המחוקקים בסין שווים יותר כסף מהתמ"ג של בלגיה
לרגל הכינוס השנתי של המפלגה הקומוניסטית נחשפים נתונים על עושרם של הפוליטיקאים במדינה שסובלת מפער אדיר בין עשירים לעניים: 100 מהם מיליארדרים, 209 העשירים ביותר מחזיקים בסכום כסף שהוא כמעט כמו התוצר של שבדיה
לא פחות מ-100 מחוקקים סינים הם מיליארדרים, ו-209 המחוקקים העשירים ביותר מחזיקים סכום כסף השקול לתוצר המקומי הגולמי של בלגיה כולו. כך עולה מדו"ח שפורסם לקראת הכינוס השנתי של המפלגה הקומוניסטית שהחל ביום שישי.
אחד הנושאים העיקריים בכינוס השנה הוא הצורך להפחית את העוני וליצור "חברה הולכת ומשגשגת", פרויקט שנשיא סין שיא ג'ינפינג הציג שוב ושוב כדבר הניצב בצמרת סדר העדיפויות הלאומי. סין סובלת מפער אדיר בין עשירים לעניים.
הכינוס של "הקונגרס העממי הלאומי", הפרלמנט הסיני המשמש למעשה חותמת גומי לשלטון, ייערך היום. במשך כמעט שבועיים ייוועדו אנשי האליטה הכלכלית של סין ומנהיגיה הבכירים ב"היכל הגדול של העם" הסמוך לכיכר טיאננמן בבייג'ינג.
לפי המגזין הסיני "הורון ריפורט", מ-5,100 האנשים שישתתפו בכינוס הנערך בבייג'ינג מחזיקים 209 איש בהון בשווי יותר משני מיליארד יואן (290 מיליון דולר). יותר מ-100 מהם הם חברי הקונגרס העממי הלאומי. לפי המגזין, שווי כל הנכסים שלהם יחד הוא כמעט 3.5 טריליון יואן (507 מיליארד דולר) – כמעט כמו התוצר המקומי הגולמי של מדינות כמו בלגיה, שבדיה או פולין.
רוב הצירים העשירים הם אנשי עסקים ולא פוליטיקאים שניהלו קריירה בתוך מנגנון המפלגה. נמנים עמם ענקי אינטרנט, מנכ"ל של יצרנית סמרטפונים והמנהל של חברת משקאות קלים.
למרות מבצע גדול נגד השחיתות שהשיקה סין בשנת 2013 כדי לטהר את שורות המפלגה הקומוניסטית משחיתות מוסיפים אנשי עסקים פרטיים להתקבל בברכה במסדרונות של מוסדות השלטון. הנשיא שי הבטיח להוציא יותר מ-45 מיליון איש ממעגל העוני עד שנת 2020.