לא מוותרת: סקוטלנד דורשת משאל עם חדש על עצמאות
אחרי הכישלון ב-2014: מנהיגת סקוטלנד ניקולה סטרג'ן אמרה שתבקש לערוך משאל עם נוסף בעקבות יציאתה הקרובה של בריטניה מהאיחוד האירופי: "בריטניה גוררת אותנו מחוץ לאיחוד האירופי בניגוד לרצוננו"
לפני הברקזיט הגדול, הסקוטים רוצים לעשות אקזיט משלהם: מנהיגת סקוטלנד ניקולה סטרג'ן הודיעה היום (יום ב') שהיא תבקש מהפרלמנט הסקוטי רשות לערוך משאל עם חדש בשאלת עצמאותה מהממלכה המאוחדת. הבקשה תועבר לשלטון הבריטי המרכזי בלונדון. סטרג'ן אמרה שתפעל במהירות להעניק למצביעים הסקוטים הזדמנות להפוך את ארצם לעצמאית.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
הבריטים הצביעו ב-23 ביוני בעד יציאה מהאיחוד האירופי, אבל רוב הסקוטים דווקא תמכו בהישארות הממלכה בגוש המדינות. השרה הראשונה של סקוטלנד סטרג'ן הזהירה שהמפלגה השמרנית בבריטניה התחזקה עוד יותר ועשויה למשול בממלכה עד 2030 בגלל חולשת מפלגת הלייבור. סטרג'ן אמרה שחשוב מאוד שסקוטלנד תפעל להגן על האינטרסים שלה בשעה שבריטניה נערכת להתחיל את הליך היציאה שלה מהאיחוד האירופי. לטענתה, בריטניה גוררת את סקוטלנד מחוץ לאיחוד האירופי בניגוד לרצונה. "אסור לסקוטלנד שייקחו אותה לדרך שאנחנו לא רוצים ללכת בה ללא בחירה", אמרה סטרג'ן.
רוב הבוחרים הסקוטים (55 אחוזים) הצביעו ב-2014 נגד עצמאות מבריטניה, אולם סטרג'ן אמרה שההחלטה הבריטית לעזוב את האיחוד האירופי הביאה לשינוי בנסיבות ולכן היא תבקש לערוך משאל עם חדש עבור המדינה שלה. היא אמרה גם שמשאל העם הסקוטי צריך להיערך בסתיו 2017 או אפריל 2018.
סטרג'ן אמרה שבאיחוד האירופי יש תחושה שסקוטלנד תתקבל לגוש המדינות האירופי ותכובד על ידו אם תצביע על עצמאות מבריטניה. היא הוסיפה שהיא מאמינה שתוכל לנצח במשאל העם החדש – בניגוד לקודמה בתפקיד אלכס סלמונד.
הפרלמנט הבריטי אמור לאשר בקרוב את הצעת החוק שתאפשר לממלכה להתחיל בהליך היציאה הרשמי מהאיחוד האירופי. המנהיגה הסקוטית אמרה שראש ממשלת בריטניה תרזה מיי סירבה עד כה לדון עמה בפשרה בנושא הברקזיט. לדבריה, היא הציגה למיי הצעות הוגנות, אבל נתקלה בקיר לבנים של עקשנות".
מנהיג מפלגת הלייבור ג'רמי קורבין אמר שהוא מאמין שזו טעות לערוך משאל עם נוסף על עצמאות והוסיף שהלייבור הסקוטי יתנגד למהלך.
הדובר של ראש ממשלת בריטניה אמר שמשאל עם סקוטי שני יגרום לפילוג ולחוסר ודאות כלכלי עצום בעיתוי הכי גרוע לבריטניה. "רק לפני קצת יותר משנתיים האנשים בסקוטלנד הצביעו בהחלטיות להישאר חלק מהממלכה המאוחדת שלנו במשאל עם שהממשלה הסקוטית נגדירה כ"הצבעה של פעם בדור'", נמסר בהודעת הדובר של מיי. "הראיות מראות בבירות שרוב האנשים בסקוטלנד לא רוצים משאל עם שני על עצמאות".