סתימה בכיור במטבח? כך תתמודדו
לקראת פסח, עם כל הניקיונות והבישולים, אתם עלולים למצוא את עצמכם מתעסקים גם עם סתימה בכיור. מה עושים, מה לא עושים ומתי אין ברירה אלא להזמין אינסטלטור? אתר "המקצוענים" עם הטיפים
הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה בסיום ארוחת החג הוא סתימה בכיור במטבח. לכן, בשבועיים שלפני, כשאתם עסוקים בבישולים ובניקיונות כדאי שתקפידו על כמה כללים. וגם: במקרה של התחלה של סתימה, טפלו בה מיידית ואל תחכו עד שיהיה מאוחר מדי.
עוד כתבות בנושא:
איך מונעים עובש בבית
נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לבית
הסיבה הנפוצה לסתימה בכיור: שיירי מזון
שיירי מזון, גרגרי קפה שחור ושומן סותמים את הכיור במהירות. לכן, הקפידו על רשת סינון בפתח הכיור, שתחסום את מעבר שיירי המזון אל הצנרת ותגרום שם לסתימות בהמשך. במקרה של קפה שחור ושומנים, רוקנו את הכלים אל תוך שקית זבל, ולא ישירות בכיור. סיבה נוספת לסתימות בכיור היא כשהצנרת ישנה מאוד והיא מברזל (ולא מפלסטיק). במקרה כזה, אין ברירה אלא להמתין עד לשיפוץ הבא ולהחליף אותו בצנרת חדשה.
מה תוכלו לעשות בעצמכם?
התשובה לשאלה הזו כמובן תלויה בכישורים הטכניים שלכם, ובהתמודדות עם מראות וריחות פחות נעימים.
"הדבר הראשון שניתן לעשות הוא להיעזר בפומפה, אשר יכולה לסייע במקרים שבהם הסתימה בשלב התחלתי יחסית, וקרובה לנקודת הניקוז", אומר אדיב אורגד מאדיב איתורי נזילות צנרת באתר "המקצוענים". יש למלא את הכיור במים בגובה של כמה ס"מ, ולמשוך במהירות את הפומפה, עד ליצירת ואקום שישאב את הגורם שגרם לסתימה. אם הפומפה לא עזרה, השלב הבא הוא שימוש בספירלה (קפיץ אינסטלטורים) שיכול לסייע בלכידת הגורם לסתימה".
אפשרות נוספת, היא לנסות לפתוח לבד את הסיפון. אם אתם לא יודעים מהו סיפון, זו כבר בעיה, אבל קיימים אינספור מדריכי וידאו ברשת. אחרי פעם אחת, תגלו שהשד לא כזה נורא וייתכן שתחסכו דמי ביקור רבים לאינסטלטורים או להנדימנים. כשמפרקים את הסיפון חשוב להניח דלי מתחתיו, ולהקפיד על החזרת הגומיות בסיום. כדאי להחזיק בבית סט נוסף של גומיות, אותו רוכשים בחנויות שונות של ציוד לבית. אין צורך לקחת שום חלק לחנות, אלא מספיק לצלם אותו ולהראות למוכר. לאחר שסוגרים את הסיפון, יש לפתוח את ברז המים ולוודא שאין נזילה.
לפני שקוראים לאינסטלטור, ניתן להשתמש גם בחומרים השונים שקיימים בשוק, ומיועדים לפתיחת סתימות. גם במקרה זה, כדאי לקחת בחשבון שחומרים כמו סודה קאוסטית יכולים לפתור את הבעיה, אבל גם לגרום לנזק לגומיות של הסיפון ולחיבורי הצנרת. זאת, בייחוד אם היא ישנה במיוחד ועשויה ממתכת שהחלידה ונרקבה.
בכל מקרה, בעת שימוש בסודה קאוסטית, רוקנו את הכיור ממים, שפכו אותה לתוך פיית הכיור ולאחר מכן מזגו מים חמים לכיוון הפתח. היזהרו מלנשום את אדי החומר, או לגעת בו, שכן התרכובת שנוצרת מסוכנת.
ומה לגבי חומצת מלח? בה ממש לא מומלץ להשתמש בשל הנזק שהיא גורמת לגומיות. אולי תפתרו את הסתימה, אבל תגרמו לנזילות שהנזק שלהם יכול להיות הרבה יותר גדול.
מתי כדאי לקרוא לבעל מקצוע?
אם ניסיתם בעצמכם את כל השלבים האלו, והבעיה לא נפתרת, אין מנוס אלא לקרוא לבעל מקצוע. "במקרה כזה, כדאי לטפל בבעיה כשהיא מתחילה, כדי למנוע נזק גדול יותר לצנרת וייקור התיקון לשווא", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, כדאי להזמין את בעל המקצוע בשעות העבודה המקובלות, כדי לא לשלם תעריף גבוה יותר על ביקור בשעות הערב או בסופי-שבוע".
לשם כך, כאמור, כדאי להיות ערניים ולפתור את התקלה בזמן, אחרת תוכלו למצוא את עצמכם בערב חג עם כיור עמוס בכלים ובלי יכולת להדיח אותם.
מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"