דו"ח: מי המדינה המאושרת בעולם - ואיפה ישראל
האו"ם הפיץ את מדד האושר השנתי לשנת 2017 שבו שוב כובשות מדינות סקנדינביה את הפסגה. מי במקומות האחרונים, והיכן נמצאת ישראל?
כנראה שלא כל כך רע פה אחרי הכל: דו"ח האושר השנתי של האו"ם מגלה מי המדינות שכובשות את הפסגה במדד האושר. מהדו"ח עולה כי נורווגיה היא המדינה המאושרת ביותר בעולם, וישראל ממוקמת במקום לא רע, מעל מדינות מערביות רבות בהן: ארה"ב, בריטניה, גרמניה וצרפת.
מטרתו של הדו"ח לשפר את איכות החיים של תושבי העולם. בדו"ח החמישי במספר, המדינות הנורדיות כובשות שוב את הפסגה, בעוד שמדינות הסאב סהרה באפריקה, יחד עם סוריה ותימן, הן בתחתית רשימת 155 המדינות.
יש סיבה לאושר?
דו"ח: איפה הכי מאושרים - ואיפה ישראל?
מדד האושר העולמי: באיזה מקום הנוער הישראלי?
דירוג: אלה המדינות שבהן הכי טוב לגדל ילדים
"מדינות מאושרות הן אלה שבהן קיים איזון של שגשוג, רמה גבוהה של בטחון חברתי, שוויון בין האזרחים וביטחון התושבים בממשלה", אמר לסוכנות רויטרס ג'פרי זקס, יועץ האו"ם. "מטרת הדו"ח היא להעניק כלי נוסף לממשלות, לעסקים ולחברה כדי לסייע למדינות למצוא דרכים חדשות לאיכות חיים".
הבחירות בארה"ב: האמריקנים פחות מאושרים
ישראל מפתיעה במקום ה-11 בטבלה, מעל ארה"ב (14), אירלנד (15), גרמניה (16) בלגיה (17) לוקסמבורג (18) ובריטניה.
לדברי זקס, ארה"ב הידרדרה בסקר בשל אי שוויון, חוסר ביטחון התושבים ושחיתות. הוא מוסיף כי הצעדים הכלכליים שנוקט בהם ממשל טראמפ צפויים אף להחמיר את מיקום מדד האושר של האמריקנים.
"מטרתם של צעדי טראמפ היא להגיע לאי שוויון כשהמסים בפסגה, המביאים לקיצוץ בתקציבי הבריאות, בארוחות לנזקקים במטרה להגדיל את ההוצאות הצבאיות. כל מה שהציע ממשל טראמפ הולך לכיוונים רעים".
הדירוג מתבסס על שישה פקטורים: התוצר הלאומי, ההוצאה לבריאות, חירותם של התושבים, נדיבות, תמיכה חברתית והיעדר שחיתות בממשל ובעסקים.
"המדינות בתחתית הדירוג מסמנות ערכים נמוכים בכל ששת המשתנים", אומר זקס, "אני מקווה שממשלות יילכו בעקבות איחוד האמירויות שם מונה שר אושר. על הממשלות למדוד את האושר, לשוחח עליו, לנתח אותו ולהבין מדוע הן הולכות בכיוונים הלא נכונים".
ואיזה מזונות יכולים לשפר לנו את מצב הרוח?