שתף קטע נבחר
 

MEDinISRAEL - העתיד כבר כאן

שמונה חברות ישראליות שעומדות בחזית הפיתוח של הטכנולוגיה הרפואית בישראל, הגיעו לקו הגמר בתחרות החדשנות שהתקיימה במסגרת כנס MEDinISRAEL בהובלת מכון היצוא. מכשיר ממונע לנכים שיכולים להתנייד גם בעמידה, שיקום בעזרת מציאות מדומה, גלולה רוטטת נגד עצירות, כלים לעיבוד תמונות רפואיות ועוד. אז מי זכתה? צפו

השבוע (שלישי ורביעי) התקיים בתל אביב הכנס הבינלאומי למכשור ומחשוב רפואיMEDinISRAEL בהובלת מכון היצוא ובשיתוף משרד הכלכלה והתעשייה, משרד הבריאות ומשרד החוץ.

 

הכנס, התקיים זו הפעם הרביעית, במרכז הירידים בתל-אביב ובו התקיימו דיונים באתגרים המרכזיים של עולם הרפואה כיום עם מאות אורחים מכל העולם.

 

לצד הכנס התקיימה תערוכה של למעלה מ-100 חברות ישראליות אשר הציגו טכנולוגיות בריאות חדשניות ביניהן: מכשירים לבישים, mApps ואינטליגנציה מלאכותית, טכנולוגיות סייבר רפואה, כלי אבחון מקוונים מתקדמים וטכנולוגיות מציאות וירטואלית ומציאות רבודה לחדרי ניתוח כמו גם לצורכי הדרכה, טיפול ושיקום וטכנולוגיות לשיפור היעילות בבתי חולים.

 

במסגרת התערוכה התקיימה תחרות החדשנות של מכון היצוא, ואל הגמר הגיעו 8 חברות ישראליות שעומדים בחזית הפיתוח של הטכנולוגיה הרפואית בישראל עם שלל פתרונות וטכנולוגיות רפואיות שנראים כאילו נלקחו מסרטי העתיד.

 

מי החברה שזכתה? צפו בווידיאו  

צילום: אבי חי

צילום: אבי חי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תעשיית המיכשור והמחשוב הרפואי בישראל הינה שילוב קלאסי בין ידע רפואי ליכולות הנדסיות שכן מדובר בתכנון, פיתוח וייצור של מערכות רפואיות, הֶתקנים ומכשירים טכנולוגיים, אשר מסייעים לעבודתו של הצוות הרפואי, מאפשרים להגיע לדיוק מרבי בבדיקות ובפרוצדורות רפואיות ואף מקלים משמעותית על חווייתו של המטופל. התעשייה בארץ מונה קרוב ל-1,000 חברות. כאשר כ- 40% כבר מייצאות לחו"ל בהיקפים ההולכים וגדלים.

 

"אנחנו מקווים שאחד מהם יהיה הווייז של המחר", אמר רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא. "נושא המיכשור הרפואי הוא אחד ממנועי הצמיחה של תעשיית ההייטק הישראלית, הענף הזה כבר מייצא ביותר משני מיליארד דולר וזה בהחלט ענף שגדל בקצב מאוד מאוד מכובד משנה לשנה.

 

עוד על כנס MEDinISRAEL

הכוח הנשי בתעשיית הרפואה

 

משמשים את מיטב המרכזים הרפואיים בעולם

מספר החברות העוסקות בתחום זה בישראל הינו גבוה בצורה יוצאת דופן בהשוואה בין-לאומית ויש לציין כי שיעור ממוצע הפטנטים בתחום זה הינו הגבוה בעולם. הטכנולוגיות של החברות הישראליות, נטועות עמוק במוסדות האקדמיים והמחקריים ומשמשות את מיטב המרכזים הרפואיים בעולם. החברות פועלות באקלים יזמי ונועז ומציעות מגוון טכנולוגיות ופתרונות רפואיים חדשניים.

 

אלו הן החברות שהגיעו לקו הגמר בתחרות החדשנות

 

Dia Cardio Ltd, הינה חברת תוכנה שפיתחה טכנולוגיה לעיבוד תמונה של הדמיות רפואיות ונועדה לספק כלים לפענוח מהיר, מדויק ואוטומטי של פרמטרים אותם מעריכים היום רופאים בעיקר באופן סובייקטיבית, בהערכה "בעין" או באמצעות סימוני ידניים. "זו חברת תוכנה שפתיחה טכנולוגיה בתחום של עיבוד תמונה", מספרת המנכ"לית הילה גולדמן אסלו. "למעשה יצרנו כלים אוטומטיים לחלוטין לפענוח הדמיות רפואיות, עם התמקדות באולטראסאונד של הלב. למעשה אנחנו עוזרים לרופאים לפענח את הבדיקה בצורה יותר אובייקטיבית ומהירה".

תמונה של אלופים. כל הפיינליסטים בתחרות (צילום: פשוט צילום) (צילום: פשוט צילום)
תמונה של אלופים. כל הפיינליסטים בתחרות(צילום: פשוט צילום)

Augmedics - ריאליטי לניתוחים. בתערוכה החברה הציגה את הטכנולוגיה שפיתחה ומאפשרת להקרין על גבי המנותח עצמים מדומים בצורה תלת-ממדית. ירון מגל, משקיע בחברה סיפר כי חברת "אוגמדיקס" היא הדור הבא בניתוחי גב. "המנתח לובש משקפיים מיוחדות שמאפשרות לו לראות לתוך החולה ועל ידי זה לבצע את הניתוח בצורה הרבה יותר מדויקת. בעצם מאפשרת למנתח לראות את הגוף של החולה שקוף ועל ידי זה הוא יכול לראות איפה נמצאים הכלים שלו בתוך הגוף".

 

חברת VRPhysio הציגה את הפיתוח שלה - משקפי מציאות מדומה -VR - פלטפורמה הנותנת מענה מהנה לתהליך השיקום. תהליך שכולל תרגול שהוא משחק. "החברה ייצרה פלטפורמה לשיקום בסביבת מציאות מדומה - הראשונה בעולם. אנחנו מייצרים למטופל חדר טיפולי וירטואלי שבו אנחנו עושים כל מיני חוויות ב-וי.אר, ובעצם מייצרים אפשרות לעשות את כל תהליך השיקום בבית, בקליניקה, בסביבה שהיא גם מעניינת וגם מנוטרת במלואה", מספר המנכ"ל מיקי לוי.

 

עוד פיתוח מעניין שייך לחברת UPnRIDE Robotics Ltd, שפיתחה מכשיר ממונע שמאפשר למשתמשי כסאות גלגלים להשתלב ולהתנייד גם בעמידה, בכל זמן ובכל מקום. מנכ"ל החברה אורן תמרי מציין נכים שהיו עד היום יושבים על כיסאות גלגלים יכולים עם המכשיר שהחברה פיתחה להתנייד בכל התנאים, "בתוך הבית, מחוץ לבית, אפילו על שיפועים".

 

נראה שבתחום הזה כבר היו פתרונות אך מסתבר שלא. חברת Vibrant פיתחה גלולה רוטטת נגד עצירות שהיא בעצם לא תרופה, אלא משתמשת ביכולות של הגוף עצמו, "הרעיון הוא בעצם לחקות את הגל הפריסטלטי, מכניזם טבעי של הגוף ולתת טיפול שאין בו שום כימיה, והגלולה יוצאת באופן טבעי מהגוף", מספר ליאור בן צור מנכ"ל החברה. "שזה מהווה בעצם תחליף לחולי עצירות כרונית שנאלצים להיות מכורים לתרופות ולהשתמש בו כתחליף לתרופה".

ויש גם מנצחים: מימין לשמאל, מקום ראשון שני ושלישי (צילום: פשוט צילום) (צילום: פשוט צילום)
ויש גם מנצחים: מימין לשמאל, מקום ראשון שני ושלישי(צילום: פשוט צילום)

חברת Zebra Medical Vision, פיתחה טכנולוגיות בינה מלאכותית לפיענוח ממצאים בבדיקות הדמיה (כגון ct,X-ray , MRI) "החברה בעצם מפתחת תוכנה שמאפשרת למחשב לקרוא ולאבחן תמונות רפואיות באופן אוטומטי", מספר המנכ"ל אלעד בנימין. "היום רופאים מתקשים לעמוד בעומס הגדול שיש עליהם לקרוא כמות הולכת וגדלה של בדיקות והתוכנה שלנו מהווה כלי עזר מאוד משמעותי לספק לנו כחולים טיפול הרבה יותר נכון ומדויק".

 

גם בתחום עיבוד המידע יש פתרונות. Datos Health, עוסקת בדיוק בזה ועוזרת לרופא המשפחה לקבל תמונת מבט מלאה על החולה, חולים כרוניים בעיקר, ומה שקורה בין טיפולים. "הפלטפורמה שפיתחנו בעצם יודעת לקבל מידע מסנסורים שונים ולעבד את המידע הזה ולהעלות את רמת האמינות של המידע כך שהוא יגיע ישירות לרופא המשפחה", מציין המנכ"ל אורי בטש.

 

Gauzy - פיתחה זכוכית עמידה לחיידקים. החברה עוסקת בהטמעת טכנולוגיות וחומרים מתקדמות בסביבת היום-יום שלנו, על מנת להפוך חומרי גלם לחכמים, אפקטיביים, יעילים ושימושיים יותר. "החברה עוסקת בפיתוח טכנולוגיה לשליטה במעבר אור. כיום זה משמש בעיקר לתחום של זכוכית, פוליקרבונט, תווכים שקופים, נותן תחושה של גודל יותר גדול, במקום קיר של 15 ס"מ זה נותן, אתה שם זכוכית שהיא בעובר סנטימטר וחצי ונותנת תחושה של חדר הרבה יותר גדול", אומר דן שכטר סמנכ"ל המכירות בחברה .

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פשוט צילום
MEDinISRAEL מכון היצוא תחרות החדשנות
צילום: פשוט צילום
צילום: יוגב אטיאס
מכון היצוא כנס מד כתבה 1 ווידיאו
צילום: יוגב אטיאס
מומלצים