שתף קטע נבחר

 

חדוה בר: "נשים רבות עדיין אינן עצמאיות פיננסית"

לדברי המפקחת על הבנקים, נשים רבות אינן לוקחות אחריות אישית ונוקטות פעולות לניהול שוטף ושיפור המצב הפיננסי שלהן. על פי נתוני בנק ישראל, מקרב הפונים ליחידה לפניות הציבור, 64% היו גברים לעומת 36% נשים בלבד. "אינדיקציה לכך שבמשקי בית רבים, הגבר הוא זה שמנהל את חשבון הבנק".

"על אף שהנשים ניפצו את תקרת הזכוכית בעולמות הבנקאות והפיננסים בשנים האחרונות, נשים רבות עדיין אינן עצמאיות פיננסית", כך אמרה היום (ג') המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, בכנס שהתקיים באוניברסיטה העברית בירושלים לרגל יום האישה הבינלאומי.

 

לדברי בר, חוסר עצמאותן הכלכלית של נשים רבות בא לידי ביטוי בכך שהן אינן לוקחות אחריות אישית ונוקטות פעולות לניהול שוטף ושיפור המצב הפיננסי שלהן ושל בני משפחתן. המפקחת ציינה, לדוגמה, שמקרב הפונים ליחידה לפניות הציבור של הפיקוח על הבנקים בשנים 2014-2016, 64% מהפונים היו גברים לעומת 36% נשים בלבד - אינדיקציה לכך שבמשקי בית רבים, הגבר הוא זה שמנהל את חשבון הבנק.

 

"לכל אלו שאינן מנהלות את חשבון הבנק שלהן באופן עצמאי אני קוראת להפסיק לפחד ולהתחיל לנהל", ציינה בר, "ניהול חשבון הבנק כיום קל מתמיד בזכות האמצעים הדיגיטליים: האפליקציה, האינטרנט והמכשירים האוטומטיים המאפשרים לבצע לבד את כל הפעולות הבסיסיות. כל טלפון נייד היום, בזכות האפליקציות, הוא מעין סניף בנק המאפשר לכל אחת ואחד לשלוט באופן יומיומי במצב הפיננסי, בכל החשבונות, לדבר עם פקיד באמצעות צ'ט, להפקיד צ'ק, לבצע העברה בנקאית, לקחת הלוואה, לסגור פיקדון, לקבל התראות המסייעות בניהול ושליטה פיננסית ועוד".

 

בדבריה בכנס, בו השתתפו גם בכירות מהמערכת הבנקאית, התייחסה בר למצב קיצון של נשים שאינן עצמאיות כלכלית ולא מבחירה. נשים אלו חוות אלימות כלכלית הבאה לידי ביטוי בנטילת כספה של האישה, ניהולה דרך הענקת קצבה חודשית מוגבלת במזומן, יצירת אווירת איום תמידית שמקורה "במשבר כלכלי", העברת נכסים משותפים על ידי בן הזוג ללא ידיעת האישה ופעמים רבות אף מניעת האפשרות שלה לצאת לעבודה.

 

בר הציגה את הפעילות שהוביל הפיקוח על הבנקים בשנה האחרונה ובוצעה יחד עם איגוד הבנקים והבנקים אשר מטרתה היא לסייע לאוכלוסיית נשים שחווה אלימות כלכלית.

 

במסגרת היוזמה גובשה אמנת "זמינות בנקאית" - תכנית אשר מטרתה לסייע לנשים מוכות לצאת לדרך כלכלית חדשה ועצמאית. ליוזמה היו שותפים איגוד הבנקים, כל הבנקים בישראל, ארגונים חברתיים ומנהלות המקלטים לנשים מוכות. במהלך שנת 2016 קיבלו סיוע 178 נשים במסגרת זו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים