שתף קטע נבחר

 

ההכרעה על עתיד שדה דב נדחתה ליום ד'

בית המשפט צפוי לדון ביום רביעי במתווה שהציעה הממשלה בסוגיית סגירתו של שדה התעופה האזרחי בתל אביב. אם בית המשפט לא יאשר את המתווה, תצביע עוד באותו יום, בהליך מהיר, ועדת השרים לחקיקה על הצעת החוק שמבקשת למנוע את פינוי השדה. ראש העיר אילת לאולפן ynet: "חלופת נתב"ג - שקר"

 

 

ראש העיר אילת: לא לסגור את שדה דב    (צילום: אורי דוידוביץ')

ראש העיר אילת: לא לסגור את שדה דב    (צילום: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראשי מפלגות הקואליציה החליטו בצהריים (יום א') כי ההצבעה בוועדת השרים לענייני חקיקה על הצעת החוק שמבקשת למנוע את פינוי שדה דב תידחה ליום רביעי בערב. בית המשפט צפוי לדון ביום רביעי במתווה שהציעה הממשלה אל מול התנגדותם של בעלי הקרקע. אם המתווה לא יאושר בבית המשפט, ועדת השרים לחקיקה צפויה לאשר את הצעת החוק ביום רביעי בערב בהליך מהיר. מרבית חברי הכנסת תומכים בהצעת החוק, וכך גם מרבית משרי ועדת השרים לחקיקה. עמדתו של שר האוצר משה כחלון באשר לחוק עדיין לא ברורה, כיוון שכחלון רוצה להינות מפירות הדירות שיוקמו על חורבות שדה התעופה אם ייהרס, במסגרת מאמציו בשוק הדיור.

 

את הצעת החוק למניעת סגירת שדה דב הגישו יותר מ-70 חברי כנסת, מימין ומשמאל, ביוזמת חברי הכנסת איציק שמולי (המחנה הציוני) ובצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי). ההצעה הוגשה בעקבות סירוב בעלי הקרקע לפשרה שהציעה הממשלה, ולפיה פעילות השדה האזרחי תועבר לתחום השדה הצבאי, עד לפינוי הצפוי ב-2019.

 

"המשמעות: סגירת העיר אילת" 

ראש העיר אילת מאיר יצחק הלוי הזהיר הבוקר בראיון לאולפן ynet כי לשדה דב "אין חלופת בן גוריון, מי שאומר כך משקר. שדה התעופה בן גוריון יכול לתת משהו כמו 20% מצריכת התחבורה של תושבי העיר אילת לציוויליזציה התל אביבית ולכן לא קיימת חלופה כזאת. משמעות סגירת שדה דב אומרת סגירת העיר אילת וניתוקה ממרכז הארץ". הוא תומך בהצעה שהוצגה לשרים, "בוא נעביר את הטרמינל לחלק הצבאי, נאפשר לכל מי שרוצה לבנות שיבנה ונאפשר לתושבי אילת חיים סבירים, בתווך הזה, נבדוק את החלופות".

 

הוא ציין עוד כי "יש עוד פתרונות מדהימים. ראש העיר של תל אביב, רון חולדאי, הציב מתווה הגיוני שנותן מענה כמעט לכולם. יש מתווה שהציע ראש הממשלה. המועצה הארצית לתכנון ובנייה מתכנסת בימים אלה לדון בכל נושא של התעופה הפנים ארצית. האם עולה על הדעת שבזמן שהיא יושבת לתכנון, מבקשים לסגור שלושה שדות, גם את הרצליה, גם את חיפה, וגם את שדה דב מבלי לתת מענה? חשוב שנדע את זה. החלטה שהתקבלה בעבר בממשלת ישראל לסגור את שדה דב מבלי לתת חלופות לצרכן הראשון שקוראים לו תושבי העיר אילת, - הייתה החלטה חסרת חמלה, זחוחה ולא רגישה".

מה יעלה בגורל שדה התעופה האזרחי? (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
מה יעלה בגורל שדה התעופה האזרחי?(צילום: יריב כץ)

לפי הצעת החוק, הוצאת שדה התעופה האזרחי תתבצע כאמור רק בשנת 2019 בצמוד לפינוי השדה הצבאי יחד ולא באפריל הקרוב 2017, זאת לאחר שלא הוקמה חלופה נאותה לקליטת פעילת התעופה האזרחית משדה התעופה שדה דב, כפי שקבעה החלטת ממשלה בעבר. חברי הכנסת מכל הבית החליטו להתגייס למניעת הפגיעה באילת לאחר שבית המשפט פסק כי יש לפנות את השדה והסתבר כי המדינה לא נערכה כראוי עם חלופות אחרות שיכלו לקלוט את הפעילות האזרחית. גם ראש העיר תל אביב רון חולדאי וכמובן ראש העיר אילת מאיר יצחק הלוי מתנגדים לסגירת שדה דב.

 

לפי החלטת הממשלה מאוקטובר 2012, אז הוחלט על פינוי שדה התעופה, הונחה משרד התחבורה לקדם חלופה אחרת לשדה התעופה האזרחי, על מנת שלא לנתק את העיר אילת ממרכז הארץ, אולם עד כה לא הוקמה כאמור חלופה אחרת בדמות שדה תעופה אחר.

 

הצעת החוק כבר נידונה בוועדת השרים לחקיקה בחודשים האחרונים. הוועדה ביקשה לאפשר להגיע להבנות בהסכמה עם בעלי הקרקע, אולם נראה שניסיונות אלה כשלו. כעת, סד הזמנים (המועד לפינוי מול יציאת הכנסת לפגרה), יחייב את ועדת השרים לחקיקה להכריע מחר בסוגיה, אם תרצה למנוע את הפינוי.

 

בהצעה נכתב כי במצב הנוכחי, שבו עלול להיסגר שדה התעופה האזרחי כבר בחודש הבא, תתקיים פגיעה קשה בעיר אילת ובתושביה מבחינה תיירותית כשכמות הטיסות הנכנסות תפחת ותביא לפגיעה כלכלית בבתי המלון ובעיר עצמה. בנוסף, קובעים יוזמי החוק, עצירת אחד מערוצי התחבורה העיקריים לעיר וממנה, תפגע אף מבחינה בריאותית בתושבי העיר הנאלצים להגיע למרכז הארץ עבור חלק מהבדיקות והטיפולים הרפואיים ותנתק את העיר מהשירותים שלא קיימים בעיר עצמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
מה יעלה בגורל שדה דב?
צילום: יריב כץ
מומלצים