בזן הגדילה הרווחים ברבעון הרביעי, אולם מסכמת שנה של ירידה ברווחים
ה-EBITDA השנתי הסתכם בכ-427 מיליון דולר, בהשוואה לכ-677 מיליון דולר ב-2015. הנתון הרבעוני עומד על 121 מיליון דולר, לעומת 109 מיליון דולר ברבעון המקביל
חברת בתי הזיקוק של חיפה (בזן) דיווחה היום (ה') על עלייה ברווחוית ברבעון הרביעי של 2016 וירידה ברווחיות בסיכום שנתי לעומת שנת 2015. ה-EBITDA המנוטרל של בזן ברבעון הרביעי של שנת 2016 הסתכם בכ-121 מיליון דולר, בהשוואה לכ-109 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
כמו כן, ה-EBITDA המנוטרל בשנת 2016 הסתכם בכ-427 מיליון דולר, בהשוואה לכ-677 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הירידה בתוצאות התפעוליות השנתיות נבעה בעיקרה על רקע הדממת חלק משמעותי של מתקני החברה לצורך טיפול תקופתי רב שנתי הסבירו בבזן.
השיפור בתוצאות הרבעון הרביעי מיוחס לפעילות הדלקים של החברה כתוצאה משיפור במרווחי הזיקוק (הפער בין חומרי הגלם שהיא רוכשת לבין התזקיקים שהיא מוכרת). מרווח האורל הממוצע הסתכם ברבעון בכ-5 דולר לחבית, לעומת מרווח אורל ממוצע של 3.8 דולר לחבית ברבעון הקודם ומרווח אורל ממוצע של 3.5 דולר ברבעון המקביל. מרווח הזיקוק המנוטרל של בזן עמד על 6.9 דולר לחבית, בהשוואה ל-4.4 דולר לחבית ברבעון הקודם ו-6 דולר לחבית ברבעון המקביל.
מרווח הזיקוק של בזן, ברבעון הרביעי של שנת 2016, עלה בהשוואה לרבעון המקביל, בעיקר כתוצאה מעליית מרווח האורל. עלייה זו קוזזה על ידי שחיקה משמעותית בתרומת הגז הטבעי ובתרומת מתקן המידן, על רקע צמצום מרווח הסולר מעל ה-HVGO.
בשנת 2016 עמד מרווח האורל השנתי הממוצע על כ-4 דולר לחבית, לעומת 4.8 דולר שנה שעברה. מרווח הזיקוק השנתי המנוטרל של בזן עמד על 6.2 דולר לחבית, בהשוואה למרווח זיקוק שנתי מנוטרל של 9.2 דולר לחבית אשתקד.
המחיר הממוצע של נפט גולמי מסוג ברנט ברבעון הרביעי של שנת 2016 עמד על כ-49.3 דולר לחבית, לעומת כ-43.8 דולר לחבית ברבעון המקביל שנה שעברה. זאת לאחר שבתחילת השנה הגיע מחיר הנפט מסוג ברנט לרמה של כ-26 דולר לחבית, שפל היסטורי של 12 שנים.
בהמשך התקופה השתנתה המגמה, ומחיר הברנט החל לעלות וחצה את רף ה-50 דולר לחבית, בעיקר כתוצאה מציפייה להגבלת תפוקות ע"י חברות אופ"ק וקבלת ההחלטה בפועל לצמצום התפוקות בחודש נובמבר. המחיר הגיע בסוף הרבעון לכ-54.9 דולר לחבית.
אבנר מימון, מנכ"ל קבוצת בזן אמר היום: "בשנה זו בוצע חלק משמעותי מתוכנית השיפוצים הרב-שנתית של מתקני הקבוצה, במטרה לשמר ולשפר את נצילות ואמינות המתקנים. הסביבה העסקית המשופרת ברבעון הרביעי והניצולת גבוהה של המתקנים תרמו לרווחיות, בעוד שמנגד נמשכה השפעת השחיקה של תרומת הגז הטבעי בשל מחירו הגבוה".