשים, וליצור מצבים של מפגשים זוגיים ולא רק משפחתיים. מרחק אינו רק חיסרון בקשר זוגי. מרחק עשוי ליצור געגוע, למנוע שחיקה ולשמר את הריגוש והמתח המיני לאורך זמן. אלה הם יתרונות אדירים שזוגות שנפגשים על בסיס קבוע עמלים על מנת לייצר ולא תמיד מצליחים. לכן, אם מנהלים נכון את הריחוק, ניתן ליהנות מזוגיות טובה ומיוחדת לאורך זמן".