קופאות במזגן: למה לנשים תמיד יותר קר
הקיץ מתקרב, הגברים כבר מתחילים להזיע והנשים מכינות את הסוודרים. מה הסיבה האמיתית שבגללה נשים יותר סובלות מקור במקומות העבודה ואיך אפשר לפתור את הדילמה? 60 שניות על הקרב האמיתי בין המינים: הקרב על השלט של המזגן
קר לכן בעבודה? יש לזה סיבה טובה: זה קורה בכל שנה מחדש - כשהטמפרטורות בחוץ מתחילות לעלות, המזגנים במשרד מתחילים לפעול בשיא העוצמה. ואז זה מתחיל: הקרב על המזגן. הגברים, שלרוב סובלים יותר מחום, מבקשים להקפיא את האוויר, בעוד הנשים, רועדות, מתעטפות בסוודרים ומקטרות על הקור העז.
מלבד סיבות אופנתיות ברורות מאליהן - נשים אכן נוהגות ללבוש בקיץ בגדים קלים וקצרים יותר מאשר גברים - יש הבדלים גופניים בין המינים, שקשורים לחילוף חומרים וייצור חום גוף, למסה ומשקל ולאחוזי השומן בגוף, וגורמים באופן ממוצע לנשים לאבד יותר חום.
אבל כל אלו הן לא הסיבות היחידות למלחמת הטמפרטורות. שני חוקרי אקלים הולנדים פרסמו מחקר שבחן את צריכת האנרגיה בבנייני משרדים ובנייני מגורים, כדי לבדוק אם אפשר להפחית את פליטת הרעלים שהם מייצרים. מהמחקר עלה שיש מודל שפותח בשנות הששים של המאה הקודמת, ורוב הבניינים עדיין פועלים לפיו בתכנון מערכות המיזוג.
המודל, שנקרא "מודל נוחות תרמלית" ומשמש מהנדסי בניין, מתבסס על הנוחות הגופנית של גבר ממוצע בן 40 ששוקל כ-70 ק"ג, מהסיבה הפשוטה שבזמן פיתוח המודל רובה המוחלט של אוכלוסיית המשרדים הייתה מורכבת מגברים. ועל כן, הטמפרטורות "מפלות" את הנשים, שכאמור מייצרות פחות חום.
מכיוון שאנחנו כבר לא בשנות הששים, ואת בנייני המשרדים מאכלסות לא פחות ולפעמים יותר נשים מגברים, התשובה היא שאולי הגיע הזמן לעשות שינוי במודל ולכוון את מערכת המיזוג כך שתתאים לשני המינים.