אפקט "בנות": הוחרם מ"טינדר" לכל החיים בעקבות הודעות סקסיסטיות
אפליקציית ההיכרויות הפופולרית הוציאה איסור לכל החיים למשתמש ששלח הודעות מיזוגניות וגזעניות. במכתב פתוח, הודיעו בטינדר כי התזמון - יום החזיר הבינלאומי, לא היה מקרי בכלל
זה הרגיש כמו שבוע סוריאליסטי של היפר-תודעה: הוא התחיל עם הקרנת הפרק המופתי של "בנות" (עונה 6, פרק 3) - שלווה בסטטוסים, טורים, שיחות, פודקאסטים ופאנלים - כולם מנסים לפרק את התרכובת החד-פעמית שהגישה לינה דנהאם בכישרון רב כל כך, ובנושא "שנוא" ואנטי-פופולרי - התחום האפור של הטרדות מיניות. מלבד החגיגה על כותרות בנאליות, נראה היה שכולן וכולם רוצים להגיד משהו, ושלכולן וכולם יש גם את הבמה הראויה לעשות זאת.
בהמשך השבוע, ה-1 במארס ליתר דיוק, נחגג "יום החזיר הבינלאומי", ובמהלכו שחררה אפליקציית ההיכרויות הפופולרית "טינדר", מכתב פתוח בעקבות פעולה חריגה במקצת - הוצאת איסור לכל החיים לאחד ממשתמשיה. התזמון, כך על פי המכתב, לא היה מקרי בכלל: "להנצחת יום החזיר הבינלאומי", הכריזה כותרת המכתב, ובו סגנית מנהל המותג, רוזט פמבקיאן, מסבירה את ההחלטה להחרים משתמש מטינדר.
המכתב, והחרם שקדם לו - מופנים כלפי ניק וודובי, צעיר בן 24 מסן-פרנסיסקו, ששיחת טינדר בינו לבין אחת המשתמשות - תועדה והועלתה לפייסבוק. בשיחה - כמו הרבה שכבר ראינו בעבר, מה שמתחיל כמו פלירטוט תמים הופך בתוך זמן קצר למסכת נאצות - כולל שימוש במילה "צ'ינק" (מילת גנאי המופנית כלפי אנשים ממוצא אסייאתי) ובמילה "Cunt". אבל בטינדר מדגישים כי בעוד שאיסור השימוש הוצא באופן ספציפי כלפי "ניק", המכתב הפתוח מיועד לכל מי שנוהגים כמותו באפליקצייה, והוא נפתח במילים אלה:
"ל'טינדר' יש מדיניות אפס סובלנות עבור חוסר כבוד. בלי דיבור גזעני. בלי חזירים סקסיסטיים. בלי טרולים. בלי אידיוטים שלא מצליחים להתגבר על הפגמים שלהם עצמם לאורך מספיק זמן כדי לנהל שיחה נורמלית עם אדם אחר בטינדר".
לכאורה, אין קשר ישיר בין שני האירועים הללו - מלבד העובדה שהם התרחשו במהלך אותו שבוע. אבל הקורים השקופים המחברים בין שידור פרק בסדרת טלוויזיה לבין האיסור החריג על שימוש באפליקציית היכרויות - בכל זאת מורגשים, שרירים וקיימים. דנהאם לא רק יצרה חצי שעה של כאב בטן גדול, אינטליגנטי ובעיקר - הכרחי, אלא גם סיפקה באמצעותו קרקע פורה לשיח ולפעולה.
התשתית הזו, היא שאפשרה השבוע לטינדר לנקוט עמדה ברורה כנגד אחת התופעות הנפוצות שמתרחשות - לא רק באפליקצייה המסויימת, אלא ברשתות חברתיות בכלל. תופעה שהשורשים שלה חורגים מגבולות הרשת, ונטועים עמוק במאזן הכוחות שבין נשים לגברים, ובין לבנים לאחרים.
באשר לניק, בימים שחלפו מאז פרסום המקרה - הוא הספיק לסגור את עמוד הטוויטר שלו, להסיר תמונה מפרופיל הלינקדאין ולעשות דיאקטיבייט לפרופיל הפייסבוק. במקביל, התברר כי ההתבטאויות המיזוגניות והגזעניות שלו הן לא מאורע חד-פעמי, וכי נשים נוספות בטינדר נפגעו ממנו בעבר. בניגוד לצ'אק פאלמר, הסופר המוערך מ"בנות" שחייו נותרו פחות או יותר על מי מנוחות למרות ההאשמות נגדו, המקרה הלא בדיוני של ניק וודובי מסתיים עם סנקציה חברתית משמעותית יותר, בייחוד במציאות שבה רשתות חברתיות הן חזות הכל.