עובדי משרד החוץ מאיימים בשביתה: "נשבש ביקורי נתניהו וריבלין בחו"ל"
עובדי משרד החוץ מאיימים לפתוח בשביתה כללית בשל טענות לשחיקה בשכרם ולאור הסחבת במו"מ מול האוצר. בינתיים, ועד העובדים הורה לא לטפל בהבאתם של עובדי בניין מסין ופורטוגל: "שכחלון יגיש הצעה רצינית ויסיים את המשבר, אחרת ננקוט בצעדים חריפים הרבה יותר"
ועד עובדי משרד החוץ הודיע היום (ג') לכלל עובדי המשרד כי בימים הקרובים ייצאו לשביתה כללית כמחאה על כוונת האוצר לפגוע בשכרם, זאת באמצעות יישום מודל שכר חדש ותוך הפרת ההסכם עליו חתמו. במקביל, מאיימים העובדים לשבש החודש את ביקוריהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו בסין ושל נשיא המדינה ראובן ריבלין בווייטנאם, וכבר החליטו להחרים טיפול בהבאת אלפי פועלי בניין מסין ופורטוגל.
הוועד הודיע לעובדים שבימים הקרובים ייסגר משרד החוץ וכך גם 102 הנציגויות שלו בחו"ל. "אנו נותנים התראה זו על מנת למנוע מבוכה בעת ביצוע לוח העבודה, שיקבל תפנית קיצונית בהתראה קצרה ביותר", כתב ועד העובדים במברק שהעביר לכלל העובדים בארץ ובחו"ל. כמו כן נכתב כי "מדובר בקו מתלהם ובלתי הגיוני הגורם להסלמה מיותרת בתחום יחסי העבודה במשרד החוץ. אנחנו, עובדי משרד החוץ, לא נוכל להסכים עם סגנון זה".
במקביל, הנחה הוועד את העובדים לחדול החל מרגע זה מכל טיפול בתחום הבאת עובדי בניין מסין ופורטוגל - יוזמה של משרד האוצר מול יוקר הדיור. "הבאתם של אלפי עובדים כרוכה בהיערכות חדשה של עובדי משרד החוץ למבצע, היערכות שחורגת מן המטלות אליהן הורגלנו בעבר", ציין הוועד.
"מדובר במטלה חדשה שדורשת כוח אדם תקציבים ותגמול ראוי לעובדים, ולכן אנו מנחים את כל העובדים לחדול מכל טיפול בתחום הבאת עובדים אלו. ולמען הסר ספק: אין להשתתף בפגישות עבודה, אין לנהל שיחות טלפון בנושא, אין לשגר בדואר הדיפלומטי כל מטען שקשור לנושא, אין להעניק אשרות לפועלים, אין לקיים ראיונות עבודה, אין לשגר אגרות בנושא ואין לבצע כל פעילות אחרת בנושא".
ביום חמישי האחרון התקיים מפגש משא ומתן בין עובדי משרד החוץ לאוצר בתיווכו של מזכ"ל ההסתדרות אבי ניסנקורן. במפגש דווקא הייתה התקדמות במגעים ולדברי גורמים בוועד עובדי משרד החוץ היה שינוי ברטוריקה של משרד האוצר. עם זאת, מאז אותה פגישה משרד האוצר לא עמד בהבטחתו להציג לעובדי משרד החוץ מודל שכר חדש, ולכן העובדים מחממים מנועים לקראת שביתה. מפגש נוסף בין הצדדים נקבע
חנן גודר, יו"ר ועד עובדי משרד החוץ, אמר: "הגיעו מים עד נפש. מריחות הזמן של האוצר הביאו לקריסה ארגונית של משרד החוץ. הדיפלומטים הצעירים נוטשים את הארגון ואין מי שיחליף אותם. לא ייתכן שבמשך שנתיים יתנהל משא ומתן על הסכם שהעלות שלו זניחה - זה מצב שלא יכול להימשך. אני קורא לשר האוצר משה כחלון להנחות את פקידיו להגיש הצעה רצינית ולסיים את המשבר לאלתר, בטרם ניאלץ לנקוט בצעדים נוספים וחריפים הרבה יותר".
בוועד מציינים כי חלפו יותר משנתיים ממועד החתימה על הסכם קיבוצי בין הצדדים, אך האוצר טרם יישם את חלקו בנושא שכר עובדי המשרד בחו"ל. עוד טוענים בוועד כי השחיקה בשכר העובדים היא חסרת תקדים במשק ועומדת על 50%, אחרי שהשכר לא עודכן למעשה משנת 2002.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה לאיומי השביתה של עובדי משרד החוץ וצעדיהם: "הנושא נמצא בדיונים מול יו"ר ההסתדרות ואף נקבעה פגישה לתחילת השבוע הבא. צר לנו שוועד העובדים של משרד החוץ מיהר לנקוט בצעדים חד צדדים. אנו קוראים לעובדים להימנע מפגיעה מיותרת בציבור".